בקכיות או מינדות

ציפי ג

New member
היה גם שופט הומינר. קשור?

נדמה לי שלאבא שלו היה מנסרה בעירנו.

אוראנוס, אוראנוס, לא התכוונתי לגרום

לכזאת טראומה. אבל בוא נחזור לנושא הטרגדיה הנוראית שאתה עדיין אמור לספר לנו עליה....מה היא ? סקרנותי רבה כאהבתי למיתולוגיה היוונית והרומית (שפגשתי שוב, אחרי שנים של פרידה כואבת, בספריו של בני, בסדרה נפלאה לפעוטות בנדון). אגב - באיזכור הכתות בהודעתי, דובר בנשים וגברים כאחד. וילדים, לצערינו.

אוראנוס

New member
טרגדייה אובייקטיבית וסובייקטיבית

הטרגדייה האובייקטיבית היא שיש כאלה שהאמינו לשטויות שכתבתי והסובייקטיבית היא, שאף אחד לעזאזל לא ישלם לי שכר סופרים על תרומתי להעשרת המיתולוגייה באגדה נוספת ושתיהן כאחת, הן טרגדיות הרבה יותר חמורות מההתאבדות (הווירטואלית) של הבכחיות והרבה יותר כואבות מהניתוח שעבר פלוטו באיכילוב, אחרי המכות שהחטיף לו פופאי. אז ככה... בא אחד פור סיזנס וכתב על נשים ש ח י ו (ויש תאריך - כחמש מאות שנים לפני הספירה) ו ה ל כ ו אחרי דיוניסוס (אל היין). האירונייה פשוט היתה מתבקשת. בהתחלה חשבתי לתאר כיצד הן קפאו למוות, לאחר שעמותת תנו לחיות לחיות, הפגינה נגד שימוש בעורות כלבוש אך בכל זאת החלטתי קודם לנסות משהו אחר. גיגול קל לדיוניסוס, הביא אותי - סימלי עד להאמין בזאוס - לאתר "מיתוס" ושם תוארה לידתו של האל שצורפה לתגובתי. כלומר, הבנתי שלכל הקוראים מובן שמדובר בתגובה צינית בסגנון היפהפיה הנרדמת והסיפור על קברו של דיוניסוס האיש הוא כמו לצפות שהקבר גם יימצא ובתוך הקבר יימצאו גם סיכות הזהב שזאוס השתמש לפרוף את ירכו, לצד סנדלי הזכוכית של סינדרלה. לסיום, גם הצעתי שאני מוכן לצאת למסע ארכאולוגי לחשוף את עצמות הבכחיות ובנאיביות המפורסמת שלי סברתי שבכך יסתיים העניין, אך נראה שהסיפור המקאברי על ההתאבדות בסגנון הדריכה בגת היה חזק מדי. בקיצור, פור סיזנס מה זה בלע את הפיתיון? לא הפסקתי לצחוק. אז מה אם השכנים דפקו בדלת וביקשו שאנמיך את הטלוויזיה? הלאה!! עכשיו כבר התחלתי להאמין לסיפור בעצמי וחיפשתי עובדות נוספות. מהכל ביחד תפשתי שטעיתי ולמעשה היה מדובר באנשים ממשיים. הקצוות נסגרות היטב בסיפור על תחרות בין ממשלות שחיו בתקופות הסטוריות שונות, מפגשים בין צבאות, מינדות... מה אומר ומה אדבר... אני רק מקווה שהחברה´ בכרתים לא ישמעו על כך ועוד איששתי את הסיפור האדיר שהתגלה לי עם מימצאים ארכאולוגיים מבית שאן ועם תיאור האגדות שנכתבו על ידי מלומדים מכיתה ו´ תחת הכותרת "אגדת בכחוס". בסיום, כדי ליצור תגובות (למה אני מגלה את כל הסודות?) הוספתי שיש עוד טרגדיה גדולה יותר ונגד סיום כזה אין איש שלא לומר אישה (כמו חב"ה למשל), שמסוגלים להישאר אדישים. אז זהו הסיפור בנות ויסלח לי זאוס. עם דיוניסוס יש לי הערב שיחה על בקבוק אוזו ואני כבר אסתדר בעצמי. אני רק מבקש שאם מישהו בכל זאת ימצא בארכיון הממוחשב של הלובר צילומי פרוטוקולים בעניין ההתאבדות הווירטואלית, שיודיע לי!! אולי זה יעזור לי סוף סוף לשכנע מישהו לארגן משלחת לחפור בבית אל ולמצוא את שרידי הסולם מחלום יעקב. אוראנוס שדוגל בתיזה שאמונה היא תמיד יותר חזקה מעובדות ובהתחשב שטענה זו מושמעת בפורום זה, הוא מבקש הדרכה אם מישהו יודע היכן רוכשים קסדה כמו שצריך.

Boojie

New member
אני ממליצה לך לקרוא את "המטוטלת של

פוקו", מאת אומברטו אקו. נראה לי שיתאים לך בול...

אוראנוס

New member
תעלומת בוג´י

לא בדיוק ברור לי אם השקעתי בקסדה לחינם. מצד אחד, את מגדירה את מקצועך כ"אלה וורלונית קדומה" וכיאות לאלה גאה, את מונה בין תחביבייך "התעללות בבני אנוש חצופים" וכמובן שמגיע לי בצדק עונש על פגיעה באלים, מצד שני, את מנהלת הפורום למדע בדיוני (ביחד עם הייזל) ואתן ביחד מכנות עצמכן "המפלצת הדו-ראשית" ומהצד הזה, נראה שיש לנו נושאים משותפים החשוב הוא, שלא קראתי את הספר המומלץ, אך התקציר שלו נראה מעניין אוראנוס כוסס צפרניים במתח - למה בדיוק מתכוונת המשוררת?

Boojie

New member
אני מנסה להבין -

אתה באת הנה כדי לחפש מישהי שתרביץ לך בישבן? כי ההתנהגות שלך עד עכשיו נראית כמו התנהגות של אדם שמחפש נואשות שיענישו אותו. דברים כאלה אני מציעה לך לחפש בפורומים של S&M, לא כאן...
באשר למטוטלת של פוקו, הוא לא ממש קשור לנושא הפורום, ולכן אקצר (עד כמה שאפשר לגבי ספר בסדר גודל כזה) - זה ספר ארוך מאד, קשה לקריאה (בגלל הנטייה הרגילה של אומברטו אקו לשפוך על הקורא כמויות ענק של אינפורמציה אזוטרית, שבספר הזה מגיעה לשיא חסר תקדים), אבל בעיני - שווה כל רגע. הספר הזה נותן מבט מושחז וציני על שלל הזרמים המיסטיים השונים המתיימרים להיות "האמיתיים", כשגיבורינו למעשה ממציאים כת סודית שכזו עם תוכנית סודית וצפנים סודיים, מתוך פיסות נתונים שהם מצאו ובתור בדיחה כביכול, אבל בהדרגה שוקעים בה יותר ויותר כשנראה שהכת שהם המציאו הופכת לאמיתית ועומדת לבלוע אותם. בעקבות מה שכתבת קודם, נראה לי שספר כזה יתאים לך. רק מה - רק כשיש לך המון זמן פנוי, ומוח חופשי יחסית מדאגות, כי הספר הזה קשה לקריאה וארוך מאד.

אוראנוס

New member
בוז´י... ככה? בלהעליב?!

ההבדל ביני ובין גיבורי המטוטלת, שהם נסחפו אל מה שהחלו כבדיחה ואילו אצלי נסחפו הקוראים/ות. ועוד משהו בוז´י... לפי כללי הנימוס הממוצע גרידא, אין סיבה ממשית לפגוע במישהו (בי) שלא ניסה ממש לפגוע במתכוון באיש/ה כאן בפורום. נכון, חטאתי במשובה בלתי נשלטת, אך על כך לא מעמידים איש/ה מול כיתת יורים, אלא לכל היותר אומרים לו (בקול סופרן עמוק ודרמטי) "שמע חביבי, הומור? לא בבית ספרנו!!! אנא לך מכאן!!" אז הואיל ואין מהולות בדברי כוונות זדון, מירמה לשמה ועושק הדעת והואיל ואיני פוגם בעמקות הדיונים שבפורום אלא לכל היותר מציב אתגרים בפני הטוענות, והואיל ואיני נוקט בלשון פוגענית, מתנכלת ומעליבה כלפי איש ובמיוחד לא כלפי אישה, והואיל וזהו פורום פתוח ואני... אולי זה בעצם מקומם אבל אני לא שואל אף אחד אך סבור שזה הרבה יותר נעים להיות רצוי, אי לכך מציע צד א´ (להלן "אוראנוס") לצד ב´ (להלן "משתתפות הפורום") להשלים עם נוכחותו שלעתים היא בלתי רצינית בעליל בכל עת שיעלה מלפניו הרצון. אגב בוז´י, את יודעת שמישהו כבר איים עלי שבגלל משהו שכתבתי הוא ישלח אותי לפורום הפמיניזם בתור עונש? מוניטין יצא לכם!! אוראנוס תמה אם יש כאלה שסבורות שהוא לא מספיק נענש בכך שהוא אינו אישה ועוד מגיע לו להשמידו ביורת השאול

למעלה