בצראווי

מקור השם ספיר

האם זה קשור היסטורית במשפחה הוילנאית-הירושלמית ,שהידוע בבניה היה הנוסע המפורסם יעקב ספיר,אשר נסע במאה התשע עשרה לחקור את יהודי תימן (על שמו מושב "אבן ספיר" בהרי יהודה. ) כי הרי ,כשלעצמו , אפשר להגיע לשם הזה מכיוונים שונים.לדוגמה יש מרמלשטיין שבחרו ב"ספיר" כתרגום לא מדוייק של שמם העברי.(מאיזור מונקטש בקרפאטורוס. )

../images/Emo41.gif העליתי את עץ המשפחה לרשת

מופיעים שם כל הפרטים הראשוניים שאספנו בזמן הכנת עבודת השורשים, בשלב מאוחר יותר אני אעלה גם חלקים מעבודת השורשים של הבת לרשת וכן את המסמכים והעבודות הקודמות שנעשו במשפחה ושסרקנו.

כתריאל ומרים

תודה רבה . העץ ונתוניו מרשימים .אני אחזור ואתרכז בו ,כדי שלא אחמיץ (לצערי, אין לי ניסיון בכך). ברור שבאמת יש קשר בין המשפחות.אם יהיה לי מזל, אמצא אצל אחי פנקס כתובות מהבר מצווה שלו (1959).לפי זכרוני מופיעה שם מרים פילוסוף .גם חיה, מלכה ,רחל היו שמות שחזרו אצלנו בדורות הקודמים .אך על כך קשה לסמוך. ראיתי שבתוכנה שלך ,ליד חנה הלוי לא נרשם שם האב.מדוע? והאם בטוח שמדובר באחיו של יעקב?.

albasrawi abraham

במספר 40 בתוך הרשימה של משה גאון "יהודי המזרח בא"י "1938. שמצויה באינטרנט בתרגום לאנגלית ,אני מוצאת : Albasrawi Abraham b. Moshe Haim . הוא נולד בבצרה ב1790 ומת ב1870. עסק במסחר של אבנים יקרות ופנינים. יש כאן אינפורמאציה לגבי שם אביו של אברהם.כלומר דור אחד קודם למה שיש בעץ. השם משה חיים מופיע אחר כך ,כנראה על שמו.

למעלה