בקר טוב

פריגת

New member
בקר טוב

שאלה קטנה: יש לי חשבון עו"ש פרטי בבנק מזרחי, שבו אני מקבלת כל חודש את משכורתי - כעובדת שכירה. לפני כשבועיים פתחתי עסק ואני רוצה שיהיה לי חשבון לעסק שלי בנפרד על אותו השם שלי,(בכדי שלא יתערבב לי הכסף של העסק למשכורת החודשית שלי שנכנסת לשם כל חודש,וכו'...) האם מבחינת מס הכנסה אמורה להיות לי עם זה בעיה? שאני כביכול גם שכירה וגם עצמאית וזה סותר אחד את השני? האם זה בעצם מסוכם מבחינת מס?

yair24

Member
אין עם זה שום בעיה אבל

רצוי לדעת כמה דברים: 1. כשיש לך עסק ואת שכירה אז בסוף שנה את מגישה דוח למס הכנסה הדוח כולל את כל ההכנסות שלך גם מהעסק וגם מהעבודה השכירה שלך. לפי כל ההכנסות שלך ייקבע כמה מס את צריכה לשלם או לקבל חזרה ממס הכנסה. 2. חשבון עיסקי מבחינת המס זה יותר טוב אפילו כי ככה זה יותר מסודר והכל. אבל השאלה היא האם יש לך הכנסה כל כך גבוהה מהעסק שלך ששווה לך לפתוח חשבון עיסקי? כי על חשבון עיסקי יש עמלות גבוהות. אני הייתי באותו מצב כמוך ולא פתחתי חשבון נוסף. מצד שני לא היו לי הכנסות גבוהות מהעסק, ובסוף סגרתי אותו. יאיר

yair24

Member
עוד משהו

הסיבה שלא חיב להיות לך חשבון נפרד לעסק היא שאת לכ ההכנסות שלך את חייבת לתתעד באמצעות קבלות או חשבוניות ולכן יש לך כאילו מעקב אחרי ההכנסות שלך. האם יש לך רואה חשבון? הוא זה שאת צריכה דרך אגב לשאול את השאלות האלה. לפי השאלות שלך נראה כאילו את לא כל כך מבינה מה המשמעות של להיות בעלת עסק. חשוב להיות מאוד מאוד מסודרים ולשמור כל מסמך של ההוצאות שלך כמו גם כל מסמך של ההכנסות שלך צריך גם לנהל ספרים יש ספר שנרקא תקבולים תשלומים האם את מנהלת את הספר הזה? האם יש לך פנקס קבלות? האם את עוסק פטור או עוסק מורשה? האם קיבלת פנקס תשלומי מקדמות למס? האם את יודעת איך לשלם את המקדמות? איך מחשבים כמה את צריכה לשלם? כי אם אין לך רואה חשבון את תצטרכי לדעת את התשובות לשאלות האלה. אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות לך מאחר ויש לי קצת ניסיון בזה (הניסיון שלי הוא ששילמתי מקדמות והגשתי דוח לבד למס הכנסה באמצעות עזרה של רואה חשבון מטעם מס הכנסה. ודרך אגב הם מאוד נחמדים שם הדוח שהגשתי די לבד היה דוח שכלל הכנסות שלי, הכנסות של אישתי מ2 עבודות שלה, והכנסות של העסק והוצאות של העסק לקח לי משהו מכו 3 חודשים עד שקלטתי איך רושמים את הדוח הזה.) יאיר

למעלה