יש לי שאלה:
למה את רוצה לגמול אותו מבקבוק? האם את חושבת שהוא "כבר גדול" (לעומת אחיו, שעדיין קטן)? האם את חושבת שיש גיל שבו "צריך" להגמל מבקבוק? האם את חושבת שהוא יודע לשתות מכוס ולכן לא צריך יותר את הבקבוק? משום שאם תחשבי על זה - הוא עדיין קטן, רק בן 3.5, והעובדה שיש בבית מישהו יותר קטן ממנו, לא הופכת אותו אוטומטית ל"גדול". גם כשאנו יודעים לעשות משהו, אין זאת אומרת שאנו מוכנים לוותר על ההרגלים שנעימים לנו, ומכל מקום לוקח לנו זמן להפרד מהם. לפי מה שאת מתארת, הבן שלך נמצא בתהליך פרידה מהבקבוק - הוא כבר לא שותה במשך היום מבקבוק, הוא כבר לא שותה מבקבוק בלילה - נותר רק בקבוק אחר הצהרים ולפני השינה - האם את רואה את התהליך הזה? מדוע דחוף לך להאיץ בו? אני מבינה שבתקופה הזו הוא גם נגמל מחיתולים ביום, כך שזו לא הפרידה היחידה שלו. אני דוקא בעד לתת לו זמן עם הבקבוק שלו. הוא לא ילך איתו לטירונות. וגם לא לכתה א'. אם הוא מביע רצון להוריד את החיתול בלילה, אני חושבת שאת יכולה לומר לו, שלדעתך העובדה שהוא שותה מבקבוק לפני השינה, תקשה עליו להשאר יבש במשך הלילה (אצלי זה היה הטריגר אצל הבן הבכור להפסיק עם הבקבוק), אבל קחי בחשבון, שגמילת לילה תלויה גם בבשלות פיזיולוגית-הורמונלית, ולא רק במניעים חיצוניים כמו בקבוק (כלומר, יתכן בהחלט שגם ללא הבקבוק הוא יתקשה לעבור לילות יבשים). אני חושבת שצריך להגמל כשהילד מוכן, ולא כש"צריך" או "לא מתאים לו", ושלא כדאי ללחוץ על ילדים להגמל, כי זה עלול לפגוע בתהליך הטבעי של הגמילה. אם תתני עוד פרטים נוכל להמשיך ולהתלבט יחד.