בקטנה על קאנו

נמנמונת

New member
בקטנה על קאנו

כבר כמה פעמים יצא לי לעבור ליד קאנו, בוטקה קטנטן בנחלת בנימין 53, שמגיש ספרינג רולס בעיקר, ועוד קצת מאודים אסייתים מסביב.
אתמול כחלק מהמאנץ' הלילי, גם התיישבתי ונשנשתי ספרינג רול עם טונה, אטריות ורמיצ'לי שעועית, בטטה, אבוקדו, חסה אייסברג, פנקו ועוד... ב-28 ש"ח מקבלים 2 ספרינגרולים מדפי אורז, שעל כל אחד מהם נבזק ציפוי אחר - פנקו, שומשום ועוד... לא ביררתי מה זה מה. הטונה מקופסא - המקום קטן מדי על מנת לפלט דגים (כך לפי הבחור הנחמד שעמד מאחורי הדלפק), אבל בהנאה זה לא פגם. המנות מגיעות גם עם 2 רטבים, אחד ע"ב בוטנים וחלב קוקוס והשני רוטב דגים.
משביע, קל וטעים, ויש גם במילויים צמחוניים, מילויי גאודה או אווז. מומלץ :)

salo22

New member
הזוי

הטונה מקופסא כי המקום קטן מידי לפלט בו דגים, או משהו כזה.. אין מקום לטונה מקופסא באוכל אסיאתי, עדיף כבר להשאיר אותה בחו. ולהציע סנדוויץ טוניסאי. תודה על הביקורת, לא נשמע לי מעניין מספיק לבקר אך בהצלחה בהחלט למקום.

נמנמונת

New member
אנחנו נהנינו מהטעמים למרות הקופסא

המקום פשוט, לא מתיימר, ועושה את העבודה.

זה לא קשור להתימרות

זה פשוט הזוי כפי שסאלו אמר ודי "מצחיק" שזה מה שהוא ענה לכם.
פעם שף גדול לימד אותי שכל מה שצריך כדי לבשל אלו 40 ס"מ משטח + כירה + כיור.
לפלט דגים זה עניין של קרש חיתוך וסכין.. אני מצליח לעשות את זה בשירותים..
אני בטוח שהמטבח של המקום קצת יותר גדול מזה .

בכל מקרה, תודה על השיתוף.
נשמע שנהנית וזה הכי חשוב.

salo22

New member
בנושא זה אני סתם סקרן

אם נניח שאני רוצה לבקש אישור לבוטקה כזה ואני מצהיר מראש שלבשל שם אני לא אבשל, או משהו כזה, האם אישורים יהיה לי הרבה יותר קל להשיג ? נניח מול מסעדה שממש מבשלת ? כאילו סתם מסקרן אותי האם מהות המקום וסוג הפעולות שאעשה בו ישפיעו על רמת הבדיקות והאישורים שאצטרך לעבור, כי ברור שמטבח במסעדה גדולה הוא אופרציה אחת ומטבח בבוטקה הוא אופרציה אחרת, למרות ששניהם מטבחים פחות או יותר
הקיצר אני אשאל את יודעי הדבר יותר מאוחר בנושא

prizman

New member
כן, יש הרבה הבדלים,

יצא לי לבדוק את זה פעם כשחשבתי לפתוח מקום.
הקטגוריות הן מקום ללא בישול, דוכן עם בישול כגון שווארמה או פלאפל ומסעדות.
הדרישות באות מצד מח' הרישוי בעיריות ומשרד הבריאות.
אם זה מסקרן אותך יותר כל החומר נמצא ברשת.

salo22

New member
תודה, אני אחפש

נושא מעניין וחשוב לי להבין הניואנסים השונים..

veredvered

New member
כן יש הבדלים

אפילו בין סוגי הבישולים יש הבדלים, כדי לבשל בשר צריך עוד אישורים בנוסף.

לדעתי המקום לפלט הוא לא האשיו למרות מה שאמר בעל המקום(?) מה שכן, יכול להיות שאין להם היתר להחזיק/ לשמור על דגים טריים או לעבוד עם דגים טריים.

נמנמונת

New member
הבהרות - הכוונה היתה לרישוי ולא ליכולת הפיזית

כמו שמישהו כתב כאן, אין לו רשיון לעבוד עם דגים נאים, ולא שהוא לא יכול לפלט טכנית.

veredvered

New member
כמו שחשבתי

אבל עדיין להגיש טונה מקופסא זה ביג נו נו לדעתי. כבר עדיף בלי.

salo22

New member
אההה , אז זה עוד יותר מעניין

שוב רק הצלחות, אבל אני בהחלט חושב שראוי שלמקומות קטנים הכמהים למשוך אנשים, תהיה ביד איזו הפתעה קולינארית מעניינת, כי אני לא חושב שטונה מקופסא או אווז מעושן הם כאלו.

salo22

New member
מאה אחוז

אך בשביל ספרינג רול פשוט ולא מתיימר אני לא אצא מהמטבח בבית
אני מתאר לעצמי שאם הספרינג רול היה מכיל כתף חזיר בברביקיו שבושלה כמה ימים או קונפי ברווז או משהו כזה, הייתי מתאמץ יותר להגיע לשם. ולדעתי זה כבר לא בגדר המתיימר, אלא בגדר הטעים והמעניין.. וב 28 ש"ח לשני רולים - עדיף מאוד שיהיה לי טעים ומעניין &quot
ואני לא פוסל את זה שהמקום יכול להיות שכונתי ומעניין עם בחור נחמד שלא יפלט דגים כי המקום קטן, אבל לטעמי בקרוב ל 30 ש"ח ל 2 רולים יש יותר ניסיון לתפוס טרמפ על ספרינג רולים פשוטים ולעשות כסף מאשר עניין קולינארי.

נמנמונת

New member
מסכימה איתך, לא הייתי באה במיוחד

בסך הכל, 28 ש"ח זה לא המון באזור הזה למשהו שהוא לא שווארמה (וגם שווארמה לפעמים עולה שם יותר).
למי שאוהב טעמים יחסית אסייתיים, האופ' הזולה היחידה באזור היא ג'פניקה, שבאופן אישי נהניתי יותר מהספרינג רול האלה מאשר הסושי שלהם, שבהחלט אין בו שום עניין קולינארי.... אז נחמד שיש עוד אפשרות לארוחה קלילה, למי שכבר שם ומחפש. גם ביפן, אגב, האוניגירי הבסיסי ממולא הרבה פעמים בטונה מקופסא :)
דרך אגב, כמו שכתבתי, יש להם גם אווז וגאודה - אולי הם מעניינים יותר.

passioneta

New member
דווקא ביפן אכלתי סושי עם טונה מקופסא

היה לא רע ומאוד זול.

לצערנו, לא כל דין קופסא

כקופסא אחרת...
טונה מקופסא פה בארץ זה בדרך כלל משהו די נחות...
אמנם יש פילטים של טונה משומרים כיום במעדניות בעיקר בצנצנות שהם טעימים פי כמה אבל גם עולים בהתאם..
אז לא נראה לי שבזה הוא משמש שם בספרינג רול.

passioneta

New member
לפי המחיר של הרול שם זו היתה טונה פשוטה מאוד

זה היה הרול הכי זול.
אני מעדיפה טונה משומרת על טונה נאה באיכות ירודה.
שימורים כמו שאתה מראה פה, מיובאים מאירופה, היו בשנת 89 מאוד יקרים ביפן (זיתים עלו הון תועפות). לא בתקציב שלי אז.

prizman

New member
אין סיבה שטונה מקופסה לא תהיה אכילה

בספרינג רול או בסושי, אבל בזה זה נגמר.
מעדיף אותה בסנדוויץ' טוניסאי ובסושי שלי דברים קצת יותר איכותיים.

למעלה