בפרק האחרון היום....

גKיה

New member
אם כך, אתה מתפרץ לדלת פתוחה

אני התכוונתי לומר שקורה הרבה שיש בין מטפל למטופל התאהבות שמטפלים בה בתוך הטיפול. בדיוק כמו שקרה בסדרה. אחרי הכל לא נחצו הגבולות למרות שזה היה נראה כמעט. דרך אגב, אני ממש לא אוהבת שאתה משתמש ב"סמכות" הנובעת מעיסוקך כמטפל כדי לומר דברים נחרצים. אין מה לדבר, כולם יודעים את האיסורים שבטיפול, זה גם היה מאוד מופגן בסדרה, נעמה ידעה מהתחלה, רובן יודע, גילה דיברה על זה המון. רק שבסדרה במקום להגיד זה אסור ולא נדבר על זה יותר, פתחו את זה, הלכו עם זה עד קצה גבול האפשר וזה מה שמעניין. אתה מסכים איתי שתפסת כאן מקום שיפוטי חינוכי ולא מקום בודק ושואל ?

sharonalo

New member
נחצו הגבולות בהחלט!

לא צריך שיקרה משהו בלתי הפיך כדי להבין שנחצו הגבולות. אני לא יודעת איפה שמעת שקורה הרבה שמטפל מתאהב במטופלת שלו - כי זה ממש לא אמור לקרות! וגם אם מטפל מתאהב במטופלת שלו, אסור לו לשדר לה את זה ובטח שלא לומר לה, אחרת הוא חוטא במילוי תפקידו!

sharonalo

New member
נחצו הגבולות בהחלט!

לא צריך שיקרה משהו בלתי הפיך כדי להבין שנחצו הגבולות. אני לא יודעת איפה שמעת שקורה הרבה שמטפל מתאהב במטופלת שלו - כי זה ממש לא אמור לקרות! וגם אם מטפל מתאהב במטופלת שלו, אסור לו לשדר לה את זה ובטח שלא לומר לה, אחרת הוא חוטא במילוי תפקידו!

אל דן

New member
ל-גאיה

לדעתי כן נחצו גבולות, בסדרה, באופן שלעניות דעתי אינם מאפשרים לראובן להמשיך לטפל בצורה נאותה (לדוגמא- אמירתה של איילה שיפסיק עם הבולשיט הטיפולי שלו. היא שמה לב שנחצו הגבולות). אצלי לא נחצים גבולות כאלו! לא בכדי יש חוקי אתיקה מקצועיים, יש להם תכלית ומטרה. אם הבנתי אותך נכון, אז למה שאת קוראת סמכות ושיפוטיות חינוכית, אני קורא לאותו הדבר- גבולות למען המטופל ולמען היכולת שלי לטפל במטופל. מנסיון אישי, זה רק תורם לי כמטפל ולמטופלים תחושת בטחון שהם לא ייפגעו ממני, כך שכל האנרגיה הולכת לתהליך הטיפולי ולא למחוזות אחרים- שבפועל שם היתה פגיעה בגבולות הנפשייים והפיזייים של המטופל בעברו, כילד וכמתבגר וכמבוגר. בנושא המקום הבודק והשואל- כל הזמן יש מקום לבדוק ולשאול ואכן אני מתעסק בזאת רבות. יחד עם זאת, בנושאים בסיסיים של גבולות , אזי כבר יש לי את התשובות ואת האחריות לבצע אותן- על פי חוקי האתיקה וע"פי למעלה מעשור בפרקטיקה ועל ספסל הלימודים בעבר. מקווה שעכשיו זה יותר ברור ונהיר, אבל את לא חייבת להיות תמימת דעים עימי.

גKיה

New member
שאלה

האם אתה אומר שאם מתעוררים רגשי אהבה אצל מטפל כלפי מטופל הוא צריך לשתוק ו/או לסיים את הטיפול ושבשום מקרה אסור לו לשתף ברגשות שלו?

גKיה

New member
אולי די! זה לא חריג בכלל

ברור שהמטפל/ת הולכ/ת עם זה לפי "מידת" המטופל/ת. נעמה היתה כזאת שאפשרה ואף דרשה שזה יגיע לידי זה.

nomi99

New member
ואני דווקא הרגשתי....

שהתקף החרדה שלו גרם לה לאכזבה ועלבון ואולי גם לפיקחון ולתחושה שברגע האמת זה לא הראובן שהיא פינטזה עליו. לכן אולי היה לה פשוט פתאום להתקשר לאברי ולסיים איתו את המרק שהתחילה עם ראובן (תרתי משמע).. ואולי לא...

טלינקה5

New member
פיספסתי משהו...

מישהו כתב כאן שאחרי הכתוביות הולך להיות משהו מעניין... בטיפשותי הרבה שכחתי... מישהו יכול להגיד לי מה היה?

nomi99

New member
כן. אחרי שהפרק הסתיים ......

ואחרי כל הכיתוביות - נעמה שוכבת על המיטה שולחת יד אל מכשיר הטלפון ומתקשרת לאברי... אומרת לו שהיא קצת חולה ומזמינה אותו לאכול איתה מרק עוף.... אברי מודיע שיגיע בתוך שעה....

פיספסתי את זה,

אבל נראה לי שזה העביר את המסר שבעצם, מה שעשה רובן היה הדבר הכי טוב שהוא היה יכול לעשות בשביל נעמה. להגיד לה משהו שיגרום לה להפסיק להיות מאוהבת בדמויות סמכותיות ולהבריא באמת. הוא לקח אותה "לשם" והחזיר אותה הבייתה בשלום.

נסיעה במהירות מופרזת

נכון הוא החזיר אותה הביתתה. אבל לא נראה לכם שזה קרה מהר מדיי?? נו מה, זה נראה ריאלי *שמייד* כשראובן יוצא ושובר לה פנטזיה של שנה שלמה, *מייד* היא היא מתקשרת לאברי?

דווקא כן. תגובה מיידית, שבאה לאו

דווקא מתוך הבראה אלא מתוך טלטול. אולי צורך לא להיות לבד. אולי צורך לבדוק אם הוא עדיין שם אם היא צריכה אותו. דווקא אם היית אומרת לי שהיא התקשרה אליו אחרי יומיים הייתי מתפלאת. זה או באותו רגע או כעבור כמה חודשים.

דג שמש

New member
זה בסדר, לדעתי

כי מראש נעמה לא באמת רצתה את ראובן... ודברים כאלה יכולים להתבהר ברגע אחד. זה לא שהיא צריכה "להתגבר" עליו, לדעתי, היא פשוט היתה צריכה להיות במקום הזה, המסוכן, ושלא יקרה כלום. והם היו שם, בגדול...

טלינקה5

New member
אני דווקא חשבתי

שהיא באמת מאוהבת בו. בכל אופן, כמו שנעמה היתה עם אברי גם בתקופה שהיא היתה מאוהבת בראובן, אז זה לא ממש משנה לה שעכשיו אברי ישתה איתה את המרק...

למעלה