בקבוקים למסיבה

anatsu

New member
בקבוקים למסיבה

היי, אני עורכת מסיבה לכ-15 איש. עד עכשיו קניתי ארגז רד בול (24 יחידות), ארטיק מלון, ארטיק תות, וויסקי ואבסלוט. האם לדעתכם אני צריכה עוד אלכוהול? אם כן, מה ובאיזו כמות? תודה, ענת

D r a m b u i e

New member
תלוי מה את רוצה לעשות

ככלל זה צריך להספיק, הייתי מוסיף עוד בירות, ואולי איזה שניים שלושה סוגי יינות. אם את רוצה לגוון אז תמיד אפשר, תמיד אפשר להוסיף רום שיוסיף אופציות לקוקטיילים, טריפל סק שיעשה את אותו הדבר וכו'. אבל ככלל חוץ מהרדבולים שזה גועל נפש, את מאה אחוז. רק תוסיפי את הבירות...

amircn1

New member
בדיוק

מסכים עם כל מה שאמרת תוסיפי בירות (ואולי גם קצת בריזרים), מספר בקבוקים של יין ותעיפי את הרד-בול !!!

Benjamin Turner

New member
למה שתעיף את הרדבול? ../images/Emo12.gif

האלכוהול שהיא קנתה לא מיועד לערב שתיה אנין אלא למסיבה, ומה לעשות, אנשים די אוהבים את הקוקטייל הזה... (גם אני, במיוחד כפרי-בייס, ואני לא מתביישת לומר זאת בריש גלה קבל עם ופורום
)

amircn1

New member
ראי את התשובה של דרמבויי

ובכלל, רד בול מורכב ברובו מכימיקלים, זה לא ממש מומלץ ! ועל איזה קוקטייל את מדברת ?! וודקה-רעלבול ?? (אותו הדבר עם ייגר וסאות'רן...)

Benjamin Turner

New member
טוב, אז כך:

אמיר, אם התייחסת לקוקטייל הפרי-בייס הכוונה למנה וודקה, חצי מנה שנאפס תפוחים ורדבול במזיגה ישירה (השתמשתי נכון בביטוי?). אגב, רוב המזון והמשקאות שאתה צורך מורכבים מכימיקלים, מה יש לך דווקא נגד הרדבול? דרמבוי, את תשובתי לך אני מסייגת מאוד, היות ועדיין אינני רופאה (יש לי לפחות עוד חמש שנים עד לקבלת הMD ואם אמשיך לשרוץ כאן במקום ללמוד לבחינה שלי בהיסטולוגיה, אפילו יותר
). חשוב לי להדגיש שכל הכתוב כאן משקף את דעתי בלבד, דעה חסרת כל תימוכין מדעיים ושאין להסתמך עליה בשום פנים ואופן ללא התייעצות עם רופא. ולתשובה: א. בדקתי במאגר הpubmed (ה-מאגר הרפואי) את הצירוף energy drink"+alcohol" והעליתי בחכתי שני מאמרים, אחד בספרדית ואחד בגרמנית (התקצירים באנגלית) שמאף אחד מהם לא ניתן להסיק שהשילוב מסוכן. המאמר בספרדית קובע שיש עדות לכך שמשקאות אנרגיה מעלים את ההשפעה האקסיטטורית או מפחיתים את ההשפעה המדכאת של האלכוהול. המאמר בגרמנית קובע ששתיית משקה אנרגיה (הם בדקו את הרדבול) שוות ערך לשתיית כוס קפה, והחשש בשילוב הוא שהשותים לא ידעו מתי להפסיק, כי סף השכרות שלהם יעלה, ואז הם גם עלולים לנהוג במצב שבו הם שיכורים בפועל אך מרגישים פיכחים. בקיצור, לא מצאתי מחקר מדעי שקובע שהשילוב מסוכן. אשמח אם תפנה אותי לאחד כזה. ב. חיפשתי גם בגוגל ומצאתי בין היתר כתבה מ"סיינטיפיק-CNN" (על משקל "סיינטיפיק-ידיעות", אבל זה מה יש, לא מצאתי משהו אמין מזה ולא היתה לי הרבה אנרגיה לחפש
) שבה תזונאית ספורט מאוניברסיטת קליפורניה נדרשה להגיב לפרסומים של חברת רדבול. גם היא משווה את משקה האנרגיה לקפה, וטוענת שהסכנה היא בשילוב של קפאין עם אלכוהול (כלומר, לפי כתבה זו גם אייריש קופי מסוכן). היא גם מציינת שמשקה אנרגיה הוא לא יותר מקפאין עם סוכר. מובאת גם דעתו של קרדיולוג על הסכנה שבשילוב, אבל שוב, ההתייחסות היא לקפאין שבמשקה האנרגיה ותו לא. בנוסף, זו רק דעה של רופא אחד, ולא מובא לה בכתבה תימוכין בדמות מחקר מדעי כלשהו. שוב, אשמח אם תקשר אותי לכתבות מוצלחות יותר (אני מניחה שלמדת מתישהו את הנושא, לא?). לסיכום, לדעתי (שוב, המסוייגת מאוד וחסרת הבסיס המדעי) אין שום ראיה לכך שצריכת וודקה-רדבול בכמות סבירה מסוכנת. סתם לדוגמא, נסה לשתות שלוש כוסות קפה (אני עכשיו כבר אחרי החמישית...), מדוד דופק ותראה איך הוא קופץ, בלי השפעת אלכוהול. קפאין לא בריא, ואלכוהול לא בריא, כך שברור שגם השילוב ביניהם אינו בריא. מה לעשות, למות זה הדבר הכי בריא-אחר כך אף פעם לא חולים

amircn1

New member
זה מאוד פשוט...

אני לא אוהב רד-בול ! אגב, מאיפה את יודעת מה אני אוכל או שותה ?! את מציצה לי ??
אגב, היה נחמד לקרוא את כל מה שכתבת, ו... עדיין לא שיניתי את דעתי, אני עדיין חושב שרד-בול מלא בכימיקלים ושהוא אינו בריא לאנשים (ולא רק ביחד עם אלכוהול, אלא בכלל) אני לא מתכוון להתווכח איתך, ואת יכולה לחשוב מה שאת רוצה לחשוב... המשך ערב נעים אמיר

Benjamin Turner

New member
תסתכל מאחוריך, רואה את המצלמה?

אתה אוכל לפעמים פירות או ירקות? מה עם בשר? שותה משקאות מוגזים? נושם אוויר כשאתה מסתובב בעיר? אם ענית "כן" לאחת או יותר מן השאלות הללו, צר לי, אתה צורך כימיקלים. אם לא ענית "כן" לאף אחת מהן, גש לבדיקה רפואית במיידי
אין בעיה, אנחנו יכולים להסכים שלא להסכים. ואגב, לא טענתי שרדבול בריא, רק טענתי שהוא לא פחות בריא מכוס קפה, למשל, או מאלכוהול, לצורך ההשוואה. לילה אור

amircn1

New member
איפה איפה ?!../images/Emo93.gif../images/Emo122.gif

עבדת עליי
ואני לא צריך בדיקה רפואית, אבל תודה על הדאגה
לילה

D r a m b u i e

New member
תלוי מה את רוצה לעשות

ככלל זה צריך להספיק, הייתי מוסיף עוד בירות, ואולי איזה שניים שלושה סוגי יינות. אם את רוצה לגוון אז תמיד אפשר, תמיד אפשר להוסיף רום שיוסיף אופציות לקוקטיילים, טריפל סק שיעשה את אותו הדבר וכו'. אבל ככלל חוץ מהרדבולים שזה גועל נפש, את מאה אחוז. רק תוסיפי את הבירות...

D r a m b u i e

New member
למה שתעיף את הרדבול?

אולי בגלל שבחלק ממדינות העולם לא חוקי לשתות אותו יחד עם אלכוהול, מרוב שזה מסוכן? אולי בגלל שמדובר במשהו נחות מזבל אורגני? זה לא עניין של טעם, אם כי גם הטעם דוחה לדעתי. זה בעיקר עניין של בריאות.

anatsu

New member
תודה!

תודה רבה חברים. עזרתם לי מאוד (כמו תמיד!!!) אגב, שכחתי להוסיף שאני מכינה קערה גדולה של קפירינייה :)

D r a m b u i e

New member
קייפריניה ופונץ' למרכז מסיבה

זה רעיון מצויין. בקשר לוודקה רדבול ודומיהם אני אנסה לענות בקצרה. במוח יש זרמים חשמליים. מה שהאלכוהול עושה הוא, בתיאור גס, לכבות את הזרמים האלה. מה שהרדבול עושה הוא, שוב בתיאור גס, להעצים אותם. מה שנוצר לעיתים כתוצאה מהשילוב הוא...קצר. לכן השילוב לא חוקי במקומות שונים בעולם (נדמה לי שבעיקר בסקנדינביה). ולכן זה לא מומלץ.

Benjamin Turner

New member
משונה

ממה שאני מצאתי, ראיתי שהחשש הוא דווקא בנוגע לפעולת הלב, שהקוצב הפנימי שלו עלול להיכנס לא-ריתמיה בשל ההשפעות הסותרות של אלכוהול וקפאין. שוב, אשמח אם תפנה אותי למאמר רלוונטי. ואני מצטרפת להתלהבות מקערת הקיפיריניה, לטעמי, יותר מזה לא צריך

D r a m b u i e

New member
לצערי אין לי מאמר רלוונטי

אם כי אני זוכר שמישהו הפנה פה בעבר למאמרים כאלה. חפש. בכל אופן מה זה משנה, נניח שאני טועה וזה לא המוח, זה הלב. זה יותר טוב?

Benjamin Turner

New member
חיפשתי ולא מצאתי

ליתר דיוק, חיפשתי לפי "רדבול" ומצאתי מאתיים אלף הודעות שאין לי כוח לסנן. לא משנה, כשיהיה לי זמן אלמד את הנושא טוב יותר. ברור שאם זה הלב ולא המוח זה לא ממש מעודד, אבל א. אם המידע שברשותך אינו מדויק, אולי גם הנזק לא מוכח? וב. גם כוס קפה (במיוחד בשילוב עם אלכוהול, אבל לא רק) מזיקה ללב, ואני לא רואה כאן הטפה גורפת נגד אייריש קופי. לא משנה, עזוב, לא התכוונתי להציק, כאמור אני אברר את הנושא יותר לעומק בהזדמנות.

amircn1

New member
את קוראת לי

מתלהב ?!
סתם סתם, אני יודע, הכל בצחוק...
אמיר

D r a m b u i e

New member
חשוב שתבין

שכשאנחנו אומרים שרדבול מזיק, אנחנו לא מתכוונים מזיק לטווח ארוך כמו בשר אדום, חמאה או אלכוהול. אנחנו מתכוונים שזה כמו רולטה רוסית. זה אקדח טעון בכדורים, לא יודע באיזה יחס לעומת המקומות הריקים במחסנית, כאשר בירייה אחת אתה עלול לחסל לעצמך את החיים. פעם אחת לא טובה, יחס לא נכון, או לא יודע מה, והמוח שלך משתתק. שווה את זה? לא עדיף לוותר על זה? לא עדיף לשתות אלכוהול נקי ואם כל כך חשוב לך, אז גם רדבול נקי בהזדמנות אחרת? לדעתי שווה.

למעלה