בצל הפרשה

ניקו 45

New member
בצל הפרשה ../images/Emo63.gif

והשבוע היא פרשת : ראה(דברים יא:כו-טז:יז) באם נבחן את הפרשה אזי נמצא שאין בה ממש חדש . אותם מצוות וחוקים נכתבו ונאמרו כבר בעבר בפרשיות קודמות : "מה שהיה הוא שיהיה, ומה שנעשה הוא שיעשה, ואין כל חדש תחת השמש. יש דבר שיאמר: 'ראה, זה חדש', והוא כבר היה..." (שלמה המלך, קהלת א', ט-י) אזי פניתי אל אחד מגדולי הרבנים של המאה ה-19 מהונגריה ה"חתם סופר" אשר הפנה אותי אל שורת הפתיחה של הפרשה : ראה, אנוכי נותן לפניכם היום ברכה וקללה. את הברכה - אשר תשמעו אל מצוות ה' אלוקיכם, אשר אנוכי מצווה אתכם, היום. (דברים יא, כו-כז) וכיוון אותי אל מילה אחת מסויימת אשר עונה על השאלה והיא המילה : היום כאשר התורה מוסיפה ומציינת את המילה היום כוונתה ל- חידוש על כל הנגזרות שלה . בעצם התורה אומרת לנו שיש לראות באותן מצוות כאילו נאמרות עתה בפעם הראשונה והן חדשות (למרות שהן לא) הדחף לחידוש, אומר החתם סופר, הוא חלק מהטבע האנושי. מי שמכיר אותי וכן קורא אותי לאורך זמן יודע שאני מרבה להשתמש במילה חדש , התחדשות , תתחדש/י וכן הלאה . בפתיחת שבוע אני מרבה לברך בשבוע של התחדשות וחדשות טובות . למרות שאני יודע ששוב יהיו תאונות דרכים , רצח כזה או אחר , מעילה נוספת של איש ציבור וכן הלאה וכן הלאה ... אני עדיין מבקש ומאחל שיהיה לנו שבוע זה שבוע של התחדשות ובשורות חדשות וטובות . "היום" לך הגברת אומר : כן , למרות שארון הבגדים שלך "מפוצץ" ועמוס לעייפה בהמוןןןןן בגדים יפים אשר בחלקם הגדול לבשת רק פעם אחת ... לכי ותתחדשי בבגד חדש "היום" לך הגברת השניה אומר : למרות שפיטרו אותך בהנף דף מכתב פיטורים לאחר עשרות שנות עמל ... לכי ותתחדשי לך במקצוע חדש אשר "היום" יותר מבעבר קרוב ומתאים לך יותר . ואת ... הגברת האחרת אשר "תקועה" עם גבר במצב של ON OF אומר : עזבי , שחררי , התחדשי לך "היום" באדם ראוי יותר . מזל = הזדמנות = חדש = "היום" חזרתי שלשום בשעת לילה מאוחרה מירושלים . ובבוקר המחרת קיבל את פני שכני זאביק בפנים נפולות ועצובות . סיפר לי הנ"ל שלאחר יותר מ-40 שנות עבודה בישרו לו מעכשיו לעכשיו ש... בהגיעו לגיל 67 הוא מפסיק לעבוד למרות שאחרים מבוגרים ממנו ממשיכים לעבוד . ככה ... בהנף מילה ... מעכשיו לעכשיו . ישבתי איתו לשיחה קצרה והסברתי/תארתי לו איך נראה החלק השני של החיים אחרי גיל 67 . זאביק הינו איש חרוץ , חיוני , בריא ובעל ידיים ירוקות . כשהצעתי לו שיפרוש ממחויבות העבודה במפעל לטובת עיסוק "חדש" אשר קרוב ומדבר אליו "היום" הרבה יותר מבעבר כדוגמת הקמת חממה לגידול סחלבים כאשר את העציץ הראשון אני קונה ממנו .... אורו עיניו , זרחו פניו , חזר אלי כעבור שעה ואמר לי : ניקו ! עשית לי את "היום" . וזו בשורתי לכל בעלי התקווה : עשו לכם את "היום" בכל יום מימות השנה . לא אוכל לסיים מבלי להתייחס לצמד המילים הפותחים את הפרשה אשר אנו מצויים בה כל מהלך חיינו . בין הברכה ל... קללה : הברכה והקללה (יא, כו-לב) משה מציב לפני בני-ישראל משוואה ברורה: לפניהם ברכה וקללה. אם ישמרו את מצוות ה' תחול עליהם הברכה, ואם לאו, תחול עליהם הקללה. טקס אמירת נוסחי הברכה והקללה יתקיים בעתיד, כאשר יחצו את הירדן ויגיעו לעמק שבין הר גריזים, הוא הר הברכה, ובין הר עיבל, הוא הר הקללה. שבת מבורכת ושבוע של ... התחדשות . (בהשראת הרב סימונס הגדול בתורה וממקורות נוספים .)

טליה1233

New member
ניקו ../images/Emo24.gif נפלא והרבה יותר ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

אין לי מושג אם בהשפעת השיר ששומעת ו/או רק מדבריך הנפלאים
אבל לבי נפתח ופתוח לרווחה
שיר מילותיך תואם את שחשה הבוקר. תודה לך איש יקר
שבת שלום לך ולכולם

ניקו 45

New member
הנאתך טליה היא שכרי ../images/Emo24.gif

ועל צרופי מקרים כבר אמרו לפני ... "יש דברים נסתרים.... "
שבוע שכולו גלוי ולא נסתר לך

itaf10

New member
ניקו, עשית לי את היום

אוהבת לקרוא מפרי עטך עם חכמת חיים ותובנות עמוקות. תודה שבת שלום ושבוע של....התחדשות.

ניקו 45

New member
"היום" כמילת מפתח itaf10 ../images/Emo223.gif

בהמון תודה לך שיהיה לך שבוע זה שבוע שכולו ... "היום"

itaf10

New member
תודה ניקו

מחר כ"ז אב יום הולדתי (תאריך עיברי) סמוך לתאריך יום פטירתו של בעלי ז"ל. לכאורה 24.8 הוא יום החגג. משהו אמר "אין שמחות עצובות".

ניקו 45

New member
itaf10 יקרה ../images/Emo41.gif

זה נושא בפני עצמו . רוצה לשוחח אודות הנושא ? בבקשה , תפתחי שירשור , העלי את הנושא ומבטיחך שאתעמק בנושא אשר בהחלט נושא ראוי . מי אמר שאין "שמחות משמחות" ?

../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif../images/Emo70.gif

ועל הדברים החכמים שלך ניקולההה לבוקר שבת זה אוסיף רק זאת: בשירה של לאה גולדברג שירי סיוף הדרך היא כותבת : "אמרת: יום רודף יום ולילה – לילה. הנה ימים באים, - בלבך אמרת. ותראה ערבים ובקרים פוקדים חלוניך, ותאמר: הלא אין חדש תחת השמש.
והנה אתה בא בימים, זקנת ושבת, וימיך ספורים ויקר מנינם שבעתים, ותדע: כל יום אחרון תחת השמש, ותדע: חדש כל יום תחת השמש"
דקה או שתיים למחשבה
רק טוב!!!

ניקו 45

New member
המובאה שלך זוהרת ../images/Emo62.gif

יותר ממושלמת למסר שניסיתי להעביר בפרשה . ומודה .... שלא היכרתי את זה השיר של לאה גולדברג . אימצתי לעצמי תודה

ניקו 45

New member
רשמתי לפני זוהרת ../images/Emo41.gif

המון חוכמה יש במוכשרת הנ"ל . למרות שקצת קשה לי עם המילה : "סוף" אני עדיין "בראשית הדרך" אך מניח שהרבה מצויים ב.... "סוף"

צילוש43

New member
לצהרי היום השבת ניקו...../images/Emo140.gif

קוראת אני את פרשת השבוע. ואכן סיסמתי לכך היא..."כל יום הוא יום חדש"
אהבתי את הנאמר...

ניקו 45

New member
כל יום הוא יום חדש צילושק'ה ../images/Emo24.gif

אם נדע ונשכיל , נוכל גם להכיל ....

optimi10

New member
ניקו ../images/Emo24.gif

התחדשות! , התחדש !, התחדשי ! איזו מילה יפה ממלאה את הנשמה שמחה עוד ניצן גדל הפך לפרח מול חלוני במרכז הגינה עוד ציפור שיר נוספה ללהקה והטבע מנגן עוד סיפור חדש , ניגון שיר של אהבה מסביבי הכול מתחדש והבגד החדש לא עושה לי לא מתנגן לי בתוכי אני גבר שרוצה "היום " לעצמי ! זמר אהבה אתה הבנת את זה ,הרב סימון / קפטן ניקו ??

optimi10

New member
עננים בשמיים ..../images/Emo48.gif

צמרות מגלות מסתירות קרני שמש גבר נאחז בשרידי אהבתו כטיפות הטל הנאחזות בעלים עננים פזורים בשמיים מחשבות מגלות מכסות קרני שמש אולי זה סתם ענן שחלף .... גשם יורד שם בעמק האם זה היה או חלום שנמוג כעשן רק הגשם ממשיך ושוטף דמעותיו ...

ניקו 45

New member
מבין גם מבין אותך אופטימוס../images/Emo24.gif

זוכר את מילותיך ההם .... קורא מילותיך כאן , ו"אין חדש תחת השמש" . ואני שואלך : מה עשית "היום" שיגרום לך לזמר "זמר אהבה" ? הזמן הוא זמן יקר שלוימל'ה ! לבזבז אותו זה ... מותרות ! תחדש לי משהו "היום" שוימל'ה" שאוכל להגיד ... אחחחחחחחח האופטימוס הזה עשה לי את "היום" אתה הבנת את זה שלוימל'ה ?

optimi10

New member
ניקו .. סתם ענן קטן ושחור

אם שמת לב אז מילות השיר עצובות מה מהבודדים שכתבתי (אני בדרך כלל כותב רק שמח) .. כדי שתבין על מה אני מדבר ,, המילים נכתבו בימיי עזיבתיינו יחדיו את הפורום ההוא מלפני כ ארבע שנים .. ימים עצובים . וסתם נזכרתי בהם ..
)

ברק 188

New member
יפה לך הפרשנות השבעיות שלך רבי ניקו

והפעם הגדלת לעשות שפנית "לסופר סתם" מהונגריה בעודך יודע שאי שם במרכזה של ארץ דן יושב ידידך רבי ברק נחמן הלא יאומן אף הוא משורשי הונגריה שיוכל לבוא להבעיר במקצת על פרשת השבוע כי אף הוא ראה ורועה במעשה ובפרשה זו מסופר כי בהמשך לצווים על שמירת התורה, משה נותן לפני העם "ברכה" ו"קללה" הוא גם מזכיר את המעמד שיתקיים בהגיעם לארץ הבוטחת , על הר הגרזים תינתן הברכה ועל הר ענבל תינתן הקללה הברכות הן שכר על שמירת המשפטים, והקללות כעונש אם לא ישמרו. בהמשך מפרטים החובות והאיסורים בבואם לארץ , עבודות האל במקום המקדש, וכן מוזכרים איסורים מייחדים כגון לא לשמוע לנביאי שקר, ולאחרים המנסים להסית את העם מדרך האל. עוד מספר משה על מה יעלה בגורלה של "עיר הנידחת "- עיר שאנשיה פנו לעבוד אל הים ואלים אחרים. כמו כן חוזר משה על חקי הכשרות השונים, ועל מצוות התליות בארץ: מעשרות השמיטה ועל שלושת הרגלים המה : פסח,שבעות, וסוכות . עד כאן דברי רבי ברק נחמן הלא יאומן , ומכאן דברי רבי ברדק הנאמן על איש ושמו ניקו (שם אמיתי שמור במערכת ליבי ובאמרותיו בחדרי מוחי שבראשי) התחדשות...וסיפור שכנך זאביק לא זר לי מפיך קצת לפני יותר משנה בשיחתנו אמור אמרת לי שתי וערב ברק צא מהברדק ותתחדש לך במעשי יצירה כי יותר ממלא ומשמח במעשי ידיך (גם על נושא הסחלבים אשר סחלבים את הלב בהרכבות חדשות לזנים חדשים דיברנו) וכך יצאתי איכשהו בעצלנותי ומהלם הפרישה לפנסיה מוקדמת שנכפתה עלי למזלי מצאתי לי סדנה מתאימה מהארגון ששלך אותי לפרישה מוקדמת ויצאתי לדרך חדשה לש יצרה במגוון רב של אוצרותיה היפים ולבי ונשמתי מצאו להם שמחה וסיפוק רב אכן חוכמתו של רב'ה ניקו רבה הראשי של ארץ הגליל שהעשיר אותי והחכים אותי עד מאוד (ואני מניח שאני לא יחיד מצידו בסוגיה זו) וזה המקום להודות לו על דבריו, ולעצמי שקמתי ועשיתי מעשה שלא חשבתי שיתאים לי בחיי....תמיד יש הפתעות מעשירות ומאש'ירות בהתחדשות , ולכבוד חזרתך מעיר הקודש ירושלים לכבודך בשידור חוזר היו הייתה...

ניקו 45

New member
רבי ברק נחמן הלא יאומן../images/Emo197.gif../images/Emo24.gif

קטונטי ידידי היקר מלפרש את התנ"ך ובטח שאינני מתיימר לפרש את המפרשים הרבים למניהם . אך "מכל מלמדי השכלתי" קורא את ה"גדולים" בתורה ולוקח את שלוקח מהם לעצמי , אל חיי ואל המציאות העכשווית ד"היום" . לצערי ולצער העם היהודי נכחדה קהילה גדולה של גדולי תורה על אדמת הונגריה בפרט ועל אדמת אירופה בכלל . יקח עוד דורות רבים ואם בכלל ע"מ להשלים את שאבד לעם היהודי לדרי עולם . זוכר גם זוכר והיטב את שיחתנו ההיא אשר לשמחתי ולשמחת רבים הובילה אותך אל מציאות חדשה , מחדשת ומרשימה בתוצאותיה . צחוק הגורל הוא שהיום אני מצוי במקום קרוב לאותו מקום בו היית מצוי אז . ומוצא עצמי אומר לעצמי את אותן מילים שאמרתי לך . ובדר"כ אומר את אשר על לבי לאחרים כפי שהייתי אומר בראש וראשונה לעצמי . תמיד דו שיח תורם בהכרח לשני הצדדים . ומכל שיחה עם אדם אחר לוקח משהו אחד קטן לפחות .... לעצמי . ולגבי יצירתיות אכתוב בשירשור אחר כי ... יש לי מה להגיד ולהציע לכלל היוצרים אשר ביננו . אין חדווה גדולה יותר מחדוות היצירה

למעלה