בקבוקים!!!

  • פותח הנושא pazg
  • פורסם בתאריך

pazg

New member
בקבוקים!!!

באילו בקבוקים אתן משתשות? האם ניתן להכין מראש את כל מכסת הבקבוקים היומית ולשים במקרר? מה לעשות עם כמות החלב שנשארת בבקבוק? זורקים או שניתן להשתמש שוב בהאכלה הבאה? איך אתן מחממות במיקרו או ע"י מחמם בקבוקים? המון שאלות יש לי תודה מראש פזית, אמא של אורי
 

מתרגשת

New member
הי פזית כמה תשובות

אנחנו השתמשנו בהתחלה בבקבוקי B-FREE המעצבנים ועברנו לאוונט המעולים. אני לא מחממת בשום כלום אני נותנת לסתיו לאכול בטמפרטורת החדר.... זו גם הטמפרטורה המומלצת ע"י יועצי רמדיה והרופא של סתיו. למה להכין את המכסה ולשים במקרר. תכיני בקבוקים עם מים וכשאת רוצה להאכיל תוסיפי את התמ"ל שמוכן בתוך מחלק מנות... זה לוקח בערך 10 שניות. אני זורקת את מה שנשאר בבקבוק אם זה עומד למעלה משעה. וזהו אני חושבת
 

dafgol

New member
הי פזית ,

הנה כמה תשובות מנסיוני : בקבוקים - רק של דר' בראון (B-FREE ) אני בדר"כ מכינה בקבוקים מראש , משתנה לפי סדר היום ולפי החשק ( שלי ). אם נשאר חלב בבקבוק לפעמים אני מחכה קצת לפני שאני שופכת ( בתווך של שעה מאז שבר הפסיק לאכול ) אני מחממת בקערית מים חמים , לא במיקרו. ( אין חימום אחיד ) ולפעמים גם לא מחחמת בכלל אם זה בטמפ' החדר. חוץ מזה , מה שלומך ? מה שלום אורי ?
 

yaelli10

New member
פזית אצלנו זה ככה וממש קל

אנחנו כן משתמשים בבקבוקים של B-Free כי הם מאוד מאוד עזרו לנו בתקופת הגזים. ישבו מדענים והמציאו פטנט מעולה לעניין. מה שאנחנו עושים זה ככה. אני משתמשת במחלק מנות. חמש ארוחות ביום. משתמשת בטרמוס בו אני ממלאה מים חמים רתוחים. בכלי נפרד יש מים רתוחים קרים. אני ממלאת את הבקבוק בכמות מן המים הקרים וכמות והמים החמים, מוסיפה את התמ"ל והופה הבקבוק מוכן. נורא קל, במיוחד כשיוצאים מן הבית ובכלל. עוד משהו, אצלנו לא נשאר כלום בבקבוק אבל בזמנו זרקתי את מה שנשאר. התמ"ל מאבד את תפקידו לאחר שהיה בחום מסוים.
 
תשובה

אנחנו משתמשים בבקבוקי B-FREE שהם מעולים לענ"ד. אנחנו מכינים שני בקבוקים מוכנים עם אוכל במקרר ושני בקבוקים פשוטים יותר(של אוונט) מוכנים עם מים רתוחים. מחממים במחמם בקבוקים של אוונט בד"כ או במים חמים.אם אני בדיוק מכינה את האוכל אין לי בעיה להביא לו את זה בטמפ' החדר. לרוב לא נשאר בבקבוק כמות משמעותית אז אנחנו זורקים אבל אם היתה נשארת כמות גדולה יחסים אין לי בעיה להשתמש שוב. הבעסה היחידה עם בקבוקי B-free זה שקשה ומייגע לנקות אותם אבל זה משתלם כי לעוללי לא היתה בעית גזים מאז שנולד. לכן שתי מנות מוכנות מראש מכסות שש שעות בערך ואז צריך להכין שוב. מקוה שעזרתי
 
אצלנו

משתמשים ב-BFree. מכינה ללילה בקבוקים עם מיים ליד המיטה + אוכל במחלק. כשעידו מתחיל הלתעורר, אני מוסיפה את התמ"ל לבקבוק, מערבבת ונותנת לו. אחרי שראיתי בבית חולים שהם לא מחממים את התמ"ל, אז גם אני לא מחממת והוא אוכל יופי. אם הוא לגם שתי טיפות, אז אני שמה במקרר ואח"כ מחממת במיקרו לכמה שניות. יש לנו מחמם בקבוקים, אבל לא הסתדרנו איתו
 
לא כדאי להכין בקבוקים מראש

מאחר ותמ"ל ובכלל כל מזון בטמפרטורת החדר הוא קרקע פוריה לגידול חיידקים. אם מכינים מראש אז כדאי לשים במקרר מייד לאחר ההכנה. אם התינוק אכל מהבקבוק, נכנסו חיידקים מפיו לתוך הבקבוק בזמן השתיה. חיידקים אלו יגדלו בתמ"ל, גם אם תשימו את הבקבוק בקרור. לוקח זמן עד שהתמ"ל מתקרר ולפני ההאכלה הבאה שוב מחממים את הבקבוק. בפרקי זמן אלו החיידקים ישגשגו. דבר נוסף: בפיו של התינוק ישנם אנזימים המפרקים חומרי מזון. גם אלו נכנסים לבקבוק תוך כדי שתיה. אין טעם לתת לתינוק בקבוק שכבר שתה ממנו לפני כן מאחר וסביר להניח שרוב חומרי המזון בתמ"ל כבר פורקו ע"י האנזימים. בייחוד אם הבקבוק נשאר בטמפרטורת החדר. מה שאנחנו עושים: מרתיחים מים בפינג'אן ומקררים לטמפ. החדר. ממלאים תרמוס. בכל האכלה מכינים בקבוק חדש. אפשר גם למזוג רק את המים לבקבוקים ובבוא השעה להוסיף את האבקה. כדאי כבר מעכשיו להרגיל לשתות בטמפ. החדר. לתינוק זה לא ממש אכפת ולנו זה חוסך הרבה בלבול מוח כשיוצאים מהבית.
 

dafgol

New member
אז יש לי שאלה

אצלינו קורה לפעמים שבר מתחיל בקבוק , עושה הפסקה ( 20 דקות חצי שעה ) לפעמים הוא ממש לוקח לגימות בודדות לפעמים חצי בקבוק והפסקה.... עד מתי אני כן יכולה לשמור את המזון בבקבוק ? ( שוב , בדר"כ זה בתוך השעה מאז שהתחיל לאכול ). לגביי טמפ' החדר , אנחנו הפסקנו לחמם את האוכל , אלא בטמפ' החדר , נראה לי שגם יותר טעים לו ככה.....אז אם אני מוציאה מהמקרר מספיק זמן מראש...זה גם לא טוב ? או שאפשר להמשיך ( בקבוק מהמקרר שבר עדיין לא שתה ממנו )
 
תראי, אלו ההמלצות. בשטח...

גם אני נותנת ללוטן להמשיך לשתות מאותו בקבוק אם זה טווח זמן קצר (עד שעה) מאז שהפסיקה לשתות. אני לא יודעת אם זה בסדר, אבל זה עבר בשלום עד היום. אולי בימים חמים במיוחד כדאי להמנע מזה ולא להתעצל ולהכין בקבוק חדש. לגבי בקבוקים מוכנים מראש שאת מוציאה מהמקרר ושמה על השיש להתחמם, זה לא טוב כי בדיוק בטווח הזמן הזה גודלים שם בלי סוף חיידקים. באמת שעדיף לא להכין מראש. החיידקים לא חייבים להגיע מהפה של בר. יש חיידקים על השיש, בבקבוק (אפילו קצת), במקרר, על הכפית של הפורמולה שנגעת בה מליון פעמים עם ידיים לא סטריליות ואפילו בסבון! פעם עשינו במעבדה בדיקה לגילוי חיידקים וגילינו שיש הכי הרבה חיידקים בחומוס ובסלטים קנויים וגם על סבון קשה שמונח ליד הכיור. לכן עדיף להכין את הבקבוק ממש לפני ההאכלה ולהאכיל לפני שהחיידקים מספיקים להתרבות. אני לא דוגלת בסטריליות לתינוקות ואני אפילו לא מסטרלת את הבקבוקים. אבל תמ"ל תמיד מזכיר לי את מצעי הגידול שהיינו מכינים במעבדה כשרצינו לגדל שברים שונים ומשונים...
 
עד שעה זה בסדר

(בדקתי בזמנו באתר של סימילאק) מעבר לשעה אני מכינה חדש - אבל אז אני גם משתדלת להרחיק את הארוחה הבאה, כי אני לא רוהצ שייקח כמה שלוקים בכל פעם, הוא צריך להבין את הקונספט של "ארוחה". לגבי טמפ' החדר - יונתן אוכל מגיל 0 בטמפ' החדר - בחורף בימים הממש קרים חיממתי טיפה את המים, אבל הוא אוהב את האוכל שלו יותר כשהוא בטמפ' החדר. אני מרתיחה כל לילה ליטר וחצי מים, מוזגת לקנקן זכוכית (חשוב! פלסטיק לא מתנקה כל-כך טוב), עד הבוקר המים מתקררים, ואז בכל פעם שהוא רוצה לאכול אני מוזגת לבקבוק, שמה את האבקה, מערבבת וזהו - תוך דקה וחצי יש לו בקבוק. מעדיפה לא להכין מראש לכל היום אלא כל פעם בקבוק "טרי".
 

talsh

New member
הי פזיתי

טוב לראות אותך פה
בקבוקים - אני משתמשת באוונט הנפלאים (אחרי נסיון ממש לא טוב עם B-Free) אני נותנת לתום לאכול בטמפרטורת חדר. אני מכינה כמה בקבוקים עם מים רתוחים בפנים בכמות הרצויה (את יכולה להכין מראש לכל היום אם את רוצה, אבל לא להשתמש במים שעמדו יותר מ-24 שעות) ומחלק מנות מוכן שוב עם הכמות הנכונה. כשתום רעב אני מערבבת יחד תמ"ל ומים באחד הבקבוקים המוכנים ונותנת לו מיד. אחרי האכלה, מה שנותר ניתן לאכילה בטווח של שעה, אח"כ לזרוק. אם את זורקת הרבה, את יכולה להכין כמה בקבוקים עם כמות קטנה יותר ואם הוא רעב פשוט להכין עוד. כשאת רואה שהוא גומר כמות מסוימת ברוב הארוחות, זה הזמן להגדיל את המנה
 

ayelet i

New member
הי פזית, אצלינו...

* במשך היום נועם מקבלת חלב שאוב - יש לי ארבעה בקבוקי B-Free אותם אני מכינה מראש ושומרת במקרר. כשאלה נגמרים - מכינה את הבאים - עד ללילה. אני משתדלת להוציא אותם מהמקרר כשעה לפני הארוחה הבאה. אם לא יצא - מחממת את הבקבוק בקערה עם מים חמים - כיוון שחלב אם לא רצוי לחמם במיקרוגל (למעשה - גם תחליפים לא) * בלילה היא מקבלת תחליפים - אז אני מכינה את הבקבוקים עם מים רתוחים, ממלאת את מחלק המזון מראש - כך שכל שנותר כשהיא מתעוררת הוא לשפוך אחת המנות פנימה (מאחר והן מחולקות אין צורך במדידות וכד') ולערבב - עד שמגיעים לסלון האוכל מוכן... אם יוצא שהיא אכלה מאד אני משאירה את הבקבוק כשעה נוספת - לראות אם תרצה להשלים. מעבר לזה - זורקת ומכינה חדש לפעם הבאה. נועם אוכלת בטמפרטורת החדר. אני מאד מרוצה מהבקבוקים של B-Free : * פטמה שלהם נהדרת (רכה ומדמה בצורה הטובה ביותר הנקה). * הזרימה של החלב איטית - היה נהדר במיוחד כשנועם היה פצפונת - עם בקבוקים אחרים היא פשוט נחנקה. * כמות הגזים ירדה משמעותית כתוצאה מהשימוש בהם. (ורק מרגיז לנקות...)
 
למעלה