בפעם הראשונה

בפעם הראשונה

זה לא נשמע מיוחד.חוץ מהסאונד האיכותי,עוד ניגון...צריך להאזין לזה בערך 10 פעמים עד שזה מתחיל להכנס פנימה.מומלץ לכן לשמוע שוב ושוב
את הקישור שלח לי ידידינו בן הצבי במסרים.במסר חוזר ביקשתי ממנו להעלות את זה לכאן.עד שהוא יתחבר העלתי את זה אני לכאן.הוא יסלח לי.אני מכיר אותו.הוא בחור זהב
כזה חבדצעקר כזה
מה מאפיין אותם בדור הזה
נעזוב רגע את עניין המשיח והויכוחים. יוצא לי מידי פעם לנגן בחתונות של חסידי חב"ד.הם נמצאים בכל פינה באינטרנט.הם מודרניים.נשותיהם לבושות לפי צו האופנה האחרונה.הם מעודכנים בכל חידושי הטכנולוגיה האחרונים. מאידך הם ישמרו בעקביות על חתונה עם הניגונים העתיקים של חב"ד.הם לא יתפתו לטראנס ולאקשן שהחברה שלנו כ"כ מתוסבכת ממנה.התזמורת תשאר כמו פעם...וההתלהבות גם מפעם.אין חידושים כמעט
זה יפה.זה יפה בגלל שלא צריך להתחדש עם מנגינות חדשות שפוזלות...תרתי משמע.זוהי חסידות.אלה הם חסידים.כי חלק נכבד מהחסידות בנוי על עולם הניגון.השירה בצוותא וההתלהבות החבדניקית עם המחאת הכף וצורת הריקוד האופייניים כ"כ לחבדניק עם הזקן הזה,הקופלי'ץ המעוך וההבעה שאי אפשר לטעות בה,עושה משהו לאיש שגורם לו כל פעם לשמוח.שמחה מיוחדת.סוג של שמחה ששמורה רק במפגש עם החבדניקים שנמצאים בכל אתר ואתר. נכון.לפעמים הם מעצבנים
אבל המתיקות שלהם על כל המשתמע שהוזכר לעיל זה משהו שאתה לא יכול עליו:))))

בן הצבי

New member
עכשיו באתי להכניס את הלינק לניגון,

ועכשיו כשאני נכנס אני רואה כאלה תשבחות יפהפיות על ליובאוויטש וחיילי'.... א ישר כח!

בן הצבי

New member
ולא תזיק תמונה...

בתמונה הבעל מנגן, הרה"ח ר' יאיר שיחי' כָּלֵב מכפר חב"ד.

מני*

New member
איש אין כמוך:)

אכן הניגונים האלו הניגונים מבית האבא הם הניגונים שנשארים לעד, ולא כמו שאר הניגונים האחרים שכרגע הם תופסים עד הדיסק הבאה שאז עבד אליהם הכלך. מה שלומך ככה שנים?????????? ד"ש לגברת וגמר חתימה טובה לכם

תראה מי פה.תתעלף../images/Emo6.gif

מה שלומך ר' מני? גמר חתימה טובה גם לך ולמשפחתך
ועכשיו בחזרה למסרים.כבר כתבנו שר' בן הצבי הוא בחור זהב.הוא לא יכעס עלי שאני מביא עוד לינק שהוא שלח לי עכשיו במסרים.זה נחמד מאוד אבל כרגיל התחלתי לפשפש שם בניגונים שאהובים עליו. אחד מהם החזיר אותי לילדות שלי בצפת.לחצתי עליו.שם השיר הזכיר לי משהו.את אבי זצ"ל.את המנגינה של טל יעסיס שמעתי אלפי פעמים אני חושב שעוד כשהייתי במעי אימי אבי חזר על השיר הזה שוב ושוב.עם הפטיפון הישן.עם התקליטים של חב"ד שהוא היה נוסע במיוחד מצפת לחיפה כדי לקנות אותם.חוץ מהטל יעסיס,הוא אהב בצורה אובססיבית את הניגון למילים "אכן אתה קל מסתתר" של חב"ד.הוא מופיע באינטרנט.אני אחפש אותו בלי נדר.אולי בן הצבי או ר' מני יקדימו אותי וימצאו קודם
ניגון שמחה מדוקשיץ שם בבלוג החזיר אותי גם לימים הנפלאים של הבית בעיר העתיקה בצפת לימי טרום הMP3 החלונות החשמליים והמרדף אחרי החיים. יישר כויח ר' בן הצבי

מני*

New member
לא להתעלף בבקשה../images/Emo24.gif

שלומי טוב ב"ה ושככה יהיה לכולנו רק טוב

מני*

New member
ר' איש

יצא לאחרונה דיסק של יוני שלמה עם ניגוני חב"ד, לדעתי זה שווה כל מחיר.

זה יפה

הוא מזכיר קצת את אברהם פריד.זה קצת חדשני.אהבתי מאוד את האוירה והשירה של ר' יאיר זה נותן יותר תחושה של פשטות אמיתית חסידית.יש משהו בריבוי כלי נגינה,עיבודים מקצועיים ועוד שמכניס אותי לאוירה לחוצה.מקצועית כזאת.הכול מתוזמן ומדויק.כאן,הרגשתי "בבית". שעת המבחן בקובץ אינרנט אצלי מתבטאת בקימה ממסך המחשב,הנפת ידים אל על ושיטוט תמוה הלוך ושוב בחדר.עד שאריאלה ניגשת וגוערת בי קלות שארגע
זה קרה כאן.זה עדיין קורה מ10:23 עד הרגע 1:23 האיש עדיין עוזר ע"י ר' יאיר בקול שני. לרגע הוא מתיישב ליד המקלדת ומלווה את הניגון.השילוב הנפלא של שירת הבחורים עם הקול הפשוט עם נטיה לצרידות קלילה של ר' יאיר עושים לי את זה
רגע...ועוד ניגון אחד של החברה הללו חסידי הצמח צדק.לחיים לחיים.הנה זה שוב מתחיל.אוי יינאנא...השבתם את רוחו של האיש הישיש

בן הצבי

New member
גם אתה שומע אותו בלי הפסקה?!

אני לא מפסיק לשמוע אותו... בדיוק מהסיבה הזו, הפשטות. החסידישקייט. הארציקייט. (איזה מין שפה העברית הזו..? למה כשאני מתחיל לדבר על ניגונים חסידיים וכיו"ב נעלמות לי מילים בעברית..??)

מני*

New member
ובאם אין אז

ובאם אין את זה בצפת אז יש חנות יודאייקה בכפר חב"ד שעושה משלוחים בדואר מס הטלפון 03-9607588 ולבקש את החנות

ora11

New member
בן הצבי איפה היכל מנחם?

גם אני אקנה את הדיסק אם כולכם ממליצים. אני מאד שמחה שאתם שולחים ניגונים ושמות של דיסקים אני מעריכה אותכם יישר כח גמר חצימה טובה

למעלה