בקע סרעפתי

babaluna

New member
בקע סרעפתי

שלום,
הייתי שמחה לקבל קצת מידע על בקע סרעפתי אצל כלבים. מה הסימפטומים למשל,ואם אין סימפטומים האם הכלב יכול לחיות עם הבקע כל חייו ללא סכנה? ויכול לעשות כל פעילות רגילה של כלבים.

תודה רבה מראש

כמו שאומרים: תלוי

תלוי בהיקף הבקע הסרעפתי ואיזה איברים נכנסו לחלל בית החזה: לפעמים הקרע קטנטן ונכנס מעט מקרום הבטן. במקרה כזה ייתכן ובכלל לא ירגישו שיש לכלב בקע סרעפתי והוא יתפקד בצורה רגילה. במקרה והקרע נרחב ונכנסים איברם רבים - המצוקה הנשימתית רבה והכלב לא יוכל לעשות פעילות רגילה. במקרים שיש איברים בחלל בית החזה החשש הוא גם שהם יפגעו בגלל לחץ או פגיעה באספקת הדם.

אם יש חשש לבקע סרעפתי הייתי לפחות ממשיכה באבחון על מנת לדעת איזה איברים יש בחלל בית החזה, אם בכלל. אם יש איברים לא הייתי מוותרת על ניתוח לתיקון הבקע.

הסימפטומים האופייניים הם מצוקה נשימתית שהופיעה אחרי טראומה (דריסה, נפילה מגובה, בעיטה וכו').

רוצה לספר יותר למה את שואלת את השאלה?

ד"ר טלית נודדת, רופאה וטרינרית.

babaluna

New member
תשובה ארוכה

קודם כל תודה על התשובה המהירה.
אני שואלת כי לכלבה שלי יש בקע סרעפתי,וגיליתי את זה כי לפני חודש וחצי הייתה לה תאונה עם מסדדה של טרקטור,ישר אחרי התאונה היא ראתה וטרינר ולא היה נראה שיש פגיעות פנימיות כי הכלבה נראה סה"כ בסדר, לאחר יומיים היא התחילה עם התנשפויות חזקות וליקוקי שפתים מוזרים וכאשר עשינו צילום חזה התגלה קרע בסרעפת ואיברים בבית החזה,היא עברה ניתוח ,האיברים הוחזרו למקומם הטבעי והקרע נתפר. המנתח הסביר לי לאחר מכן שחוץ מהקרע הגדול (8 ס"מ) שהיה לה בצד אחד של הסרעפת,יש לה בקע סרעפתי בצד אחר שכנראה הוא מולד,אך מכיוון שתפר את החור הגדול העדיף לא לסגור את הבקע. ההתאוששות של הכלבה לא הייתה פשוטה,בכל זאת בורדר קולית בת שנתיים שפתאום מושבתת,אבל היא עברה את זה כמו גיבורה.
עכשיו אחרי הסיפור הארוך הזה,אני שואלת כי נראה לי שהכלבה שלי מלחיתה (ככה כותבים?) המון,תמיד היא הייתה כזאת גם לפני התאונה,אז אני שואלת את עצמי אם יש קשר לבקע?
היא חזרה לעצמה ועושה הכל,אבל יש בי חשש קל . אם היא חיה עם הבקע הזה ללא סימפטומים עד התאונה ועשתה הכל רגיל האם גם עכשיו זה המצב?

תודה רבה רבה ,וסליחה על האורך :)

עכשיו השאלה מובנת יותר

שמחה לשמוע שהכלבה התאוששה יפה! זו פגיעה לא קלה בכלל.

אם המנתח אמר שהקרע השני קטן ושהוא כנראה מולד אז הייתי סומכת על מראה עיניו ונסיונו. כלבים מלחיתים הרבה בקיץ, ולא בהכרח יש קשר לבעיות בבית החזה. אם אין לה קשיים במאמץ, אם היא רצה, קופצת ועושה הכל ללא בעייה - לא הייתי מודאגת מכך.

רק בריאות!

למעלה