בקבוק בלילה

בקבוק בלילה

שלום!
אשמח לעזרתכן, מאוד.
הקטנה בת 8 חודשים, ניזונה רק מתמ"ל (לא מוכנה לאכול מוצקים. סוגרת את הפה חזק חזק. רק ללקק קצת פה ושם, וזה כבר מגיל 4 חודשים שהתחלנו טעימות). שוקלת בסדר לפי האחוזון שלה, חייכנית דברנית ופעילה (זוחלת רק אחורה על גחון).
אוכלת לא הרבה בכל ארוחה. משהו בסביבות 60 מ"ל. כל כמה זמן (שעתיים אולי.). הכמות שהיא אוכלת לא גדלה אם אני מגדילה את ההפסקות...
והיא נרדמת רק עם בקבוק. ומתעוררת לפחות 4 פעמים בלילה ודורשת בקבוק, ואוכלת אותו (לא רק מוצצת..)

אני לא יודעת איך לגרום לה לישון בלי בקבוק, ואולי היא כן רעבה...
אה, ויש לה המון יציאות... הר של טיטולים:)

AlicePJ

New member
60 מ"ל לארוחה זה משהו שהקטן שלי היה אוכל

בגיל חודשיים שלושה, או אפילו בגיל חודש, זאת כמות מאוד מועטה והפרש הזמנים בין הארוחות גם קטן מאוד (מן הסתם כי כמות כזאת קטנה לא תספיק להשביע בגיל כזה).
איך סדר היום שלה? איך היא ישנה? יש אפשרות להעסיק אותה במשחקים, טיולים, שינה, כך שתצליחו לפתוח פערים יותר גדולים בין האכלות ואז היא תאכל יותר בכל ארוחה?
ומה עם להתחיל לתת לה מוצקים, אוכל אצבע, במקום רסקים? אולי רסקים מפריעים לה איכשהו והיא תסכים לאכול נניח לחם עם ממרח או דברים בסגנון? ניסיתם? היא לא צריכה שיניים בשביל ללעוס, החניכיים שלהם מאוד חזקים.
בגיל הזה היא צריכה כבר להיות עם שתי ארוחות מוצקים מבוססות ולקום הרבה פחות בלילה. כשהיא קמה הרבה בלילה, מעבר להפרעה לשינה שלכם, זה מפריע לה לישון כמו שצריך ושינה זה מאוד חשוב להתפתחות שלהם.
אני הייתי מבררת את הנושא מול רופאה שאת סומכת על העצות שלה, כדי לגלות איך להציג לה מוצקים בצורה יותר טובה ולקבל עצות מה עושים עם סרבני מוצקים. אולי יש מאכלים שיותר יתאימו לה, או צורת הגשה אחרת שתעזור, לא יודעת. ובמקביל הייתי מסדרת את סדר היום שלה בצורה כזאת שלא תסתובב סביב ההאכלה. היא נניח קמה בבוקר, משחקת קצת, אוכלת, משחקת עוד, הולכת לישון, ומקבלת אוכל רק כשקמה מהשינה, כך שנפתח פער של 3-4 שעות. ואז משחקת, הולכת איתה לטיול, משכיבה לישון, וכו', מה שמתאים לסדר היום שלך ומה שמסתדר לך, כדי שיפתח יותר פער בין ההאכלות.

למעלה