בצל הפרשה

ניקו 45

New member
בצל הפרשה ../images/Emo63.gif

פרשת השבוע הינה פרשת : מטות-מסעי . בעצם זו פרשה אשר מסכמת את ספר במדבר . אך אתמקד בסוגיית ה"נקם" אשר משה מצווה ע"י האלוהים לנקום במדיינים . מעט רקע : אבי ואם המדיינים הינם אברהם אבינו וקטורה אשתו השלישית של אברהם אשר ילדה את מדין : (בראשית כה, א-ב): "ויוסף אברהם ויקח אשה ושמה קטורה ותלד לו את זמרן ואת יקשן ואת מדן ואת מדין כך שלמעשה אנו והמדיינים אחים אנו . אלוהים מצווה על משה לנקום במדיינים ציווי מאוד קשה ולא אנושי הן כאשר משה ברח ממצרים הוא הגיע למדיין שם הצילו אותו ממוות יתרו ובנותיו. משה עצמו נישא לציפורה, בתו של יתרו. כיצד הוא יכול לסיים את סיפור חייו דווקא בהשלכת אבן לבאר המדיינית המייטיבה?! מהו נקם ? : כאשר אני ניגש לבחון את סוגיית הנקם אני מגלה : שהנקם , תכונה מאפיינית את המין האנושי (ולא רק . כי ישנם עוד בע"ח שתכונה זו מצויה בהם : פילים וכלבים לדוגמא ) ובמי אנו פוגעים ? באדם קרוב לנו אשר פגע בנו ועל כך יש בנו את הייצר לנקום . כך שנוצר משולש מוזר וכואב : קרבה - פגיעה - נקם . באם נחטט כל אחד בפנוכו של עצמו אזי נגלה שלפחות פעם אחת בחיינו נוצר בנו ייצר הנקם ואפילו יעידו הנוקמים כי גם פינטזו עליו . כשמעשים , רצונות ומחשבות שליליות קרבים ונוגעים בי מיד חש אי נוחות המעכירים את יומי , לילותי , מצב רוחי ובהכרח השפעתם על איכות חיי הינה השפעה שלילית ובהחלט לא רצויה ומיותרת ואני משתדל בכל מאודי להרחיקם ממני הלאה . כשאני בוחן אלו תכונות מאפיינות נוקם ברגע של מחשבה או מעשה נקם אני מגלה : א. נקם בא מחולשה , ב. מאי יכולת הגבה הולמת - כישלון ואי הכרה בכישלון עצמך . ג. מהרצון להיות תמיד הצודק והמנצח , כלומר : הנוקם הינו אדם אשר לא מודה בחולשתו , בכישלון ובעובדה כי נוצח . באם נחזור לרגע אל הפרשה ונשאל מדוע מתווה משה לנקום נגלה בשולי הדברים אך במרכז הכובד של סוגיית הנקמה אני קורא שוב כמה מהפסוקים הקשים בפרשת הנקמה, פסוקים בהם משה מגלה יוזמה (לא, יד-יז): "ויקצוף משה על פקודי החיל...ויאמר אליהם משה החייתם כל נקבה... ועתה הרגו כל זכר בטף וכל אשה יודעת איש למשכב זכר הרגו". זה מזכיר לכם משהו ? עשר המכות אולי ? ולמה צווה משה לנקום במדיינים ? (וכאן אציין את הסיבה שאולי מישהו/י מבעלי התקווה יקח וירחיב סוגיה זו ) על שום כל מעשי הניאוף והביזה של בני (גברי) ישראל בבנות מדיין . משה המנהיג , הנביא , המוציא בני ישראל מעבדות לחירות , השליח אשר מביא את לוחות הברית אל עמו . הוא גם בן אדם עם מוסר ורגשות . הצווי האלוהי גדול עליו . גדול מפני שמדיין הצילו אותו בצעירותו ואף נישא לאשה מדיינית . מידת הכנסת האורחים והתנהגותו של יתרו המדייני היתה למופת . משה אם כך אוהב , מכבד ומקורב עד מאוד למדיינים . כאן משה מתגלה בגדולתו האנושית ומחליט לא לבצע באופן אישי את צווי האלוהים . בעצם ממרה את פי הצווי ומחליט החלטה נועזת לא לנקום במדיינים ומטיל על אחרים (רשי השבטים) לבצע את צווי הנקמה . (הוא גם יודע שאלוהים העניש אותו וימנע ממנו להכנס אל הארץ המובטחת מכפ'ת לו ? ) על כן אומר אני : ברגע שייצר הנקם עולה במחשבתכם , עצרו לרגע , חשבו , דסקסו סוגיה זו בינכם לבינכם טרם תכנעו לייצר השלילי שבכם להביס ולהכניע אתכם . לא יכול לסגור את כתיבתי זאת מבלי לאזכר אודות סוגייה שולית לכאורה (למרות שפותחת את הפרשה) סוגיית הפמניסטיות הראשונות בתולדות הבריאה . ומדובר על בנות צלפחד אשר מבקשות גם הן נחלה בישראל גם באם הן יתומות מאב , אב אשר לא זרע בנים זכרים אחריו . יהיה מעניין באם פמניסטית מבנות התקווה תרחיב ותבאר ארוע מיוחד במינו זה . כי ידוע הוא שהתנ"ך נכתב ע"י גברים ונגזרת מכך הינה הכתיבה ה"שובניסטית" שלו מדי פעם ופעם . שבת של שלום לכל עשרת שבטי ישראל

jud1001

New member
ניקו..קראתי בעניין ../images/Emo51.gif ../images/Emo41.gif

נקם בא מחולשה.. וצודק אתה באומרך שאין מאתנו שאינו פינטז מעיזה אני ואומרת יותר מפעם אחת.. אולם..וגם אם נהיה החכמים באדם היצר פועל מהבטן.. חוכמת האדם הינה להתגבר על היצר וזה לא תמיד קל... לקחתי את הנושא אל חיי האישיים העמדתי מול מראת חיי..והשכלתי להבין ולהבחין. תודה על שעור מאלף ניקו.. של איתי עם אני ..

רפרפת 55

New member
הנקם הינו סוג של רגש

השמור בכל לב אדם אך אם תדע לשלוט בו ולהשאירו מודחק ומכוסה היטב תהיה האדם הכי חזק בעולם מובאה יפה ומענינת הבאת ניקו

jud1001

New member
התודה לך ניקו שהצלחת ../images/Emo41.gif

להעיר בתוכי דברים ולהביא את עצמי את מול מראת ההסתכלות העצמית הפנימית..

ניקו 45

New member
דברתי אליכם ההסטוריונים והארכיאולוגים../images/Emo46.gif

לא פעם אתם מפקפקים באמיתות סיפורי וכתיבת התנ"ך . מפקפקים כי לא מצאתם סימוכין כתוב או ממצא ארכיאולוגי . ואני אומר לכם : מי אתם שתפקפקו באמיתות התנ"ך ? כי לא מצאתם ממצא מוכיח ? אינכם יכולים לקבל מקרה אחד ולהגיד : אמת הוא וגם היה ועל מקרה אחר להגיד לא היה ולא נברא ! כי כשמתחילים לפקפק ולהכחיש אין לזה סוף ! (להבדיל אלפי הבדלות מכחישי השואה) אין לכם כלים במאה ה-21 לשפוט ולטפל בכלים שנכתבו וקרו לפני 3000 שנה ויותר . ובאם תכחישו היום ויתגלה בעוד 200 שנים ממצא ארכיאולוגי המאשש ארוע כזה או אחר מה תגידו אז ? אופסססססס טעינו ? וזאת לאחר שגרמתם לנזק "בחקירת האמת" ? אתם חורצים ונחושים בדעה שהמדיינים היו אוסף של כמה שבטים החל מארץ ערב בואכה ירדן וסוריה של היום . אתם טוענים שבארץ כנען לא היו מדיינים כלל וכלל (כי לא מצאתם סימוכין כתוב או ארכיאולוגי) ומכאן שפרשת השבוע אין בה אחיזה במציאות . ונגזרת מכך שהשיר : זמר לגדעון על מילותיו לא היה ולא נברא כי איננו הגיוני שחיו כאן בכנען מדיינים . על כן רבותי המלומדים : חדלו לנצח לפקפק בתולדות עם ישראל בעת העתיקה והחדשה כי עושים אתם מעשה איוולת של שקר .

ניקו 45

New member
וברשותך ג'וד אני רוצה לבקש ../images/Emo52.gif

א. מסנדי הילד מהשכונה אשר לא הפסיק להציק לי בעת ההיא עד ש.... הכנסתי לו בעיטה בישבן ונפל היישר אל שלולית זפת נוזלית וחמה . כתוצאה מכך נדבקו לו אצבעות הידיים לתקופה מאוד ממושכת . זו היתה נקמה מתוקה . ב. מהנער אליהו מכיתה י' אשר הציק לי בהיותי בכיתה ט' . לכשגדלתי בשנתיים ניתבתיו כשדחפתיו עם קילשון היישר ואל תוך בור חרא של פרות עד .... צוואר . זו היתה נקמה מתוקה . ג. מבקש ממך אמסלם סליחה על כי בעת טירטור מחלקתי ובזמן טיפוס אל עלי גבעה הכנסתי לך "שפיץ" בתחת בנעלי האדומות . נו טוב ... אתה בחרת ללכת בזמן שהיינו צריכים לרוץ תחת זמנים ... וכאן מפאת צנעת הפרט ומטעמי חרטה לא אוסיף את חטאי "הנקם" שלי

ניקולההההההה

חחחחחחחחחחח כמה ישבנים פגשת בדרכך חחח וכמה נקמות נה ננני נננה
נה אבל העיקר שאתה מבקש סליחה אני לעומתך לכמה בני בליעל שהכנסתי להם באובוהבוהאאא לא מתנצלת לא מבקשת סליחה והאמת כלל וכלל לא מצטערת
רק טוב!!!

ניקו 45

New member
לא עלה בדעתי שתבקשי../images/Emo52.gif

אפילו לא ממני שחטף מחבתות מברזל יצוקה ומצופה
רעההההההה שכמותך

optimi10

New member
חחחח ניקו ..חייב אדם

שיהיו בידיו מספר חטאים כדיי שיכפר עליהם ביום הכיפורים .. רק לא מזמן כתבה זוהרת "חייב האדם לדעת את החוקים והכללים אבל גם חייב מפעם לפעם לעבור עליהם "
) וכדבר המשורר
) רק טוב !

טליה1233

New member
ניקו, אהבתי את כל מה שכתבת ../images/Emo23.gif

ועולה בי השאלה... אלוהים? נקם? זה נשמע לי משונה והסברי הוא פשוט: נכתב בידי אדם (רבים), שהוסיפו, שינו וקיצצו ברבות הימים. ואם כבר, הרבה חוקים שאולים / דומים לרוח התקופה ההיא, לחוקי עמים אחרים. לדעתי, אם משה העביר את הציווי האלוהי לראשי השבטים, הוא בעצם לא פעל בגבורה אלא באי-לקיחת הציווי והפעלתו (ישירות), באי-לקיחת אחריות מנהיגותית... אבל מי אני ש-אלין? מאוד קל (וחומר
) לשפוט מרחוק, מהצד... ומה עם עייפות המנהיג? ממש ממש לא הייתי מעוניינת להיות בנעליו... שים לבך לעוד נקודה... אברהם אבינו, כשחלק על 'דעת' אלוהים, מה עשה? התווכח, ניסה לשנות רוע הגזירה ומשה? הזרים הלאה... עייף... אם שגיתי באיזשהו אופן או מקום, מתנצלת מראש... לא למודת כתובים הנני ... שכחתי הכל

ניקו 45

New member
זה לא עניין של גבורה טליה ../images/Emo161.gif

זה עניין של היותו והכרתו בעובדה שמשה הינו בן בסה"כ בן אדם . בן תמותה . וככל האדם . בעל רגשות , אהבות , פחדים , רצונות ו... אי רצונות . להתווכח עם אלוהים טליה ? הצחקת אותי ... ניסית פעם להתווכח עם אשה ? (תשאלי גברים לדוגמא ) אזי עם אלוהים זה ממש וויכוח אבוד מראש וזאת גם יודע משה .

יפה מאאאאאאד../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

זה שאתה מבין שאי אפשר להתווכח עם אישה כבר מזכה אותך בכמה נקודות זכות (אמרתי בכמה מהר למחוק את החיוך שם
) ואני דווקא מתווכחת עם ההוא שם למעלה כבר הרבה שנים ואני לא מצליחה להבין למה הוא לא מבין אותי גררר אני ברוב המקרים מדברת לעניין ודיי ברור והוא/ היא בשלהם חוסר הבנה שכזה גרררר מעצבן לעיתים
רק טוב!!!

נקמה

אמממ נקמה היא יצר גדו,ל לעיתים לצערי גדול מאתנו אך חשוב לזכור את המשפט הצרפתי הנודע שנקמה אוכלים קרה ואני למשל מרק בצל אוהבת לאכול חם נה נני ננה נה
קשה לשלוט ביצר הזה אבל חשוב להשתדל להעביר או לנתב אותו למשהו אפקטיבי הרבה יותר תודה ניקולהההה אהבתי את דבריך
רק טוב!!!

ש ר ה לה

New member
קראתי בעיון רב. חשתי בקרביים את התחושה ההיא ש

של הרצון להקום, או כפי שאומרים זאת היום "להיכנס באמאמאמאאא של מי שהצליח לגרום לי לחוש ככה... היתה פעם אחת שנקמתי המתוקה נעשתה בידי אחר (שליח?), כלומר אותה פוסטמה שהעלתה לי את העצבים לראש בתקופה מאוד לחוצה של חיי, הלכה להתלונן עלי בפני מזכיר הקיבוץ, (מעמד מאוד חמור ולא רצוי לאף חבר קיבוץ בקיבוץ של אז. )קיבלתי הוראה חד משמעית ממזכיר הקיבוץ לאפשר לאותה פוסטמה לקבל את הטיפול בו חשקה נפשה אצל הספר השכיר שעבד לצידי, מה שאומר, תוספת רצינית בתשלום לספר מקופת הקיבוץ. אני הייתי סופר בסדר בסיפור הזה והבאתי לספר כובע גומי עם מסרגה לצורך הוצאת קבוצות שיער כדי לקבל מרקם של גוונים (עבודה הדורשת הרבה זמן שלא היה ברשותי) אותו ספר לא טרך כלל לפתוח את החורים שבכובע הגומי לפני שטיפל בלקוחה, יצא מזה שכל נעיצת מסרגה בכובע -לשם פתיחת הנקב וגם לשם הוצאת קבוצות שיער ,לוותה בנעיצת מסרגות מכאיבה ולא נעימה בראשה של אותה פוסטמה, מה שגרם לי לחוש את תחושת הנקמה המתוקה שנעשתה בידי אחר על פי הוראה מההנהלה . חלפו המון שנים מאז. אותה פוסטמה היתה ונשארה אחת הנשים היותר מכוערות (גם בפנימיות וגם בחיצוניות שלה), ברור שכמה תוספות גוונים בשיער במקרה הזה לא יכלו לשפר את מצבה..
סיפור המדיינים לא ממש מוכר לי או יותר נכון, הזמן שחלף לא הותיר בי זכרונת. מה שכן זכור לי עד היום הוא אותו הטיול שלנו בהיותי בכיתה ג' (משהו שהיה לפני כחמישים שנה) כשהמורה שלנו השוותה אותנו לחייליו של גדעון בעת ביקורנו במעין חרוד והיה עלינו להראות לה איך שתו חיילי גדעון ממיימי המעין. היא כרעה ברך ליד המעין ולגמה לגימות קטנות מתוך כף ידה ואילו אנחנו הילדים, נשכבנו על האדמה ולגמנו את מימי המעין הצלולים כשראשנו טבול בתוך המים. (היום ממש לא מומלץ!!! - בשתי השיטות בגלל עודף אמוניה הנמצא במים - תוצר לוואי של תירות ישראלית) תודה גדולה לך ניקו על פרשת שבוע מרתקת. ברור שאהבתי את נחמה הנדל. כן. שמעתי פעמיים את כל השיר קבל ח.ח.!!!! תגיד לי ניקו, האם אתה טרחת להאזין לשירם של רביעית מועדון התיאטרון שצירפתי לתגובתי על מטולה?

ניקו 45

New member
את רואה שרל'ה מה קורה כשמגרדים לך בכף היד ?

את מביאה אחלה מובאות
ועל דברייך כבר כתבו חז"ל : "צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים" (הנה עוד משפט לכבוד זוהרת גם ) אחחחחחחח לחטוף נעיצת מסרגות בראש ועוד מרצון ? אהבתייייייייי כן ... בטח שמאזין לשירייך שבוע טוב

ניקו 45

New member
אנסה לדייק שרל'ה ../images/Emo192.gif

בד"כ מאזין לשירייך אבל לכאלה שלא עולים ... אינני יכול להקשיב . השיר על מטולה מאמש ... לא מביא אותי למקום טוב .

למעלה