בקבוק

פאולה1

New member
בקבוק

הבן הבכור שלי בן 3.5 מסרב להיגמל מבקבוק גם בלילה לא מכבר גמלנו אותו ממטרנה בלילה וכיום הוא השאיר לעצמו את הבקבוק כפינוק אחה"צ והולך איתו לישון מיותר לציין שהדבר מקשה עלינו בגמילה מוחלטת מחיתולים (בלילה) ונראה כבר לא כ"כ מתאים לו. האם הדבר נובע מכך שיש לו אח קטן? ואיך גומלים אותו מבקבוק לגמרי?

לאה_מ

New member
יש לי שאלה:

למה את רוצה לגמול אותו מבקבוק? האם את חושבת שהוא "כבר גדול" (לעומת אחיו, שעדיין קטן)? האם את חושבת שיש גיל שבו "צריך" להגמל מבקבוק? האם את חושבת שהוא יודע לשתות מכוס ולכן לא צריך יותר את הבקבוק? משום שאם תחשבי על זה - הוא עדיין קטן, רק בן 3.5, והעובדה שיש בבית מישהו יותר קטן ממנו, לא הופכת אותו אוטומטית ל"גדול". גם כשאנו יודעים לעשות משהו, אין זאת אומרת שאנו מוכנים לוותר על ההרגלים שנעימים לנו, ומכל מקום לוקח לנו זמן להפרד מהם. לפי מה שאת מתארת, הבן שלך נמצא בתהליך פרידה מהבקבוק - הוא כבר לא שותה במשך היום מבקבוק, הוא כבר לא שותה מבקבוק בלילה - נותר רק בקבוק אחר הצהרים ולפני השינה - האם את רואה את התהליך הזה? מדוע דחוף לך להאיץ בו? אני מבינה שבתקופה הזו הוא גם נגמל מחיתולים ביום, כך שזו לא הפרידה היחידה שלו. אני דוקא בעד לתת לו זמן עם הבקבוק שלו. הוא לא ילך איתו לטירונות. וגם לא לכתה א'. אם הוא מביע רצון להוריד את החיתול בלילה, אני חושבת שאת יכולה לומר לו, שלדעתך העובדה שהוא שותה מבקבוק לפני השינה, תקשה עליו להשאר יבש במשך הלילה (אצלי זה היה הטריגר אצל הבן הבכור להפסיק עם הבקבוק), אבל קחי בחשבון, שגמילת לילה תלויה גם בבשלות פיזיולוגית-הורמונלית, ולא רק במניעים חיצוניים כמו בקבוק (כלומר, יתכן בהחלט שגם ללא הבקבוק הוא יתקשה לעבור לילות יבשים). אני חושבת שצריך להגמל כשהילד מוכן, ולא כש"צריך" או "לא מתאים לו", ושלא כדאי ללחוץ על ילדים להגמל, כי זה עלול לפגוע בתהליך הטבעי של הגמילה. אם תתני עוד פרטים נוכל להמשיך ולהתלבט יחד.

פאולה1

New member
התיחסות ללאה מ

תגובתך מקסימה ובהחלט לקחתי ממנה לתשומת ליבי, גם אצלי התמודדות זהה ועלי לציין שהילד אינו מראה עניין בגמילה מהחיתול ואינני רואה דרך לנסות במקביל לבקבוק והוא בכל זאת כבר בן 3.5 (במשך היום גמול לחלוטין), ישנם לילות שגם החיתול כבר לא מספיק והוא קם רטוב, ועוד שאלה לי אליך: מה לגבי שתיה באמצע הלילה שהוא יכול להתעורר לעיתים ולדרוש (לא כל לילה)?! עלי לציין שבשנת הצהריים שלו בגן הוא נרדם ללא "עזרת" הבקבוק ע"י גמילה של הגננת ובבית בימי ו' בצהריים הוא מתעקש עד לב השמים להרדם עם בקבוק זה בגלל הפינוק אצלינו ההורים?

לאה_מ

New member
התנהגות בגן ובבית שונה הרבה פעמים.

זה לא קשור לפינוק - פשוט בבית מרגישים נוח לעשות דברים שבגן לא נוח או אי אפשר לעשות. למשל, הבן הצעיר שלי אוהב להרדם בהנקה. מובן, שבגן זה בלתי אפשרי, והוא נרדם מצויין בלי. אבל בבית הוא מעדיף עם. אני לא חושבת שזה פינוק. זה פשוט דבר שעושים בבית ובגן לא. לגבי שתיה בלילה - האם כוונתך למים או חלב? אם הכוונה למים - זה נראה לי בסדר גמור. יש גם אנשים מבוגרים ששותים מים בלילה, ואני יכולה לספר לך שבן זוגי לא הולך לישון בלי בקבוק מים ליד המיטה, משום שהוא קם לשתות כמעט מדי לילה. אם הכוונה לבקבוק חלב - מההרגל הזה עדיף להגמל, בעיקר בשל הדאגה לשיניים של הילד. עדיף לעבור למים במקום. אני לא הייתי מתלה כרגע את החיתול בבקבוק. קודם תתחילו גמילה, אחר כך תדאגי מעניין הבקבוק. כמו שסיפרתי לך, גם הבן הבכור שלי היה שותה ה-מ-ו-ן מים מבקבוק, ובאמת את גמילת הלילה הייתי צריכה לעשות יחד עם הורדת הבקבוק, אבל גמילת היום היתה בסדר גם בלי לגעת בבקבוק. עוד מעט יהיה מזג אוויר נעים, ותוכלי להוריד לו קצת את הטיטול ולתת לו להסתובב כמה שיותר ערום. זה יתן לו תחושה של עשיית הצרכים שלו ויעזור לו להבין את המנגנונים שעוזרים לגמילה. במקביל או קצת אחרי, תוכלי לקנות סיר ו/או ישבנון, ולהציג לו אותם. אני לא מציעה לעשות יותר מזה ובטח שלא ללחוץ על הילד - זה רק מוביל לגמילה בעייתית. ולבסוף - "כבר בן שלוש וחצי" - אני מאד מבינה אותך. את בטח גם שומעת הערות מהסביבה (מה, הוא עוד עם חיתול???), אבל גמילה צריכה להעשות בקצב של הילד, ולא בקצב של הסבתא/השכנה/החברה/הבן של המכרים... אז תני לו את הזמן שלו.

גמילה (ארוך)

אני יכולה להבטיח לך שלצבא הילד ילך בלי חיתול לילה ובלי בקבוק.... את בני הבכור גמלתי (אמנם ממוצץ ולא מבקבוק) מוקדם מידי (בגיל 3 כי חשבתי שהוא כבר גדול ולא צריך מוצץ), תני לילד להחליט לבד על גמילה. את הבת השניה החלטנו לא לגמול צעירה מידי, לאור ההתנסות עם הגדול, יום בהיר אחד כאשר היתה בת ארבע וחצי היא באה אלי והודיעה שהיא לא צריכה יותר מוצץ ואכן מאותו יום נגמלה. לגבי גמילה מחיתול בלילה - כל אחד מילדי נגמל בגיל אחר ובדרך שונה. הבכור נגמל ביום בגיל שנה ושמונה חודשים ואילו בלילה היה קם עם חתול ספוג עד גיל 4 . הרבה אנשים אמרו לי שעשיתי טעות שלא גמלתי אותו לפני לידת אחותו והוא דוקא החליט להוריד חיתול כאשר הקטנה היתה בת חודשים ספורים. ברגע שהגמילה באה מהיוזמה שלו, הוא קם יבש כאילו היה כך תמיד. קצת לפני שמלאו לו 4 לקחנו אותו לבדיקות (שכללו אולטרסאונד של השלפוחית והכליות רק כדי לשלול בעיה פיזיולוגית). הבת השניה נגמלה בערך בגיל שנתיים וחצי בלילה וביום מספר חודשים לפני כן. הבן השלישי נגמל בן שנתיים ורבע בו זמנית ביום ובלילה - לפי בקשתו. בגמילה מחיתול אני משתדלת לזרום עם הילד. בהצלחה.

אצלנו מצב דומה - סיון כבר גמולה

מתמ"ל. מים היא מוכנה לשתות מכוס (בבית + בגן) אבל את החלב בבוקר ובערב רק מבקבוק. אז תופסת טרמפ על השאלה של פאולה1: יכול להיות שרק לי זה מפריע
סיון מבסוטה מאוד מהחלב בבקבוק.

לאה_מ

New member
השאלה היא למה זה מפריע לך?

בסופו של דבר היא מסתדרת היטב עם כוס (זה לא שאת חייבת להסחב עם בקבוקים לכל מקום), אני משערת שעל פי רוב כשהיא בחברה היא שותה בכוס, יש לה רק פעמיים ביום שהיא "מתפננת" עם הבקבוק - מה, לנו אין הרגלים שכיפיים לנו? הדבר היחיד שנראה לי בעייתי זה אם הבקבוק בערב בא אחרי צחצוח שיניים - בכל זאת רצוי להשתדל לצחצח שיניים אחרי ששותים חלב בבקבוק.

רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך, לאה

סיון מסתדרת יפה מאוד עם כוס. לא סוחבים בקבוקים לשום מקום (רק בקבוק מים מינרלים כשמטיילים, אבל את זה כולנו עושים). בנופש לאילת בקיץ האחרון לקחנו את הבקבוק, ששימש רק לחלב של הבוקר. יכול להיות שרק לי זה מפריע (וגם לחץ חברתי ...) ונראה לי שאני אתן לה לוותר על הבקבוק מרצונה החופשי. לא תמיד היא שותה חלב בערב, אלא מעדיפה מעדן אחרי ארוחת הערב כך שזה יוצא שרק את החלב של הבוקר היא רוצה בבקבוק.

למעלה