בקרוב אצלך...

בקרוב אצלך...

אהלן אנשים,

לפני שבוע שבועיים שאלתי פה לגבי רעיונות
מה אומרים ומה עושים, כשאנחנו באים זוג לחתונה עם מאות (בסופו של דבר היו 1500 איש) במחוז כל כך שמרן בדרום מזרח טורקיה, ליד הגבול הסורי.
מה שנהדר במקומות כאלה הוא שהאנשים נפלאים, אחד אחד, ומצד שני - השמרנות חוגגת.
הייתי צריך לבוא קצת יותר מוכן כי בגילי, אין פשרות ואופציות, צריך להיות נשוי +++ (ושם הפלוס הוא כמה וכמה פלוסים).

בסופו של דבר בן הזוג שלי לא יכול היה להגיע אז נסעתי לבד.

אז כן - השאלה השנייה או השלישית בכל שיחה עם מי שלא ממש מכיר היא 'אתה נשוי' ? ו'האם יש ילדים'.
בגלל שאני כבר מכיר שם כמה אנשים, העדפתי ללכת על חצי מהאמת וזה הספיק, אם כי היו כמה וכמה הרמות גבה ושתיקות. ומכר אחד שישר שאל וכשאמרתי לו שאני לא נשוי נעלם לחלוטין.

לא נורא, עבר.
העיקר החוויות - כמו לנהוג ברכב במהירות 100 קמ'ש בעיר עם 4 כורדיות מסביבך וצפירות כמו בחתונה ערבית, זיקוקים עבודת יד שכמעט הורידו יד לכמה ילדים, ריקודים כורדיים, טיפוס על הר ענק בשקיעה ועוד המון.
בקיצור - היה שווה

aשרון

New member
וואווו...

איזו חוויה מיוחדת, אני מודה שאני קצת מקנא, זה נשמע כמו סרט מסע רומנטי בו הגיבור צריך להבין משהו על עצמו, משתנה עקב החוויה ומקבל הזדמנות שניה באהבה.

אשכרה סרט

זה באמת היתה חוויה, ומה שכל כך כיף במקומות האלה - שאתה לא יודע מה הולך להיות בעוד כמה דקות - כי כל מה שאתה מכיר, הדברים מתנהלים אחרת.
אז באיזה שהוא שלב אתה לוקח שני צעדים אחורה ואומר לעצמך שאתה לא מנסה להבין מה קורה פה - כי במילא הכל עומד להשתנות עוד כמה דקות...
למשל - שאצל הכורדים, האבא של הכלה לא מגיע לחתונה של הבת שלו (!)
- כדי שלא יגידו שהוא שמח שהבת שלו עוזבת את הבית
או למשל הקטע שזרקו לי בחושך מפתחות לרכב ואמרו לי לנסוע אחרי מכונית במהירות, ואני נכנס למכונית ובגלל החושך לוקח כמה שניות ופתאום מגלה שהרכב מלא ב-4 כורדיות שצועקות עלי בטורקית הוראות נסיעה, או איך קיבלנו אלכוהול בחינם בחנות ב-11 בלילה ועוד המון - המון סיפורים. אשכרה סרט.

על הנייר היה שווה

האוכל הטורקי מגוון ומדהים, ותמיד יש אופציות לצמחונים, אז כמוך - גם אותי זה עניין.
ומה היתה ה-
כשגיליתי שלא היה אוכל בכלל....

היינו עם החתן מהצהריים והגענו יחד לאולם והיינו יחד עד סוף החתונה. באיזה שלב - שאלתי מה עם האוכל, כי כבר נהיה מאוחר והקיבה היתה ריקה מהצהריים.
אמרו לי שכבר היה אוכל...כלומר, החתן ועוד המון - בכלל לא אכלו
.

אבל כנראה 1500 איש אחרים כן אכלו.

אני ביקשתי אוכל אז הביאו לי מה שכל השאר אכלו מקודם - מרק צזיקי קר, מרק שעועית ברוטב עגבניות (מאוד טיפוסי בטורקיה) ואורז עם ערימת בשר עליו. לא משהו בכלל, לא משהו מיוחד כלל.

מה שכן - אחרי החתונה נסענו לבלות קצת ובסיום, באיזה 2 בלילה, החבר'ה עצרו ב-Çiğ Köfte - שזה מדהים - אני הולך לכתוב על זה בפורום מצחונות וטבעונות - זה קבב טבעוני לחלוטין, בטעם נפלא וחריף מאוד, ונראה בדיוק כמו בשר נא - והוא בכלל תחליף שהטורקים יצרו לבשר הנא שהוגבל על ידי האיחוד האירופאי. שווה לאללה.

למעלה