בקר לבישול ארוך

salasa

New member
בקר לבישול ארוך

נתקלתי במושג ``בקר לבישול ארוך. מהו בקר זה ואיפה ניתן להשיגו? האם יש הנחייה מיוחדת לבחירת בקר שכזה?
 
בשר בקר

והכונה היא לבשר של עגלים או פרות (ובעצם עגלות קצת יותר מבוגרות בארץ)- עדרי בקר- בניגוד לעוף, ושאר ציפורים, טלה ובשר קרוקודיל. בשר לבישול ארוך הוא בדרך כלל בשר מאוד שרירי, כזה שמלא בגידים, סחוסים ועצמות, שבישול קצר כמו טיגון או צלייה על האש מותיד אותו צמיגי ובילתי אפשרי לאכילה. העניין הוא שכל התוספות ``הבלתי רצויות`` כאילו, מעניקות לבשר הזה הרבה מאוד טעם, בתנאי שמעניקים לו בישול ארוך ואיטי. אם תקחי פילה בקר, שהוא נתח נטול שומן, ``רך כמו חמאה`` בצלייה על הגריל, ותכניסי אותו לסיר של חמין (ארוך- מתבשל כל הלילה), תקבלי קרש יבש ונטול שמן. אבל שפונדרה, כתף או פלדה יהפכו לחמאה מלאת טעם שתעשיר את טעמי התבשיל כולו. כל קצב מחזיק בנתחים אחרים לבישול ארוך, וזה תלוי בקהל הלקוחות הקבוע שלו. התייעצי איתו, איזה נתח בשר בקר לרכוש, בתנאי שמצאת לך מתכון מתאים.
 

Dr panda

New member
הבהרה מדעית...

הבשר שאנו אוכלים היה במקורו שריר... אחרי השחיטה הוא הופך עם היישון לבשר. החלקים הלא אכילים הם הגידים או רקמות דומות שכמותן בשריר גדלה במהלך השנים. מהסטודנטית לוטרינריה, תמר
 
למעלה