זכר הימים מביא אותי לשיר הבא
בן הצבי באם יש לך איזה קישור לשיר הזה אז אדרבה. אוי רבי! א הנה בית רבנו שבבבל, ממנו אורה יוצאת לתבל. אלפי חסידים באים בשעריו, רוצים "משיח עכשיו". הכול נשאר כאן כמו שהיה - שולחן, כיסא, בימה ומנורה. שלטים מכריזים ברוך הבא, אבל הרב'ה לא בא. פזמון: רב'ה, אוי רב'ה, אז איפה אתה?! השם! השם! רחם נא! די כבר! נגמר! הגלות כה קשה! מתי כבר נראה גאולה? ילדיך אנחנו ומחכים לך, חזור מהר, השמע את קולך. תבוא הגאולה, תקויים הנבואה: "הנה זה משיח בא". ב אנו זוכרים את ימי הברכה, את השיחות ואת רוב השמחה. מלך ביופיו זכינו לראות, עכשיו זולגות הדמעות. הלב דואב ואין ניחומים, רק לך, הרב'ה, כולנו מצפים. יקיצו במהרה כל שוכני עפר ואתה בתוכם ובראשם! פזמון קטע קריאה: רב'ה! אני יודע שאתה מקשיב ואני יודע שכמו שאני רוצה לראות את פניך בגשמיות, גם אתה רוצה להיות כאן איתי, עם חבריי ועם כל ישראל. כן, יש לי ביטחון ואני יודע שבעזרת ה', בקרוב ממש נתראה שוב. אבל רב'ה, עכשיו, ברגעים האחרונים והכי-קשים של הגלות, דווקא עכשיו, יותר מתמיד, אנו זקוקים לך ולעזרתך. אוי רב'ה, אנו צריכים אותך איתנו כאן, נשמה בתוך גוף, ודווקא "למטה מעשרה טפחים". ריבונו של עולם! "עד מתי"!!!