בקר טוב

טיפית

New member
בקר טוב

גרא שלום, רציתי להתייעץ איתך לגבי נושא שמאוד מטריד אותי. ביתי הבכורה <בת 3 וחצי> עומדת לפני שלב חשוב בחייה - מעבר לגן עירוני. וכמו כל אמא- ברצוני לאפשר לביתי לקבל את המיטב. במועד הרישום רשמתי את ביתי לגן שרוב חברותיה הולכות אליו - על מנת שיהיה לה קל להסתגל בגן החדש, אך לצערי קבלתי תשובה מהעיריה כי ביתי לא תשובץ לאותו גן שרציתי - אלא לגן קרוב יותר למקום מגורי. הדבר הנ"ל ציער אותי מאוד מכיון ואני חושבת שיהיה מאוד קשה לביתי להסתגל לגן חדש ועוד בעיקר שאף חברה מהגן הקודם שלה לא תהיה בגן הזה!!! אני מפחדת מאוד שהרעיון הזה של להגיע לגן חדש בלי להכיר אף אחת- תהיה לה קשה במיוחד - וירע לה להתפתחותה ובעתידה .אני מרגישה מאוד רע מהרגע ששמעתי שהיא לא תשובץ לגן שרציתי, ונראה לי תמיד כאילו עומד לעבור על ביתי תקופת הסתגלות מאוד קשה. האם לדעתך זוית הראיה שלי כלפי הסתגלותה של ביתי- נכונה? האם הדאגה שלי כלפי ביתי נכונה- ולא מופרזת? אשמח לשמוע את דעתך בנושא.

גרא.

New member
טיפית, ההסתגלות לגן חדש,וודאי לילדה

בגיל שלוש וחצי,תלוייה בראש ובראשונה בגננת, ובצוות המטפלות של הגן.תהליך ההסתגלות הוא הדרגתי. כלומר, בדרך כלל מקובל, שאת באה עם הילדה ביום הראשון, רק לשעה לערך,נמצאת איתה, וחוזרת לביתך. ביום השני, הזמן מתארך עד שעתיים לערך. וכך בטווח זמן של כשבוע,הילדה מסתגלת לחיי הגן, לגננת למטפלות, לילדים שאינה מכירה..עד שלבסוף, את משאירה אותה לכל שעות הגן, נפרדת והולכת למחוז חפצך.ילדים, בניגוד למבוגרים רבים,מסתגלים הרבה יותר מהר למסגרת חדשה, לילדים שאינם מכירים, וכמובן לצוות המטפלים. ההסתגלות לחיי הגן, ובעיקר לנוהליו, היא יותר איטית..אבל בסוף תהליך הקליטה וההסתגלות, מרבית הילדים, זולת אחדים,באים ברצון לגן, נפרדים מההורים, מבלים ולומדים בכף..ויש גם כאלה שאפילו לא רוצים לחזור הביתה.בכל מקרה, חשובה מאד הגישה שלך לכל העניין..אם תעבירי את חששותייך, ופחדייך, לבתך יתכן מאד שבאמת היא תתקשה להסתגל. אבל בגישה של קבלה ,אמונה ואמפטיה לגננת, לצוות, ולאוכלוסיית הילדים בגן.ובעיקר, ללא ביקורת וחיפוש נקודות תורפה..בתך עשוייה להסתגל,להשתלב,ולהיות מאד מאושרת בחייה בגן.

טיפית

New member
גרא, שכחתי לציין

שאני לא סתם חוששת לגבי הסתגלותה של ביתי, לביתי מאוד קשה להסתגל לחברה חדשה, יש לה קשיי הסתגלות חברתיים, והיא מאוד שמרנית ולא אוהבת שינויים, האם עדיין תגובתך תואמת לה?

גרא.

New member
חיובי.חשוב שתלווי אותה בשלבי

ההסתגלות הראשוניים בגן.ואם אפשר שהיא תתחבר עם מטפלת ספציפית, שתשים לב אליה במיוחד.

למעלה