טוב, אז כך:
אמיר, אם התייחסת לקוקטייל הפרי-בייס הכוונה למנה וודקה, חצי מנה שנאפס תפוחים ורדבול במזיגה ישירה (השתמשתי נכון בביטוי?). אגב, רוב המזון והמשקאות שאתה צורך מורכבים מכימיקלים, מה יש לך דווקא נגד הרדבול? דרמבוי, את תשובתי לך אני מסייגת מאוד, היות ועדיין אינני רופאה (יש לי לפחות עוד חמש שנים עד לקבלת הMD ואם אמשיך לשרוץ כאן במקום ללמוד לבחינה שלי בהיסטולוגיה, אפילו יותר
). חשוב לי להדגיש ש
כל הכתוב כאן משקף את דעתי בלבד, דעה חסרת כל תימוכין מדעיים ושאין להסתמך עליה בשום פנים ואופן ללא התייעצות עם רופא. ולתשובה: א. בדקתי במאגר הpubmed (ה-מאגר הרפואי) את הצירוף energy drink"+alcohol" והעליתי בחכתי שני מאמרים, אחד בספרדית ואחד בגרמנית (התקצירים באנגלית) שמאף אחד מהם לא ניתן להסיק שהשילוב מסוכן. המאמר בספרדית קובע שיש עדות לכך שמשקאות אנרגיה מעלים את ההשפעה האקסיטטורית או מפחיתים את ההשפעה המדכאת של האלכוהול. המאמר בגרמנית קובע ששתיית משקה אנרגיה (הם בדקו את הרדבול) שוות ערך לשתיית כוס קפה, והחשש בשילוב הוא שהשותים לא ידעו מתי להפסיק, כי סף השכרות שלהם יעלה, ואז הם גם עלולים לנהוג במצב שבו הם שיכורים בפועל אך מרגישים פיכחים. בקיצור, לא מצאתי מחקר מדעי שקובע שהשילוב מסוכן. אשמח אם תפנה אותי לאחד כזה. ב. חיפשתי גם בגוגל ומצאתי בין היתר
כתבה מ"סיינטיפיק-CNN" (על משקל "סיינטיפיק-ידיעות", אבל זה מה יש, לא מצאתי משהו אמין מזה ולא היתה לי הרבה אנרגיה לחפש
) שבה תזונאית ספורט מאוניברסיטת קליפורניה נדרשה להגיב לפרסומים של חברת רדבול. גם היא משווה את משקה האנרגיה לקפה, וטוענת שהסכנה היא בשילוב של קפאין עם אלכוהול (כלומר, לפי כתבה זו גם אייריש קופי מסוכן). היא גם מציינת שמשקה אנרגיה הוא לא יותר מקפאין עם סוכר. מובאת גם דעתו של קרדיולוג על הסכנה שבשילוב, אבל שוב, ההתייחסות היא לקפאין שבמשקה האנרגיה ותו לא. בנוסף, זו רק דעה של רופא אחד, ולא מובא לה בכתבה תימוכין בדמות מחקר מדעי כלשהו. שוב, אשמח אם תקשר אותי לכתבות מוצלחות יותר (אני מניחה שלמדת מתישהו את הנושא, לא?). לסיכום,
לדעתי (שוב, המסוייגת מאוד וחסרת הבסיס המדעי) אין שום ראיה לכך שצריכת וודקה-רדבול בכמות סבירה מסוכנת. סתם לדוגמא, נסה לשתות שלוש כוסות קפה (אני עכשיו כבר אחרי החמישית...), מדוד דופק ותראה איך הוא קופץ, בלי השפעת אלכוהול. קפאין לא בריא, ואלכוהול לא בריא, כך שברור שגם השילוב ביניהם אינו בריא. מה לעשות, למות זה הדבר הכי בריא-אחר כך אף פעם לא חולים