בצק סוכר- כמה אלות

anat110784

New member
בצק סוכר- כמה אלות

היי,
אני רוצה להכין עוגת יומולדת עם דמות של דרדס מבצק סוכר.
יש לי כמה קושיות,
1. איזה בצק סוכר עלי לקנות? האם הבצק סוכר לציפוי העוגה ובצק סוכר לפיסול הדמות זה אותו החומר?
2. כמה זמן עלי לייבש את הדמות? האם לייבש את הדמות מוכנה על העוגה, או שאפשר לייבש בנפרד, ורק אח"כ אכין את העוגה קרוב למועד היומולדת ואפשר להדביק את הדמות לעוגה אחרי שהיא התייבשה? (הדבקה עם מים?)
3. עדיף להשתמש באבקת סוכר ללישה או בקורנפלור?
4. איפה יש חנות לא יקרה מידי של כל המצרכים שאני צריכה לבצק סוכר?

תודה רבה רבה רבה!

שלום נקווה שנוכל לעזור לך

תשובות:

1. את צריכה לקנות בצק סוכר לעיטוף ובצק סוכר לפיסול שניהם שונים בכך שבפיסול יש CMC, חומר המקשה את בצק הסוכר וגורם לו להיות גמיש מאוד, וגם גורם לו להתייבש מאוד מהר.
2. להערכתי יומיים שלושה תלוי בגודל הדמות מורכבות וכו', יש פעמים שכבר מפסלים כבר על העוגה עצמה ונעזרים בשיפוד נעוץ מהדמות ועד לתוך העוגה, כך הדמות יותר יציבה.
3. ניתן להדביק עם מים, רויאל אייסינג, או CMC, מעורבב עם מים רותחים כמובן יש לחכות עד שהדבק יגיע לטמפרטורת חדר לפני השימוש.
4. ישנם סוגים של בצק שמתאים להם לישה עם קורנפלור או לחילופין אבקת סוכר, למשל עלמה אני לשה עם קורנפלור, סטין אייס לשים עם אבקת סוכר.
5. תחפשי באינטרנט ובפורום למעלה יש רשימת חנויות.

מקווה שעזרתי ובהצלחה!

שאלה בנושא בצק + CMC

בוקר טוב.

אני עובדת קצת עם בצק סוכר, ממש בתחילת דרכי.

קניתי בצק סוכר לבן של המרשלג, וכתוב עליו שהוא בתוספת CMC.
הם זו הסיבה שהבצק מתייבש לי כ"כ מהר?
יש בצק סוכר לבן בסיסי ללא תוספת CMC?

תודה מראש (-:

כמה תשובות

1. לפיסול וציפוי את צריכה 2 סוגי בצק שונים. יש את הרגיל ויש את הבצק הפיסולי (שכמו שבטי כתבה לך, הוא מגיע עם CMC בתוכו ולכן יותר טוב לעבודה וגם מתקשה יותר טוב ויותר מהר) אישית, אני אוהבת לעבוד עם העלמה אבל זה משתנה מאחד לשני.
2. את הדמות את צריכה לייבש לפחות יום מראש (תלוי כמה היא גדולה וכמה מאסה של בצק יש בה) להדבקה אני ממליצה לשים חתיכת בצק שלשת היטב מרוח במים. או לחילופין להשתמש ברוייאל אייסינג.
3. אני אוהבת ללוש יותר עם הקורנפלור. יש כאלה שיותר אוהבים את האבקת סוכר ויש גם שיטה של מריחת מרגרינה (אני לא אהבתי)

למעלה