בפעם הראשונה

ora11

New member
wow ואני גדלתי בגאולה../images/Emo82.gif

בירושלים אני אחפש ואמצא. תודה לך

מני*

New member
ואצלי.................

זה גם לא מפסיק להתנגן ומי שעובר כאן לידי מתחיל לנגן את הניגון. בן הצבי יש לך עוד איזה ניגון נשמה מהקלטת? תן כאן עוד איזה אחד

ora11

New member
זה פשוט מחמם את הלב אהבתי../images/Emo51.gif

וכמו שהאיש כותב הניגונים האלה מחזירים אותי לבית אבא. תודה לכם אנשים יקרים שמעשירים אותי בפורום היחיד והמיוחד שלנו. אני בבית היום וכך יש לי את כל הזמן לשמוע שוב ושוב את כל הניגונים.

בן הצבי

New member
אוף...

כל פעם שאני רואה את הוידאו הזה יש לי דמעות בעיניים. אכן אתה, ק-ל יותר מדי מסתתר... היהודי שרואים שם בוידאו הוא החזן ר' גרישא צאצקעס. הוא הי' מגיע בשנים הטובות לרבי והי' שר שם ניגוני חב"ד שהוא הכיר מרוסי'. הוידאו כאן צולם כשצאצקעס הגיע להשטח על ה'אוהל' הק' של הרבי מליובאוויטש זי"ע, ו'חטפו' אותו להתוועדות. זה מעלה זכרונות טובים מחד, (שאני עוד זוכר קצת בתור ילד) וכאב צורב של געגועים מאידך.

מני*

New member
בן הצבי ../images/Emo7.gif

בן הצבי גרמת לי לדמעות שיורדות וממשיכות לרדת זה מזכיר לי את הימים הטובים כשהוא היה עומד ושר במחיצתו של הרבי בחלוקת כוס של ברכה, ואיך הרבי היה מעודד אותו ואת השירה שלו. יש שיזכרו כך, ויש שיזכרו אחרת, הכאב הגעגוע וההרגשה חוזרת... אוי רבי צמאה נפשי יש שיזכרו את שירת ה"יחי" ויש לעומתם ימררו בבכי, חלקם ישבו ויזכרו ב"שיחות", וישנם כאלו שישחזרו את ה"סליחות". יש ויעבירו בזכרונם את ההתועדות, שבת אחים מתוך אחדות, שיחות הקודש, כמשה בדורו, וה"לחיים" כל אחד בתורו. אוי רבי צמאה נפשי יש ויעבירו בדימיונם את ההקפות, את הלחץ הדוחק והדחיפות, ואיך אפשר בלי "מקום קבוע" האימרה שהייתה חוזרת כל שבוע. הפירמידות הגבוהות לאורחים, שיחד עם הקהל המקומי כמו אחים, וההמתנה שעות ארוכות ל"לעקאח", לחזות שוב ולהמתין במתח. התור הארוך לברך על ד' מינים בסוכות, תור שנמשך גם שעות ארוכות, וחלוקת הדולרים "ברכה והצלחה", וכוס של ברכה "לחיים ולברכה". אוי רבי צמאה נפשי השיר הוא קולמוס הנפש ומתוכה זועקים אנו, לא עוד רוצים אני לצאת מן הרפש אין כוח יותר למעוד. כל אחד מנקודת מבטו, כל אחד והגעגוע שאיתו, דבר אחד שמאחד את כולנו, "רצוננו לראות את מלכנו"...

בן הצבי

New member
א טרייסל האב איך גאכאפט..

[=זעזוע\צמרמורת חטפתי] מני, לזכר הימים הטובים- ר' גרישא צאצקעס שר אצל הרבי זי"ע את "אחד מי יודע" ברוסית.

בן הצבי

New member
אולי עכשיו זה יֵלך-

[=זעזוע\צמרמורת חטפתי] מני, לזכר הימים הטובים- ר' גרישא צאצקעס שר אצל הרבי זי"ע את "אחד מי יודע" ברוסית.

בן הצבי

New member
מצטער על הבלאגן ר' איש..

תמחק את המיותר.. כשתיכנסו ללינק בהודעה הקודמת, כנסו לוידאו של שבת בראשית, לאפשרות הרביעית, soul strings.

מני*

New member
זכר הימים מביא אותי לשיר הבא

בן הצבי באם יש לך איזה קישור לשיר הזה אז אדרבה. אוי רבי! א הנה בית רבנו שבבבל, ממנו אורה יוצאת לתבל. אלפי חסידים באים בשעריו, רוצים "משיח עכשיו". הכול נשאר כאן כמו שהיה - שולחן, כיסא, בימה ומנורה. שלטים מכריזים ברוך הבא, אבל הרב'ה לא בא. פזמון: רב'ה, אוי רב'ה, אז איפה אתה?! השם! השם! רחם נא! די כבר! נגמר! הגלות כה קשה! מתי כבר נראה גאולה? ילדיך אנחנו ומחכים לך, חזור מהר, השמע את קולך. תבוא הגאולה, תקויים הנבואה: "הנה זה משיח בא". ב אנו זוכרים את ימי הברכה, את השיחות ואת רוב השמחה. מלך ביופיו זכינו לראות, עכשיו זולגות הדמעות. הלב דואב ואין ניחומים, רק לך, הרב'ה, כולנו מצפים. יקיצו במהרה כל שוכני עפר ואתה בתוכם ובראשם! פזמון קטע קריאה: רב'ה! אני יודע שאתה מקשיב ואני יודע שכמו שאני רוצה לראות את פניך בגשמיות, גם אתה רוצה להיות כאן איתי, עם חבריי ועם כל ישראל. כן, יש לי ביטחון ואני יודע שבעזרת ה', בקרוב ממש נתראה שוב. אבל רב'ה, עכשיו, ברגעים האחרונים והכי-קשים של הגלות, דווקא עכשיו, יותר מתמיד, אנו זקוקים לך ולעזרתך. אוי רב'ה, אנו צריכים אותך איתנו כאן, נשמה בתוך גוף, ודווקא "למטה מעשרה טפחים". ריבונו של עולם! "עד מתי"!!!

בן הצבי

New member
מכיר את זה,

וחיפשתי בזמנו לשמוע את זה, כמדומני שזה נשאר רק בקלטות טייפ..

בן הצבי

New member
יהי' טוב, אבל זה לוקח יותר מדי זמן.

מני, אתה זוכר את י"ט כסלו תשנ"ג...? אני הייתי אז ילדונצ'יק.. סיפר לי יהודי חסידי, שאחרי השעות הארוכות שם, הוא הי' כולו בזעזוע. הוא פנה לגה"ח ר' יואל שיחי' כהן שעמד לידו ושאל: :"ר' יואל, וואָס וועט זײַן?" [="ר' יואל מה יהי'?"] ור' יואל ענה, וענה נכון- "וועט זײַן גוּט, אָבּער עס נעמט צוּ לאַנג"... [=יהי' טוב, אבל זה לוקח יותר מדי זמן"..] -בתמונה מימין ר' יואל כהן-

מני*

New member
אכן זוכר

הייתי שם בר"ח כסלו כשעברנו ליד הרבי בכינוס השלוחים

בן הצבי

New member
בכיף ר' איש הרוח!

אין לך מושג איזה כיף לי לראות מישהו שיודע להריח ניגון טוב.. ו"טל יעסיס" זה באמת ניגון שהגיע ישירות עם ניחוח גן עדן!

ולמה שלא נעשה

ארוח של בעל מנגן מחב"ד? אפשר לעשות את זה גם חי.אני אדאג ב"נ לארוח אשמי שיפורסם בכל ה1000 ומשו פורומים של תפוז.שלחתי להם באתר אימייל.הם לא חזרו אלי.אם יש לכם קשרים שם אפשר לעשות זאת

בן הצבי

New member
אני חושב שר' יאיר כלב מתאים בול לזה

מני, אתה לא חושב? אם אתה גר בכפר יש סיכוי שתשחיל לו מילה?

למעלה