בקרת איכות QA

paradan

New member
בקרת איכות QA

שלום ובוקר טוב לכולם! לאחר הפרשתי המאולצת (מלשון פיטורין) מחברת היי-טק מסויימת אני מקווה שוב לקחת חלק פעיל בפורום. הייתי רוצה להעלות נושא אשר נתקלתי בו לאחרונה, לצערי לא בפעם הראשונה, והוא בקרת איכות והפקת לקחים מטעויות (או העדרם ליתר דיוק). המקרה לדוגמה הוא: נהג מתנדב שהיה כונן עם אמבולנס בביתו ביצע החייאה לבד (!) במשך כמעט שעתיים (כ-2 שעות, לא טעיתי) וזה עוד כשהיה לו חולה אחר באמבולנס - עד כאן הפרטים מפאת מגבלות כאלו ואחרות. בתום הכמעט שעתיים נקבע מוות ע"י רופא הנט"ן. בתום המקרה לא נתקיימה שום בדיקה או תחקיר או הפקת לקחים מעבר לדיבורים כללים בתחנה וקיטורים כאלו ואחרים. המדובר בעיר בה יש במשמרת אמבולנס רגיל וניידת טיפול נמרץ ונכון לתקופה זאת שני כוננים בבתים עם אמבולנסים. בנוסף קיימים כעשרה מתנדבים כוננים בבתיהם (גדוד כונני הצלה...). המיותר לציין שבתחנה היו באותה עת עוד כלי רכב (אמבולנסים, נט"ן ב´, תער"ן, האופניים של רון
). האירוע באמת היה יוצא דופן במעט - במובן שבו הנט"ן והרגיל של המשמרת, האמבולנס הכונן השני (של העיר) וכמו כן הרגיל והאט"ן של עיר סמוכה - כולם עסוקים בנסיעות. מקרה זה שוב הזכיר לי כי לא קיימת מערכת בקרת איכות, תיחקור טעויות והפקת לקחים יעילה - ומה חשיבותה לפעילות השגרה. חשוב לציין כי כן קיימת מערכת כזאת בשביל אירועים רבי נפגעים, אשר הוכיחה את עצמה בשיפור המענה והטיפול באירועים כאלו. הביקורות המתרחשות לעיתים רחוקות מאוד של זיווד האמבולנס והטיפול הרפואי המבוצעות ע"י בקרים פנימיים (מאגף רפואה) עם ההגעה למיון או הביקורות הנדירות עוד יותר של הפאראמדיק הסופרוויזר אינן יעילות ואינן משיגות שום מטרה כלל (אולי רק את הזכות המפוקפקת עד מאוד להגיד "יש לנו ביקורת פנימית {כלשהיא}") מה אתם אומרים? האם באזורכם המציאות ורודה יותר? מה לגבי בתי החולים האם שם המצב אחר? בקופות חולים אני יודע ממקרה אישי שהמצב לא שונה בהרבה... האם קיימת שיטת דיווח ואפשרות ברורה להעלות נושאים? האם קיימת כתובת ברורה לפניות בנושא זה? האם קיימת לדעתכם מודעות בקרב הצוותים לנושא? דני

flygirl

New member
לדני?

מה המצב? תגיד לי מי זה היה? הכונן שביצע החייאה כשעתיים, הכתום? אם אתה לא יכול לומר פה אז תגיד לי בתחנה. הקטע על האופניים של רון(המבין יבין) קרע אותי ודני אל תתבאס בגלל הפיטורין, ואל תחרוש לי על הנסיעות בנט"ן בהעדרותי בחיוך ובקריצה:) נטלי

paradan

New member
../images/Emo67.gifחבל לך על הזמן../images/Emo122.gif

אני לא מקנא בך כשהוא יקרא את הפורום...
go easy with her אני מודה הקטע עם האופניים די מבדר (תתעלמו מהשבחים העצמיים שלי
) ושיהיה לך בהצלחה במדריכים דני

flygirl

New member
תגובה

כבר קראתי לו ככה ,אז ככה שהוא לא יעשה יל כלום!! איזה מחמם אתה! כן...יא צנוע תפסיק להחמיא לעצמך תודה רבה רבה........:) נ.ב- אם אתה כבר באינטרנט תתחבר לאי סי קיו נטלי ומי היה זה שעשה את החייאה???

berrale

New member
תגובת דובר מד"א

לעניין בקרת איכות אוסיף לאמור לעיל כי הפתיעה אותי במיוחד תגובת דובר מד"א. אינני יודע אם הוטעה או הטעה, אבל לפי מה שהוא כתב, אט"ן הגיעה לאחר כחצי שעה.. אני רוצה להאמין שהוא פשוט טעה בתום לב, כי אחרת זה חמור פי כמה יותר מהמקרה עצמו (בעיניי).

inbale

New member
בודקים את הקלטות המוקד לא?

דובר מד"א לפני שהוא מגיב בדרך כלל אמור לבדוק את הזמנים שמדווחים למוקד לפחות ככה אני חושבת...

Rescue Friend

New member
תגובה לתגובת דובר מד"א

אני הנהג המדובר. ראשית, איפה היה תגובה של דובר מד"א? באתר של דובר מד"א (http://www.mdais.org/spokesman.asp) אין תגובה בכלל. לגבי פרטי התגובה לדבריך, זה לא נכון. הנה הפרטים המדוייקים: קיבלתי קריאה לצאת לחוסר הכרה וציינו שכנראה מדובר בהחייאה. הייתי במרחק כ-30 שניות מהמקום. היה לי באמבולנס חולה עם הפרעות קצב, לא דחוף (ע"פ רופא מקופ"ח), כשבנו מאחורי באוטו פרטי. המוקד הורה לי להשאיר את החולה עם בנו באמבולנס ולצאת להחייאה, ובמקביל ישלחו לי אמבולנס נוסף מהעיר הקרובה. (יכול להיות שהייתי צריך לסרב. זה נקודה אחרת) האמבולס הגיע לאחר כ-20 דקות. נהג ושני מתנדבים. לדעתי, הנהג היה צריך להשאיר את המתנדבים איתי, ולפנות את ההפרעות קצב. הוא לא עשה זאת. הוא נשאר איתי עוד כ-40 דקות עד שהגיע אט"ן. (כן, אט"ן ולא נט"ן). רק אחרי שהגיע האט"ן, הרגיל פינה את החולה השני. המשכנו, אני והאט"ן בהחייאה, עד שהגיע הנט"ן (לאחר כ-40 דקות נוספות) וקבע מוות. 1. האם הייתי צריך לצאת להחייאה או להמשיך בפינוי? 2. למה המוקד לא הזעיק את עזרת הכוננים בביפר כוננים?! 3. למה הנט"ן לא השאיר אצלי רופא לפני שיצא לפנות את המקרה שלו? 4. למה הנהג לא התפצל כדי להשאיר לי את המתנדבים ולפנות את החולה השני? 5. למה לא היה תחקיר מסודר לאחר המקרה גדי ללמוד לקחים? נ.ב. לגבי האופניים של רון, אני חושב שהיה לו פאנצ´ר באותו יום
צ.ט.

berrale

New member
תגובה

התגובה הופיעה בעיתון מקומי מה נשמע/כאן דרום. אשמור לך את זה. 1. לצאת להחייאה או לא ? היתה לך הזכות המלאה לסרב להשאיר את החולה לבדו באמבולנס, אבל מנסיוני אני חושב שקשה מאד לסרב לבקשת המוקד לצאת למקרה שהוא ככל הנראה החייאה, בפרט כשהחולה שלך יציב. יחד עם זאת השארת חולה הפרעות קצב באמבולנס עם בנו בלבד ללא השגחה רפואית היא בעייתית, גם אם רופא קופ"ח, מבלי לזלזל באיש מהם, קבע לכאורה שהמקרה אינו דחוף (??). ולכן התשובה לשאלה אינה קלה [אגב, זה שרופא קבע שאינו דחוף לא אומר כמעט כלום, שכן אם קורה משהו לחולה במשך זמן הפינוי/ההמתנה באמבולנס, לרופא אין שום חלק באחריות..כל האחריות - עליך !]. לסיכום,אני מניח שאישית הייתי פועל בדיוק כמוך. אולי תוך לחץ על המוקד להזעיק כוננים נוספים..(יד אחת עושה עיסויים, והשניה בטלפון...........). 2. שאלה טובה ! 3. לא הבנתי השאלה לאשורה. 4. לגבי הנהג, אמנם קל להעיר בדיעבד, אבל אני חושב שכאן זה עניין שלך. במקרה המדובר שני החולים היו תחת אחריותך ופיקודך (פורמלית אולי ניתן להגדיר כאר"ן שכן היית לבדך מול שני חולים). ולכן עם הגיע הנהג השני, מחובתך ומסמכותך המלאה היתה להורות לו לקחת חולה אחד/להשאיר מתנדבים וכדו´. לצורך העניין אתה היית מפקד הארוע עד בוא האט"ן. 5. תחקיר מסודר ? במד"א ? ממתי ? אמנם מד"א התקדם מאד בשנים האחרונות, אבל בכל זאת...היו פשלות הרבה הרבה יותר גדולות שאיש לא טרח לחקור, כולל עיכוב בהגעת אמבולנס לחולים ופצועים רק בשל מאבקי כוחות בסניף, וזאת אפילו המנכ"ל (הנוכחי והקודם) לא טרחו לבדוק על אף שהדברים הובאו לידיעתם האישית ! אז הבה לא נצפה ליותר מדי.. ויחד עם זאת לטובת הארגון עליי לציין שאינני משוכנע במדובר במקרה שיכול לבוא על פתרונו בקלות, הרי לא היינו מצפים (תאורטית אולי כן, לא מעשית בימינו) לאט"ן כונן בבית..היה עומס, נט"ן + אט"ן+רגיל תפוסים (האם נעשה נסיון להזניק אט"ן שדרות/רחובות ?). האדא מה פיה (זה מה יש..). 6. מצדיע לך על יציאה מהירה ביותר ככונן לעשרות מקרים...ועל התחקיר הפומבי העצמי בע"פ ובפורום זה...(שמתם לב שהדבר אופייני ע"פ רב למתנדבים ?). 7. לתשומת לבנו כולנו, שמד"א עלול שלא לראות בעין יפה תחקיר פומבי זה...

Rescue Friend

New member
תשובה ודעה לגבי ה"תחקיר"

תודה על התגובה. לגבי שאלה 4: למה הנט"ן לא השאיר רופא: בדיעבד, שמעתי שבמשך ההחייאה, הנט"ן התפנה מהמיון, ובדרך חזרה לעיר, קיבל עוד מקרה. הוא יצא למקרה ההוא ופינה גם אותו, ואח"כ בא אלי. למה הרופא היה צריך להצטרף לפינוי הזה? היו מורידים אותו אצלי!! לגבי התחקיר: לדעתי, מכיוון שמדובר כאן בפורום, זה לא בדיוק "תחקיר" אלא העלת נושא לדיון. וכמובן, הנושא לא נידונה כאן בסמכות מוסמכת מטעם מד"א, ואין הכוונה להפיק "לקחים" או "סיכומים" מיקצועיים אלא דיון, שלדעתי ליגיטימי בפורום הזה. אבל אשמח לשמוע דעות אחרות ממשתתפי הפורום. צבי

Rescue Friend

New member
ענבלי!

ענבלי! שניתי את הכותרת באתר של קרית גת ל-"פורום צוותי חירום" ובהסבר ל-"הפורום של ענבלי", כמו שביקשת. האיך אני? תבדקי את זה: www.madagat.il.gs ביי! צבי

inbale

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo2.gif../images/Emo5.gif

מה פתאום הפורום של ענבלי?????? להההההההה מהר מהר לשנות!!

למעלה