בצראווי

בצראווי

אף שאנחנו משפחה ירושלמית אשכנזית, ישנה שמועה-מסורת ,כי אחות הסבתא- רבה שלי נישאה לאדם בשם בצראווי.תופעה נדירה בירושלים(חברון?) במאה התשע- עשרה. אולי בזכות הנדירות זוכר זאת מישהו במשפחת בצרוואי ויכול לדעת מה היה שמה של אותה אישה? לסבתה רבה שלי קראו בשם פייגא.

deebeebee

New member
אני מכירה איש יליד עיירה קטנה בפולין

עם בעיה גנטית המתאימה ליהודים מעירק בלבד. הוא אמנם לא עוסק בחקר השושלת אבל לא ידוע לו על רקע "עירקי" במשפחתו.

בצראווי

תודה על הקישור והרצון הטוב . עם זאת, נראה ל,י כי מי שנולד בפולין, אינו קשור במי שאכן הגיעו מהמזרח (בצראווי) כבר במאה ה-19.(?)

לי יש בצראווי במשפחה

אברהם בצראוי שנולד ב1790 בעירק, עלה לארץ והתחתן עם חנה ספיר הלוי מוילנה בתחילת המאה ה19 המיתולוגיה המשפחתית מספרת שזו היתה החתונה הראשונה בארץ בין ספרדים לאשכנזים. הבן שלהם ראובן בצראווי שנולד בארץ התחתן עם יוכבד ג'ייקובס שכנראה גם היתה ממשפחה אשכנזית וזה היה לקראת סוף המאה ה19 באזור 1870-1880

בצראווי- ספיר-באומגרטן.

תודה על האינפורמאציה המשמחת ,אך גם מבלבלת. האם את קשורה למשפחת ספיר? משפחת באומגרטן מקושרת עם משפחת ספיר. כנראה על ידי נישואים בין בן באומגרטן עם בת משפחת ספיר. אולי הייתה זו אחותה של חנה. האם חנה הייתה אחותו או שמא ביתו של יעקב ספיר המפורסם (שנסע לתימן?)האם נישאה אחותה של חנה לדוד בומגרטן-קרמזיר-פרסבורגר. (נולד בערך ב1850).

אז ככה

לפי הרשימות שלי חנה ספיר הלוי נולדה בשנת 1824, כנראה בוילנה, למשפחה מרובת ילדים, היא נשלחה ארצה בגיל צעיר מאוד והתחתנה עם אברהם בצראווי כשהיתה בת 13. לאביה קראו כתריאל חיים הלוי והוא היה אח של יעקב ספיר המפורסם. אני נשואה לאיש שהוא צאצא של המשפחה הזו, חנה ספיר הלוי ואברהם בצראווי היו ההורים של סבא של סבתא שלו.

קא

New member
ראי את ההודעה ששירשתי בטעות להודעתך הקודמת.

האם לסבתא קראו שמחה (אלגרה)? זה גם שם שחוזר על עצמו הרבה אצלנו במשפחה.

זכור לי השם אלגרה

אני צריכה לשאול את חמותי, זו המשפחה שלה ואני די בטוחה שיש שם יותר מאלגרה אחת. היה לפני כמה שנים כינוס של משפחת בצראווי, והוציאו אז חוברת די מפורטת על תולדות המשפחה, האם היית בכנס?

קא

New member
אם ככה יש בינינו כנראה קירבה. משפחת אימי היא

משפחת בצראווי והשמות הפרטיים שם היו אברהם, ישועה (או יהושע) ויוסף, והם אכן הגיעו ליפו במאה ה-19. מאחר ואני מזהה את השמות האלה עוברים מדור לדור ככל הנראה המקור הוא אותו אברהם בצראווי שאת מזכירה.

ornan

New member
ושאלה על בצראווי

אנחנו מתכוננים בימים אלה לחגיגות ה-120 (ואולי יותר) לבית ספר "נילי" (בעבר העממי). אחד המורים הנזכרים לטוב היה בצראווי , בשנות ה-30. אם יש קשר משפחתי, אשמח לדעת.

קא

New member
אצלנו כל המשפחה התרכזה ביפו, למעט תקופה של

כעשר שנים שהתחילה ב-1915 שבה הם עברו לפנמה וחזרו לארץ בשנת 1925.

אברהם בצראווי מחברון

קא. באתר חברון (אולי לפי "ספר חברון")יש איזכור של בוליסה מזל- טוב בת אברהם בצראווי שנישאה לשלום יחזקאל בר' אליהו סלימאן.(נולד 1853 בבגדד.עלה 1856).

בוליסה מזל

היתה בתו של אברהם בצראווי המדובר, זה שנולד בעירק ועלה לארץ. אגב בוליסה הוא כינוי כבוד לגברת. אזכור נוסף לאברהם ישועה מצאתי באתר סנונית במאמר על המחלוקת בקרב ההנהגה היהודית ביפו http://www.snunit.k12.il/heb_journals/katedra/64103.html ע"פ התאריכים מדובר על אברהם שהיה נכדו של אברהם ההוא, מה שידוע לי עליו זה שנסע למצריים עקב עסקים והיה לו שם עסק לייצור וממכר חמאה ושהוא נפטר בפורט סעיד בשנת 1927

שרי סילבר

Active member
../images/Emo32.gif ארנון, יש כאן אזכור של חיים בקר הערה מס' 94 בטקסט וברשימת המקורות.

הלוי ספיר

האם כתריאל חיים הלוי קרא לעצמו ספיר?. האם ידוע לך מקורו של השם ספיר? תודה

למעלה