בקרוב רופא בפורום

jasmine38

New member
בקרוב רופא בפורום

מקווים שבימים הקרובים יצתרף/תצתרף רופא/ה לפורום

פפשושית

New member
שאלה לדר'

האם ידוע איזו פגיעה חמורה יותר אצל CF ניקים בשיניים? יש משהו שונה מהאוכלוסיה הבריאה בגלל ספיגת סידן ירודה אולי או משהו? אשמח לדעת. תודה

מלוחית

New member
שיננית פעם אמרה לי

שבגלל הבעיה הנשימתית הרבה סיאפים ישנים בפה פתוח ואז החיניגיים חשופות יותר ויש חשש גבוה להצטברות רובד חיידקים, כמו כן, תמיד רצוי לצחצח שיניים אחרי כל אינהלציה (בייחוד בודיקורט- חשש לפטריות..) שבוע טוב...!

cafesito

New member
כן, אנחנו אומרים הרבה פעמים

סיסטיק פיברוזיס וזה מושג שובר שיניים. אצל חולים עם שם משפחה מסובך הבעיה קשה עוד יותר.

cafesito

New member
בהומור כמובן, ללא כוונה לפגוע.

אני מניח שהשאלה רצינית, התשובה נשלפה לי בגלל ההומור שבדבר. אז לפני שיתחילו המסרים, אני מודיע שאין כל כוונה ללגלג או להעליב.

פפשושית

New member
חחחחח

אז מדפקתי מכל הכיוונים

עוגיונת

New member
לא מכירה את התופעה../images/Emo57.gif

השיניים שלי דוקא בסדר. דווקא אולי יש לנו יתרון. פחות דלקות חניכיים בגלל שלוקחים אנטיביוטיקות.

A n t o n

New member
שאלה לרופא

• שאלה, סתם מעניין לידע כללי....ו A n t o n ו 01:08 | 30/12/05 שאלה אופטימית מדי אולי אבל סתם מסקרן.... כולכם בטוח שמעתם על מחקר בהר הצופים..... נגיד ויצליחו במחקר ויעשו תרופה שאכן תתקן את החלבון וכו' (נגיד כבר אמרתי?). אז השאלה היא, אם אלה שלא מושתלים יקבלו את התרופה והחלבון יתוקן, האם הראות הגמורות שלנו יכולות לחזור לתפקוד מלא? או לפחות התיקון של החלבון יגרום לשיפור משמעותי בתפקודי הריאה? ואם כן לאיזה שיפור (באחוזים). תודה

למעלה