בצק עלים

בצק עלים

כבר שאלתי בפורום ישראלים בקנדה ואף אחד לא ענה לי....
בא לי להכין לקטנה שלי כל מיני מאכלים מבצק עלים כמו מלוואח, נקניקיות בפיג´מה ועוד רק מה שאין לי מושג איך קוראים לזה באנגלית ומעולם לא ניתקלתי במשהו דומה בחנויות, למישהוא יש מושג מה השם ????

ליילה

New member
הי אשת הטיס, איזה כיף לראות אותך

שוב איתנו...
אז אני לא יודעת איך קוראים לזה, אבל אם בא לך להכין לבד, יש לנו בקישורים, את קטגוריית המתכונים, אם תיכנסי לשם , תוכלי לראות במאפים, את ספר הבצקים השלם באדיבות נירניר, ואולי שם תוכלי למצוא איך לעשות בצק עלים.... בהצלחה, ודווחי לנו מה יוצא..

getsel

New member
היי

תגידי לילה...איפה את נמצאת כרגע?? האמת היא שעדי קצת התעצבנה עליי כי שלחתי כמה פעמים את אותה הודעה..כשהייה רשום שם על חיפוש עבודה...העניין הוא שלא שמתי לב שאסור לי...אז הפעם אני שואלת אותך בתור ראש הפורום...אם אני מחפשת עבושה באיזור מיאמי או לוס אנגלס למי אני צריכה לפנות??

yosense

New member
בצק עלים - המתקון ../images/Emo101.gif

בצק עלים חומרים 700 גרם קמח 5 כוסות מים חמאה רכה אבל לא מומסת אופן ההכנה 1. לשים יחד את הקמח והמים. אם הבצק דביק מידי, מוסיפים מעט קמח ואם הוא יבש מוסיפים מעט מים. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. 2. מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים לכדורים בקוטר 10 ס"מ ומורחים אותם בחמאה. מחזירים למקרר לחצי שעה נוספת. 3. מוציאים כדור בצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה דק. מורחים את העלה בחמאה, מקפלים לשניים, מורחים שוב בחמאה ומקפלים. ממשיכים כך עד שלא ניתן יותר לקפל. מורחים בחמאה ומכניסים למקרר לשעה לפחות. ממשיכים לרדד ולמרוח בחמאה את שאר הכדורים. 4. מוציאים מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי הרצוי. אפשר לשמור את הבצק בהקפאה ולהפשיר במקרר כשצריכים.

drz400e

New member
../images/Emo7.gifאבל לא תעזבי אותנו בגלל זה,נכון?

אנחנו עוד חדשים וקטנים...ובאמת ששאלתי את אישתי איך עושים בצק עלים,אבל גם היא לא יודעת
כייף שיש את פורום האם שלנו לתת לך תשובות

יותר קל להשיג

Phyllo/Filo Dough - זה קצת שונה מבצק עלים אבל דומה מספיק, ומאוד נפוץ כאן.

חס ושלום!!!

זה חילול הקודש! עוד מעט, ואני לא רוצה לפתוח פה לשטן, יהיה פה גם מתכון לבקלוואה על בסיס בצק עלים!! לאיזה תהומות אנחנו מדרדרים את עצמנו!!

ובאמת, אם כבר מדברים על זה, אז אין

אין פה פילו. או שיש לו שם אחר ואני לא יודע מהו. ואני דוקא רציתי לעשות בקלאווה. מה עושים?

sirpad

New member
אם בדנמרק יש אז גם בשוויץ

בדנמרק יש את זה בנטורל בסופרים הרגילים רגילים.פילו ובצק עלים משמש גם להכנת כל מיני מנות עטופות חיב להיות רק תחקור,כנס למאחורה של מסעדה ותשאל תשף מאיפה הוא משיג כזה,או לחילופין כנס שסועד תזמין מנה ראושנה משהו ע פילו ואז בדרך אגב תשאל. יש מצב איפוא שהשם הוא פילאס.

mugda

New member
קוראים לבצק הזה FILLO

לפחות כך אני חושבת שמנקדים את זה....

howardsend

New member
name of pastry

The name of the pastry you are looking for is puff pastry. In the U.S. you can find it in the refrigerator section in the grocery store

חיפושים אחר בצק עלים.....

אז ככה : היום שמתי פעמי לעיירה הקרובה ( שעה וחצי נסיעה בסופת שלגים היסטרית ) חיפשתי חיפשתי ולא מצאתי את הבצק המיועד, אבל מה, שאלתי ואמרו לי שבדרך כלל יש אבל נגמר....נו מילא ננסה בפעם הבאה ותודה לכולם על העזרה, ולמי ששאל אני לא מארה"ב אלא קנדה.

למעלה