בקבוק אחרי הנקה

דנברית

New member
בקבוק אחרי הנקה

שלום!
שמי דפנה.נולד לנו בן ראשון לפני כשלשה שבועות. הוא נולד חודש לפני התאריך. בימים הראשונים לא הצליח לינוק כלל, ולי היו טיפות חלב בודדות שסחטתי ונתתי לו במזרק. בבית החולים קיבל מטרנה פגים, ובבית - מטרנה רגילה.
בשבוע וחצי האחרונים הוא יונק מספר דקות מכל צד, ואז נרדם או בוכה - ואנחנו משלימים לו 60 מ"ל מטרנה כל 3 שעות.
הוא עלה במשקל יפה (500 ג).
יועצת הנקה שהזמנתי יעצה לי לתת לו בצינורית על השד, הוא לא ככ מתחבר, וגם לקחת מורינגה ערבה להגברת החלב.
אני לא יודעת אם הוא מפסיק לינוק כי אין לי מספיק חלב או כי הוא מתאמץ...
מה עוד אפשר לנסות כדי שינק יותר?
תודה רבה!

michal@gal

Active member
מנהל
קיבלת המלצה טובה מהיועצת

לפי התיאור שלך הוא מפסיק מהר לינוק כי הוא מתעצל להתאמץ לינוק והתרגל לקלות שבה החלב מטפטף מהבקבוק וגם כי כנראה כמות החלב שלך ירדה כי הוא לא יונק מספיק כדי לעודד את ייצור החלב.
&nbsp
לתת לו את החלב עם צינורית, כמו שהמליצה היועצת, יעזור לפתור את שתי הבעיות. הוא יסכים לינוק יותר זמן כי יקבל חלב מהצינורית והעובדה שהוא יונק ישירות תעודד את ייצור החלב אצלך.
מורינגה (וגם כדורי חילבה) מעודדים את ייצור החלב. הם יעילים רק אם בנוסף ללקיחה שלהם גם מניקים/שואבים בכמות מוגברת.
&nbsp
בנוסף להאכלה עם צינורית כדאי להוסיף גם שאיבה של 10-15 דקות אחרי כל הנקה כדי לעודד את ייצור החלב. את החלב שאת שואבת את יכולה לתת לו בצינורית בהאכלה הבאה.
בהדרגה כמות החלב שהגוף שלך מייצר תגדל ובסופו של דבר אפשר יהיה לוותר על תוספת התמ"ל.
&nbsp
האם היועצת נתנה לך צינורית והנחתה איך לבצע את ההנקה המשולבת עם הצינורית?
את יכולה גם לשאול את היועצת לגבי "האכלת אצבע" עם הצינורית.

דנברית

New member
צינורית

כן היא נתנה לי צינורית, והראתה לי איך להכניס אותה לפה של הקטן תוך כדי יניקה.
אבל הוא עדיין לא מסכים להמשיך לינוק מעבר למספר דקות (גם כשהצינורית מחוברת),
ואז בסוף אני שופכת את החלב בחזרה לבקבוק...

michal@gal

Active member
מנהל
דברי איתה שוב

אולי דרושה פגישה חוזרת.
&nbsp
באיזה בקבוק את משתמשת? האם את מאכילה אותו בצורה שמתאימה לשילוב עם הנקה?
הבקבוק צריך להיות כמעט אופקי, כשרק קצה הפיטמה מלא חלב וצריך לעשות הפסקה כל כמה דקות.

למעלה