בקרת איכות QA
שלום ובוקר טוב לכולם! לאחר הפרשתי המאולצת (מלשון פיטורין) מחברת היי-טק מסויימת אני מקווה שוב לקחת חלק פעיל בפורום. הייתי רוצה להעלות נושא אשר נתקלתי בו לאחרונה, לצערי לא בפעם הראשונה, והוא בקרת איכות והפקת לקחים מטעויות (או העדרם ליתר דיוק). המקרה לדוגמה הוא: נהג מתנדב שהיה כונן עם אמבולנס בביתו ביצע החייאה לבד (!) במשך כמעט שעתיים (כ-2 שעות, לא טעיתי) וזה עוד כשהיה לו חולה אחר באמבולנס - עד כאן הפרטים מפאת מגבלות כאלו ואחרות. בתום הכמעט שעתיים נקבע מוות ע"י רופא הנט"ן. בתום המקרה לא נתקיימה שום בדיקה או תחקיר או הפקת לקחים מעבר לדיבורים כללים בתחנה וקיטורים כאלו ואחרים. המדובר בעיר בה יש במשמרת אמבולנס רגיל וניידת טיפול נמרץ ונכון לתקופה זאת שני כוננים בבתים עם אמבולנסים. בנוסף קיימים כעשרה מתנדבים כוננים בבתיהם (גדוד כונני הצלה...). המיותר לציין שבתחנה היו באותה עת עוד כלי רכב (אמבולנסים, נט"ן ב´, תער"ן, האופניים של רון
). האירוע באמת היה יוצא דופן במעט - במובן שבו הנט"ן והרגיל של המשמרת, האמבולנס הכונן השני (של העיר) וכמו כן הרגיל והאט"ן של עיר סמוכה - כולם עסוקים בנסיעות. מקרה זה שוב הזכיר לי כי לא קיימת מערכת בקרת איכות, תיחקור טעויות והפקת לקחים יעילה - ומה חשיבותה לפעילות השגרה. חשוב לציין כי כן קיימת מערכת כזאת בשביל אירועים רבי נפגעים, אשר הוכיחה את עצמה בשיפור המענה והטיפול באירועים כאלו. הביקורות המתרחשות לעיתים רחוקות מאוד של זיווד האמבולנס והטיפול הרפואי המבוצעות ע"י בקרים פנימיים (מאגף רפואה) עם ההגעה למיון או הביקורות הנדירות עוד יותר של הפאראמדיק הסופרוויזר אינן יעילות ואינן משיגות שום מטרה כלל (אולי רק את הזכות המפוקפקת עד מאוד להגיד "יש לנו ביקורת פנימית {כלשהיא}") מה אתם אומרים? האם באזורכם המציאות ורודה יותר? מה לגבי בתי החולים האם שם המצב אחר? בקופות חולים אני יודע ממקרה אישי שהמצב לא שונה בהרבה... האם קיימת שיטת דיווח ואפשרות ברורה להעלות נושאים? האם קיימת כתובת ברורה לפניות בנושא זה? האם קיימת לדעתכם מודעות בקרב הצוותים לנושא? דני
שלום ובוקר טוב לכולם! לאחר הפרשתי המאולצת (מלשון פיטורין) מחברת היי-טק מסויימת אני מקווה שוב לקחת חלק פעיל בפורום. הייתי רוצה להעלות נושא אשר נתקלתי בו לאחרונה, לצערי לא בפעם הראשונה, והוא בקרת איכות והפקת לקחים מטעויות (או העדרם ליתר דיוק). המקרה לדוגמה הוא: נהג מתנדב שהיה כונן עם אמבולנס בביתו ביצע החייאה לבד (!) במשך כמעט שעתיים (כ-2 שעות, לא טעיתי) וזה עוד כשהיה לו חולה אחר באמבולנס - עד כאן הפרטים מפאת מגבלות כאלו ואחרות. בתום הכמעט שעתיים נקבע מוות ע"י רופא הנט"ן. בתום המקרה לא נתקיימה שום בדיקה או תחקיר או הפקת לקחים מעבר לדיבורים כללים בתחנה וקיטורים כאלו ואחרים. המדובר בעיר בה יש במשמרת אמבולנס רגיל וניידת טיפול נמרץ ונכון לתקופה זאת שני כוננים בבתים עם אמבולנסים. בנוסף קיימים כעשרה מתנדבים כוננים בבתיהם (גדוד כונני הצלה...). המיותר לציין שבתחנה היו באותה עת עוד כלי רכב (אמבולנסים, נט"ן ב´, תער"ן, האופניים של רון