בקורת ח"ח

AVI987

New member
בקורת ח"ח

התבקשתי לחבר חדר בבנין משרדים למונה ח"ח שמנותק כבר שנה המרחק בין החדר לריכוז מונים הוא כ-40 מטר .מכיוון שהניתוק הוא כשנה אני צריך להזמין ביקורת ושאלתי היא לגבי קו הזינה האם זה תקני להעביר אותו דרך המיסדרון בתעלה או בצינור מרירון מכיוון שאין צנרת פנימית לארון מונים

מאגר

New member
יש לבדוק אם אין אפשרות להעביר את זה

בתקרה אקוסטת בתעלת רשת ע"פ התקנה אסור להעביר כבל ראשי פרטי בשטח ציבורי אלא באישור מנהל האיזוא או מי שמוסמך מטעם חח"י לאשר זאת באיזור מגורך.

רשר

Well-known member
מנהל
מי תכנן את החשמל בבנין?

פנה אליו, סביר שיש לו תשובות שהדייר ואתה לא יודעים עליהם. נסה גם לפנות למנהל הבית או הבעלים. מהיכרות עם כמה בנינים כאלה, התיאור שלך לא נשמע סביר (גם בבנינים ישנים) אלא אם אחד הדיירים החליט להשכיר לדייר משנה ולחייב את השוכר במונה נפרד במקום במונה פנימי להתחשבנות בינהם.

AVI987

New member
ניסיתי לדבר

עם מי שתיכנן את הבנין אבל הודיעו לי שהוא ניפטר לפני 50 שנה . זהו בנין בן 70-80 שנה כשבכל קומה יש 10 חדרים כשמין הסתם עברו הרבה שינוים במשך השנים וכניראה שחיברו גם חדרים ולכן נישארו מס מוני חשמל שניתן להשתמש בהם.לאחר שמזמינים ביקורת מח"ח וכמו שכתבתי אייך אני מעביר את ההזנה מהמונה לחדר שהמרחק בינהם הוא כ40 מ והדרך היחידה היא דרך המיסדרון שלא קימת בן תיקרה אקוסטית

לפני כשנה וחצי היה לי אותו מקרה

העברתי את הכבל בתוך צינור מרירון בפינות הקיר עם התקרה הבודק קיבל את זה בלי שום בעיות והמתקן חושמל. רק אל תשכח לשים מדבקות "זהירות חשמל" לכל אורך הצינור, כל 2 מטר לערך.

למעלה