בצק של קנישעס

שמש א

New member
בצק של קנישעס

אני נורא רוצה להכין קנישעס, אבל לא עם בצק עלים, כמו שאמא מכינה. יש למישהו מתכון לבצק של קנישעס? ממש בא להכין :)

גרי רשף

New member
ומה הקשר לתרבות ארגנטינה?

מדובר במאכל אשכנזי, והקשר היחידי שיכול להיות לפורום הוא שאימך היא ילידת ארגנטינה ומכירה את זה מהבית; אבל זה לא קשור לארגנטינה אלא למזרח אירופה ממנה הגיעו ההורים או הסבים שלה. יש בתפוז פורומים של מתכונים וכדאי לפנות אליהם.

שמש א

New member
או-קי, סליחה.

חשבתי שמדובר במאכל ארגנטינאי, באמת בגלל ששני הורי משם וגדלתי על זה. אתה יכול למחוק את ההודע שלי...

skooby

New member
../images/Emo12.gif

המטבח הארגנטנאי מורכב בין היתר ממאכלים שהביא המהגרים מהארצות השונות אל היבשת החדשה: בניהם הפיצות והפסטות המעולות, האמפנדס הערביים (כאלה פתוחים עם בצק פיצה) והאוכל היהודי. אני לא מכירה סבתא יהודיית ארגנטנאית שלא מכינה קנישס, לכן נראה לי כן המקום לשאול את זה כאן. אוללי למישהו יש מתכון של סבתא, ו

גרי רשף

New member
הייתי אומר ככה..

לוּ הקניש היה יוצא מהמטבח היהודי והופך לנחלת הכלל- הייתי מסכים איתך. בארה"ב, למשל, הבייגעל הפך למאכל אמריקאי מוכר ומקובל; וכשטיילתי בצפון ארגנטינה (סלטה - טוקומן) הופתעתי לגלות שמקובל לאכול שם קוּבֶּה שהגיע יחד עם המהגרים מסוריה.

dundy

New member
../images/Emo6.gifמזכיר לי משהו מהילדות...

כשהייתי קטנה חשבתי ש- BOLAS DE FRAILE הוא מאכל יהודי, הרי הוא דומה כל כך לסופגניות, אם רק הייתי יודעת את המשמעות של המילה FRAILE = נזיר (לא בטוחה אם ככה כותבים) הייתי מבינה שאין שום קשר, זה פשוט נשמע קצת אידיש...

למעלה