בקר טוב ,

בקר טוב , ../images/Emo39.gif

שמחתי לראות שישנו פורום של תמיכה באפילפסיה . מודה שאין לי ידע רב בנושא ,אך בעקבות מפגש עם אדם מבוגר בן 49 החולה ב PETIT MAL החלטתי להרחיב את הידיעות ולנסות להבין את המצב שלו . לפי דבריו התופעה התחילה בגיל 30 ,בעקבות נשואין (לפי דבריו ) לא ציין שום טיפול תרופתי . יש לי מס' שאלות : מה השלכות של המחלה ,?? האם מצב כזה יכול להתדרדר ? האם ניתן לצפות התקף ? ואיך חיים לצידו של אדם חולה במחלה ... תודה שיהיה לכם יום מלא אור ואהבה

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

לא ברור לי איך התחילה אפילפסיה בעקבות נישואין. מה קרה הוא קיבל הלם
לא ציינת אם האפילפסיה היא במצב פעיל אצלו או מאוזנת. אם יש לו התקפים רצוי מאוד שייגש לנוירולוג ע"מ לקבל תרופה (יש מגוון תרופות ונוירולוג צריך להתאים אותן לחולה). התקפי ניתוק petit mal לא ניתנים, עד כמה שידוע לי לצפייה מראש. הם נמשכים שניות ספורות. יש בפורום כמה וכמה אנשים שחיים לצדו של אדם חולה אפילפסיה כולל שני מנהלי הפורום - לנו יש אפילפסיה ובני זוגנו חיים אתנו. בדר"כ מדובר בחיים עם אדם שלוקח תרופות כל יום ובזאת מתבטאת האפילפסיה.

danielef

New member
ההודעה גרמה לי לכמה תהיות...

איך ייתכן שאפשר לקבל אפילפסיה מנישואים? מה הלך שם??? מה ההשלכות את שואלת, תלוי מה תדירות ההתקפים, לפי מה שאני מבינה ממך, לא נראה לי שיש לו התקפים על בסיס יום יומי ככה שיכול להיות שאפילו יש לו רישיון. מן הסתם שיש מגבלות בסיסיות של ללא אלכוהול (אני משערת שהוא נוטל תרופות) לא להכנס ללחצים ורצוי גם שינה טובה. אם הוא ככה כבר כמה שנים אז הסיכוי שהמצב שלא יתדרדר הוא קלוש, בעיקר אם אין סיבה שזה יקרה, מן הסתם שאני לא רופאה אבל אני חושבת שיסכימו איתי פה בקטע הזה. לא, לא ניתן לצפות התקף petit mal, אם יש לו אאורות אז הוא יכול לצפות אותו, לרוב שמכירים מישהו טוב אז מזהים כבר מתי יש לו אאורות, אצלי למשל שיש לי אאורה אני תופסת ישר במשהו, מעקה, יד... מה שלא יהיה... אבל התקף petit mal יכול להיות אפילו בלתי מורגש למישהו שלא יודע על זה. והשאלה הכי חשובה, איך חיים לצד אדם שחולה באפילפסיה.... בדיוק באותה הדרך שאת חיה עם כל בנאדם אחר. חברים שלי ובן זוגי לא נותנים לי יחס אחר כי אני חולה. חולה אפילפסיה יכול לעשות 90% מהדברים שאנשים בריאים יכולים לעשות ובאותה נשימה אני יכולה להגיד לך שאני מכירה אנשים בריאים לחלוטין שלא יכולים ולא יודעים לעשות חצי ממה שאני עושה ועשיתי בחיים שלי. לא אכפת לי מה ביטוח לאומי או הצבא אומרים, אפילפסיה זאת לא נכות, זאת סתם תופעה של אי נוחות :)

tropical888

New member
danielef

לשאלה - איך אפשר לקבל אפילפסיה מנישואין? אני יכולה להגיד לך שלפעמים רק מלחץ ומתח של מריבות מטופשות יכול להיות הרגשה כזו חרה שהמוח לא עומד בזה ופשוט מרוב "חשמל" זה מה שקורה.... אוכל לומר לך עלי שלפני שנה בערך רבתי עם בעלי - (לא זוכרת על מה) ובגלל המתח והאי נוחות הרגשתי שתיכף מגיע לי איזה "התקפון", לא GRAND MAL אבל משהו לא רצוי. פשוט הלכתי לישון והאדון (בעלי) הבין שהתעייפתי ממנו וכנראה גם נרגע
לפעמים רק ממתח מיותר זה יכול לקרות. היו כולם רגועים ונינוחים

כן,אבל כשמישהו אומר למישהי

שתופעה החלה אצלו בעקבות נישואין,אפשר ללמוד כמה חוסר ידע יש בחברה בנוגע לאפילפסיה ולהצטער... מצבים של מתח לא מוסיפים לאף תחום של החיים משהו טוב גם לא למחלה כלשהי. אדם שבגיל 30 אובחן כאפילפטי פטיט מאל והוא היום בן 49,לא מקבל שום טיפול תרופתי התשובות לשאלות למיטב ידיעתי הן כאלה: האם מצב כזה יכול להתדרדר? תשובה:כן,הוא עלול להפוך לגראנד מאל אבל לא בהכרח,יכול להיות שהמצב שלו ישאר כך לנצח עם התקפים קטנים של פטיט מאל שאיכשהו מופעים אצלו באופן שאולי הוא תיאר באוזניך אולי גם ראית. האם ניתן לצפות התקף? תשובה: התקף פטיט מאל אני לא בטוחה שאפשר,זה שונה ממקרה למקרה,יש לנו בפורום רופאה שעונה לשאלות גולשים מדי יום חמישי אחת לשבועיים,תשאירי שאלה אם תרצי בקשר לכך. אם הוא הצליח לחיות עם ההתקפים הקטנטנים האלה מגיל 30-49 בלי תרופות למה את צריכה לצפות את ההתקפים? ולבסוף -איך חיים לצידו של אדם חולה במחלה? תשובה:כמו שחיים ליד כל בן זוג בכייף בהשקעה בזוגיות,באהבה...:) תהנו! בהצלחה!

למעלה