בקרוב בקאמרי: "אטום"

מאריאן

New member
בקרוב בקאמרי: "אטום"

(מתוך האתר הרישמי של הקאמרי) אטום דרמת מתח פוליטית מאת מתי גולן. בימוי: עודד קוטלר ישראל, 2025, ימים ספורים לפני הבחירות. הכוח הפוליטי הימיני-מרכזי, השולט במדינה, מאוים על ידי המפלגה השמאל-ליברלית, בהנהגתו של מאיר פלג הידוע כליברל קיצוני, רודף שלום ולוחם חסר-פשרות להפרדת הדת מהמדינה. פלג, אשתו רחל, - סופרת מצליחה - ועוזרו המסתורי שאול, שידו בכל ויד כל בו, שואפים לשלטון ומוכנים, כל אחד מסיבותיו הוא, לעשות הכל למען הניצחון. הכל. אך מהם הקווים האדומים שלהם? היש כאלה? ומהו סוד הקשר המשונה שיש לפלג עם שגרירת ארצות הברית בישראל? על התמונה הכללית מאפילים לפתע צללים כבדים. בסוף המרוץ לניצחון, ומיד לאחריו, מתגלים בקיעים בחומתם הבצורה: האם הדגל שנופפו בו בקמפיין הבחירות היה מראית עין בלבד? ואיזה תפקיד ממלא ביריעה הכללית הרבי? ומי הם חסידיו? ומהי שליחותם? פנטזיית מתח פוליטית שכל טפח המתגלה בה מכסה טפחיים והנעלם הגדול שבה נחשף בהפתעה רק בסופה.

עופר ב.ה

New member
הצגות כאלה הורסות את התיאטרון

ז´אנר הדרמות האקטואליות, שנפוץ מאוד בישראל בזמן האחרון, הוא באמת מן הגרועים, כיוון שהוא יוצא מנקודת הנחה שהקהל יבוא לראות את ההצגה כיוון שהיא רלוונטית לחיים שלו. כלומר, אין למחזאי שום מחוייבות לדיון בנושאים רחבים יותר, מוסריים או קונספטואליים, שלא להזכיר אוניברסליים. זהו מחזה אינסטנט לשימוש חד פעמי. כשמתי גולן כותב "2025" זהו רק תכסיס שקוף ל(פסאודו) דיון על ישראל 2001 (או 2002, תלוי איך תתקדמנה החזרות. ואכן, טוב שמתי גולן בחר בתאריך פג-תוקף רחוק מספיק). הייתי מסיים במשפט המפורסם על הקאמרי-קהל-זנות-התיאטרוןלאן-כסף-כסף-כסף, אבל זה באמת כבר מיותר. עופר

מאריאן

New member
ואולי בכל זאת...

אני לא חושבת שכדאי לשפוט הצגה לפני שרואים אותה. בכל זאת כדאי לתת צ´אנס, ללכת לראות את ההצגה, או לפחות לשמוע ביקורות, ורק אחרי זה להחליט אם היא שווה צפייה או לא.

WC

New member
אדוני השופט

(יש שיר כזה-לא?!) הוא לא שפט את ההצגה אלא את הז´אנר!!! והוא גם עשה זאת בחכמה!!!! אני (כרגיל) עם עופר!!!! ותומר- אם אתה הולך לראות אותה- תודיע לנו אם גם שם יש אפקטים חזותיים כמו העץ באשכבה- לראות אם שווה לקחת ילדים (hey look shiny colors) WC מה עם גורמה- היא לא גם מנהלת את הפורום?????

מאריאן

New member
כמה דברים:

1. שקלתי אם למחוק את ההודעה או לא. אני באמת באמת מבקשת שפשוט תפסיקו לריב, ושפשוט תנסה למתן את הביקורת שיש לך באופן אישי לאנשים בפורום. אם יש לך בעיה עם מישהו, קח את זה לאי מייל, לא צריך לערב את כל הפורום בזה. 2. בעניין גורמה - החלטנו בינינו שאין צורך בשתי מנהלות. ניהול הפורום הוא יותר עניין טכני מאשר משהו אחר.

תאמת את לא בסדר

אני מאוכזב ממך אחר כך אל תתפלאי למה אנדשםי לא באםי לפורורם הז םע יש פה חוצפני עם פה גדול! קחי זאת כחומר למחשבה! עם את מעלימה עין מההודעה שלו אני יצפה שגם מהודעה שלי תעלמי עין ועם לא הרי שיש כאן העדפה לצד מסוים וזה דבר שאסור שיקרה! ועם זה כן יקרה אז זה חבל!

WC

New member
אכזבות?!

בטי באמת לא בסדר- היא כבר מעדיפה צד אחד על השני- הצד שלך!!!! אתה יודע איזה הודעת נאצה (מבריקה) הייתה לי עליך פה בפורום!!!! והיא נמחקה- בכדי לא לפגוע בנפשך הרגישה!!!!! תראה תומר- התחלנו בתקל, אבל בוא נעבור הלאה!!!! בינתיים חצי מההודעות שלך פה היו תלונות עליי- בעוד אני מגיב גם על נושאים אחרים- תשאר, אולי תלמד משהו!!!!! WC העלמות עין והעלמות מס

גם לי לא בא להגיב להודעות שלך

אבל אתה יורד עלי ואני לא נשאר חייב באתי לפה בכוונות טובות אבל אתה מנסה ליצור פה קהילה קטנה םע אותו קו מחשבה וכל הרעיון של הפורורם זה לעסוק בכללללללל דבר של תאטרון יש מבין? במקום לתקוף ולרדת על האנשים נסה להבין אותם לשכנע אותם אחרת! מה אתה אומר?

WC

New member
חייב למי?

תשאר חייב- מה הקטע הזה שלהגיד את המילה האחרונה וניסיתי לתקן אותך- ובגלל עקשנותך לנושא- זה הפך לויכוח אישי וןמי חוזר לפה פעם בכמה זמן ותוקף את מי- תגובה עינינית שלך על משהו פרט להודעות הנאצה שלי לא ראיתי! אתה רוצה להשאר - סבבה, אבל תעשה כאן יותר ממלחמות אישיות!!! WC מוזר שהפורום על קנו עומד כבר חודש+ ובפורום סיינפלד יש יותר עמודי ארכיון (אמנפ של בולשיט אבל יותר)

תשמע...

אתה מזכיר תשם שלי בכל ירידה אפשרית לכל הודעה אפשרית הקטע עם העלים להצגה חדשה אמרת תלך לראות עם יהיהו שם אפקטים יפים ואני בסך הכל רשמתי שאני רוצה לראות תהצגה החדשה זה הכל! ואתה ישר ירדת אלי!

מאריאן

New member
אתה רוצה עמודי ארכיון?

אתה צודק, יהיו כאן המון דפים אם אנשים ידברו על בולשיט, השאלה היא אם אתה רוצה פורום טוב או פורום גדול, זאת בחירה בין כמות לאיכות, והיא פשוטה. את שירשור ההודעות הזה שבו אתם מתלוננים ומעליבים אחד את השני אני משאירה מהסיבה הפשוטה שלא הפרתם שום סעיף מהתקנון, ועוד סיבה היא שנמאס לי להיות גננת.

WC

New member
הגננת בטי....

זה לא עינין של כמות או איכות כי כרגע פה יש 3 עמודי בולשיט ובפורום סיינפלד 7 עמודי בולשיט!!!! זה סתם עינין של תמיהה אולי לסגור את הפורום לנושאי תאטרון בלבד זה טעות?1 אולי עדיף לרכז קבוצה של אנשים שהמחנה המשוטף שלהם זה אהבתם לתאטרון- אבל האפשרות היא לדבר על הרבה יותר מזה WC סתם הצאה

מאריאן

New member
אוקיי...

הצעות אני מקבלת בשימחה, כי לא מרוצה מזה שיש בפורום רק 3 עמודים, שהם, אגב, לא בולשיט לדעתי. אם תיראה את הדיון שהיה לי עם דניאל, ועוד דיונים, תיראה שלא דיברנו רק על בולשיט. ועכשיו, כמו שכזר כתבתי - אני אשמח לקבל הצעות, אבל לא כל כך הבנתי איך אפשר לרכז קבוצה של אנשים שהמכנה המשותף שלהם הוא תיאטרון? אתה מתכוון לא לסגור את תחומי העניין של הפורום רק לתיאטרון (אם הבנתי אותך נכון) אבל איך בדיוק?

WC

New member
הצעות יעול

בתור מנהלת פורום את יכולה לעשות מה שעשו רבים וטובים לפנייך- זה לעבור בכל שאר הפורומים ולהודיע על קיומינו יש אנשים שלא מודעים לעובדה שי פורום תאטרון וחבל! WC דו"ח מבקר הפורומים

מאריאן

New member
את זה דווקא עשיתי כבר...

ואולי פשוט תשלח לי מייל ותגיד לי בדיוק מה אתה חושב שכדאי לעשות עם הפורום? אני מחכה לשמוע.

עופר ב.ה

New member
המממ...

אני חושב ששפטתי גם את ההצגה, בהיותה חלק מהז´אנר. מאחר שמתיאור ההצגה, כפי שמובא ע"י תיאטרון הקאמרי בעצמו, זוהי דרמת אקטואליה, ומהידיעה שמתי גולן הוא עיתונאי (לא מצטיין) יותר ממחזאי, ומידיעה על כך שכבר היה לו מחזה מהז´אנר - על פרשת צאלים, מכל אלה אני יכול להסיק על טבעה של ההצגה לפני שראיתי אותה ולפני שקראתי ביקורות עליה. עופר

למעלה