בפעם הבאה

odedee

New member
בפעם הבאה

שאתם טסים הביתה מנתב"ג 2000, בשבת, תחשבו על זה.

אבא גאה

New member
אתה באמת חושב שזה מזיז לו?

הוא בטח שמח כי הוא מאמין שהוא עושה טובה גדולה ליהודים בכך. זה המדינה מטומטמת שמסכימים להיכנע לזה...... ומה היו עושים הדתיים לו היו מסרבים לסגור את המסעדות בשבת? לא היו טסים דרך נתב"ג?

סלסרו

New member
../images/Emo31.gif מכתב מטופש ומחוצף

המעיד על בורות ואטימות הכותב יותר מכל. נתחיל בכך שהיה על מר שוורץ לכתוב עם טיפת רספקט. לא רק שמעמד הרב מחייב קצת רספקט, הרב עמאר 'הרוויח' את הרספקט בכך שחולל כמה שינויים חיוביים במוסד הרבנות, דברים שאני בטוח מר שוורץ כלל לא טרח לבדוק. מעבר לכך, שוורץ בא בטרוניות שאינן במקום ובדרישות מגוחכות: א) ההחלטה לחייב את זכייני המסעדות בנתב"ג לפעול תחת תעודת כשרות אינה בידי הרב הראשי, והוא לא זה שכפה זאת עליהם. אין להלין עליו מאומה. תפקידו לדאוג שהמסעדה עומדת בדרישות ההלכתיות, וזאת הוא עושה. ב) אמנם ישנה אפשרות הלכתית לאפשר למסעדה להיות פתוחה בשבת ולהחשב כשירה בימות החול, אך זה כרוך בכל כך הרבה דרישות והגבלות ששום בעל עסק לא יסכים לזה ולא יעמוד בזה. אחד התנאים יהיה שאסור לבעל העסק היהודי להנות בגרוש מריווחיי השבת, אז מה יצא לו מזה? דרישה אחרת היא שבשבת ישתמשו בכלים נפרדים (כלי שבושל בו בשבת הוא טרף גם בימות החול), רק גויים יוכלו להעסיק את העסק בשבת, ודומני שאסור שהעסק יהיה בבעלותו בשבת. בעל עסק יסכים לזה?? בקיצור, שום רב אורטודוקסי המכבד את משרתו לא יעניק הכשר למסעדה בבעלות יהודית המשרתת יהודים בשבת. ובטח שלא הרב הראשי! דרישת מר שוורץ היא פשוט מגוחכת. ג) דרישת שוורץ שהרב יפעל "בסתר" לסילוק התנאי המחייב תעודת כשרות בנתב"ג אף היא מגוחכת. גם לו הדבר היה בכוחו, אווילי לדרוש מרב לתת יד לחילול שבת. ניתן לדרוש מהרב שלא לכפות את הדת על אלה שאינם חפצים בזה, אבל לדרוש ממנו לתת יד לחילול הדת?! הצחקתני. אולי נידרוש שפעילי GLBT "בסתר" יתנו יד לארגונים נוצרים המתנגדים להומוסקסואליות? אולי נדרוש שPETA יתמכו "בסתר" בארגון הקצבים בע"מ? ד) קביעתו שעל הרב היה להמנע מלהתערב אף היא מגוחכת. כשאנשים מבקשים מהרבנות הראשית לתת הכשר, עליה לתת הכשר לפי דרישות ההלכה. כשההלכה דורשת שהמסעדה לא תפעל בשבת, זה מה שעל הרבנות לדרוש מבעלי המסעדה. אין לזה כל קשר לסיורו של הרב בטרמינל. בקיצור, שוורץ מעוצבן על כך שהמסעדות סגורות בשבת והוא מחפש על מי להוציא את זעמו. הוא החליט שהרב הראשי אשם, ומכלה בו את זעמו. לא משנה שזה לא בידי הרב, ולא משנה שהרב אמור להתנהג לפי ההלכה. בעיות קטנות כאלה לא מפריעות לו להפיץ מכתב מלא שנאה ברחבי הרשת. איזה יופי!

odedee

New member
בוא נגיד ככה

אם אני הייתי מחליט לפרסם מאמר בנושא, הוא היה מנוסח לגמרי אחרת. אבל, איך אתה נוהג לומר? ניכרים דברי אמת. - שוורץ לא אומר שהרב כפה את הכשרות על זכייני המסעדות. הוא אומר במפורש שנעשו שלוש טעויות, והרב אחראי רק על האחרונה שבהן. - אם הבנתי נכון מהכתבה, עד היום, 40 שנה המסעדות בנתב"ג היו פתוחות בשבת וכן היתה להן תעודת כשרות. המזון לא בושל בשבת, רק הוגש, ולכן לא היתה בעיה של כלים וכדומה. - הדרישה שהרב יפעל מאחורי הקלעים לביטול הצורך בכשרות בנתב"ג היא אכן לא ריאלית לדעתי, אבל מן הסתם לו הרב כן היה פועל כך אפשר היה להגיד עליו את הפתגם "פיקח לא נכנס למצבים שחכם מצליח לצאת מהם". מההתנהלות עד כה גם אי אפשר להצביע על זה שעמאר הוא אפילו חכם (לא שאני טוען את ההיפך). ולגבי מעמד הרב, שחולל כמה שינויים חיוביים במבנה הרבנות? למי שרואה ברבנות מוסד מיותר שמנצל את כספי המדינה לפרנסת פונקציונרים אין זו תעודת כבוד גדולה מספיק.

ro99

New member
../images/Emo45.gif

ולא אוסיף, כי הם לא שווים את העצבים שלי.

סלסרו

New member
אני לא יודע מה עשו ב40 השנים שלפנ"ז

אני משער שבניגוד לנתב"ג 2000, ההחלטה האם לפתוח את המסעדה בשבת או לא היתה נתונה בידי בעלי העסק. אלה שסגרו בשבת יכלו לקבל תעודת כשרות, ואלה שפתחו בשבת לא יכלו לקבל תעודת כשרות. לדעתי זהו ההסדר התקין וכך צריך להיות גם בנתב"ג 2000. כך כוחות השוק - דרישות הציבור הן החילוני והן הדתי - יקבעו את צביון שדה התעופה. כך גם דתיים וגם חילונים יוכלו להנות ממנו. הדתיים יאכלו במסעדות עם הכשר, והחילונים יכלו לאכול גם בשבת במסעדות ללא הכשר. צריך להבין שהרבנות אינה גוף מחוקק ותחום פעולתה מוגבל למה שניתן לה ע"י החוק. לו רשות שדות התעופה היתה מתירה לבעלי המסעדות לפתוח בשבת, לא היה בידי הרבנות לכפות את עצמה עליהם. היא כמובן שיכולה (ומבחינתה צריכה) לסרב לתת להם הכשר, אבל אינה יכולה לדרוש שמסעדות לא כשרות יסגרו בשבת. שוב, התלונה אינה צריכה להיות מופנת כלפיהם אלא כלפי רש"ת והציבור החילוני ככללו. בין היתר הרב עמאר עומל, בניגוד לקודמיו, לפתור את בעיית העגונות ומסורבות גט ולזרז את תהליכי הגירושין. מבחינתי זה צעד מבורך ביותר ובהחלט מגיע לו
על כך.

ro99

New member
יקירי

ביום שהדתיים יתנו טיפת רספקט לצורת חיי (ואני אפילו לא מדברת עכשיו על דברים קשורים ל-GLBT...) אני אתן להם רספקט בחזרה. אתה לא היחיד פה עם נסיון פנים אל פנים עם הדת ואלו שמקיימים את מצוותיה. אולי לך יש נוסטלגיה חמה, אבל אצלי למשל ההיפך הוא נכון. שמעת פעם על live and let live? אני עדיין מחכה...

סלסרו

New member
תראי יקירתי,

גם אני מעוצבן על סגירת המסעדות בשבת וגם אני דוגל בL&LL אני רק אומר ששוורץ א) נובח על העץ הלא נכון, ב) עושה זאת בשפה בלתי הולמת ג) מראה את בורותו בענייני הלכה במקרה זה אין להלין על הרב הראשי. אפשר אולי למתוח עליו ביקורת בדברים אחרים, אבל לא בנושא זה הטרוניה צריכה להיות מופנת כלפי - רשות שדות התעופה שנכנעה ללחץ המפלגות הדתיות - ובעיקר: כלפי הציבור החילוני שכרגיל, ימרמר לו מתחת השפם אבל בסופו של דבר לא יעשה מאומה הפוליטיקאים עושים חישוב פשוט: מה עדיף, להכנע לדתיים או לחילונים? אם הם יפעלו לפי דרישת החילונים, הדתיים לא יפסיקו להלחם וישתמשו בכל כלי נשק פוליטי שיש בידם. ואם הם יפעלו לפי דרישת הדתיים, החילונים ירטנו, אולי יעשו רעש תקשורתי בלה בלה, אבל בתכל'ס רק מעטים מהם יזיזו ת'תחת למלחמה של ממש. אז מה עדיף, כאב ראש עצום או כאב ראש קטן? החילונים פשוט אינם נלחמים על מטרות ועקרונות. אין לציבור החילוני בישראל קו אדום שאותו אסור לחצות. מי שאינו מוכן להלחם על שלו, חזקה שמישהו אחר ינהל את חייו. לכן, רבותיי, החילונים בישראל נוחלים תבוסה. בפעם הבאה שאתם טסים הביתה דרך נתב"ג 2000, תזכרו את זה - אין לכם אוכל בשבת, לא בגלל הרבנות, אלא בגלל שהחילונים בישראל הם pussies או סתם אנטיפטים שאינם מוכנים להלחם על עקרונות (אם בכלל יש להם).

odedee

New member
אכן

בפעם הבאה שאטוב מנתב"ג 2000 (זה יהיה ביוני אני מקווה) אני אזכור היטב לא לשתות שם קפה אפילו. כבר לפני חמש שנים בערך הפציעה בי ההבנה שזו באמת מלחמה ואסור להיות סובלני כי ככה מפסידים בקרב. מצער, אבל זה ככה. בכל מה שנוגע לכשרות של מסעדות למשל, אני עשיתי לי כלל (ואילצתי את כל חברי ומשפחתי לפעול לפיו): מסעדה שאיננה פתוחה בשבת, לא אוכל בה גם במשך ימי השבוע. מישהו צריך לאזן את המשוואה לפיה אם סוגרים בשבת מרוויחים סועדים דתיים במשך השבוע, אבל לא להיפך. אז אני מקדם את ההיפך: מי שיסגור בשבת יאבד סועדים חילוניים בכל ימי השבוע. כשהסוחרים מבינים רק את הכיס, שם צריך להכאיב להם.

Zigi Freud

New member
מעניין לעניין באותו עניין ...

קצת (כמה חודשים) לפני שעזבתי - גיליתי שהתחנת דלק הלא מאויישת (זאת בשרות עצמי) שכלכך שמחתי שנפתחה (הקידמה...הקידמה... ), משום מה החלה להסגר בשבת ... ואני שואל - על מה ולמה ? ממתי דלק צריך להיות כשר ??? אז נכון אני לא ממש מבין גדול בענייני הדת, מסורת וכן הלאה, אבל דחיל רבקום - דלק !!! ועוד תחנה לא מאויישת !!! במה בדיוק אני מסכן יהודי טהור שומר מצוות בזה שאני ממלא לעצמי דלק במכוניתי ??? זאת סתאם נראית לי כניעה לתחתיבים מסויימים או יותר גרוע - הצהרה! ולא ממש נראה לי קשור לכשרות אז חרם המסעדות של עודדי עבד גם במקרה הזה ... במיוחד במקרה הזה ! טוב נו - קשור לא קשור כזה אבל נזכרתי בזה כשהזכרת את חרם ההפוך על הפוך

odedee

New member
שיא הטמטום

כמובן, מה שחשוב לזכור זה ליידע את מפעיל התחנה (או המסעדן) שהוא מפסיד אתכם כלקוח במשך כל השבוע כי הוא סגור בשבת. צריך שישמעו גם את הקולות האחרים, של הרוב ה(בדרך כלל) דומם.

Woking

New member
../images/Emo6.gif

אדם נכנס למסעדה: "סליחה, יש לכם תעודת כשרות?" הבעלים מצביע בגאווה על התעודה שמפארת את קיר המוסד: "בוודאי. שולחן ליחיד?" "לא תודה, אני אנסה במקום אחר!"

odedee

New member
אתה צוחק?!

היו לי כמה וכמה אפיזודות כאלה בישראל. כשנכנסתי למסעדה בלי תכנון מראש, ככה שלא ידעתי אם היא עובדת בשבת או לא, זו בדיוק היתה השאלה ששאלתי. וכשענו לי שיש תעודת כשרות הסברתי שאני לא אוכל במקומות עם תעודה כזו. אז אולי אני עוף מוזר, אבל ככל שיהיו יותר כמוני, הציבור החילוני ירוויח.

Woking

New member
אה כן

כל מה שהציבור החילוני צריך לעשות זה לזרוק אבנים, לשרוף תחנות אוטובוס, וככה הוא יתקדם בחיים. כשהדתיים רוצים לסגור רחוב הם זורקים על המכוניות אבנים (פיקוח נפש, יש דבר כזה?). כשיש הפגנה הם גם זורקים אבנים. בסוף אין הפגנות ואין מכוניות, ואז המדינה נאלצת להודות שאין מניעה לסגור את הרחוב בשבת. אז מה שאתה אומר זה שאזרחים שומרי חוק, שמכבדים את המדינה הם pussies ומגיע להם לסבול.

Woking

New member
לא, זה מה שאני אמרתי

לציבור הדתי המדינה היא רק מכשיר לקידום מטרותיהם, אבל הם לא בוחלים בשום אמצעי אחר, אלימות, טרור ורצח, לקידום מטרותיהם, לא אחת בניגוד לעקרונות המוצהרים של הדת. בסופו של דבר הכל נסב סביב עניין אחד - כסף. אין כאן עקרונות נעלים או מצפוניות, אלא רדיפת בצע. אם רוצים להתחקות אחרי שורשי האנטישמיות, הרי שאחד הגורמים (אולם לבטח לא היחיד) הוא ההתנשאות של היהודים הדתיים כלפי סביבתם והזלזול בכל מה שאינו יהודי. אסור לגנוב, אלא אם זה מגוי. אסור לרמות, אבל גויים מותר. הומוסקסואלים זה פוי, אבל אונס קטינים במקווה זה לא עניין למשטרה. אסור להרוג, אבל אם ראש הממשלה לא מוצא חן בעינינו אז יש היתר.

למעלה