בפעם האחרונה...

ניראה לי שהבעיה נבעה...

מצורת המדיה... משום מה אנשים (ואפילו אני) הבנתי שאת מגדירה את הנשים של "כביסה שחורה" כפחות נשים, או כמנסות להיראות כמו גברים (מעבר לזה שהשתמע שגברים הם בהמות מסריחות
) כדי לקבל שוויון... אני חושב שזה לא מה שניסית להבהיר... הבעיה היא בעיקר סמנטית... ניראה לי שכולנו הגענו לעמק השווה? *אלון מנפח את החזה בגאווה ורוצה לקבל את פרס המגשר המצטיין של היום*

קיבלת את הפרס../images/Emo106.gif../images/Emo3.gif

כנראה שכל מי שרוצה לקרוא מתוך מקומות של כעס, היעלבות, מגננה, אשמה..ומה לא- קורא משם- ואז באמת כל מילה מקבלת משמעות אחרת מאשר בה היא נכתבה. מעולם לא אמרתי שהנשים האלה הן גברים- רק אמרתי שאותי הן לא מייצגות- וכן גם לא הרעיונות שמאחרוי הפמיניזם שהן מבטאות. אני מתה על גברים- כך שבשבילי הם בטח לא בהמות מסריחות- אלא בד"כ משהו די מעורר ומענג עבורי. בקיצור- צדקת!! אצלי אתה מוזמן להדליק את משואת ההבנה והגישור!

לעננה, לאחר שחזרתי וקראתי את כל

דבריך עד כה - ואני מדגישה: כל דבריך - החלטתי להביא לפניך ולפני הקוראות/ים, מקבץ קליל מדבריך. לפעמים אני נעצבת אני מגלחת שיער- וכן, מגעיל אותי לראות נשים מסתובבות כמו גורילה. אני לא רוצה להיראות או להריח כמו בהמה כדי שיתנו לי זכויות... ...וזה נמצא בשורש הכי מוטעה של המאבק הפמיניסטי- לזרוק את הנשיות ולהפוך לגורילה גברית מגרבצת ומסריחה מזיעה כדי לזעוק לשמיים שהנה- אני לא מוכנה להיות "נשית" ..ועכשיו כשאני חצי בהמה = תנו לי מיד שוויון זכויות. לדעתי זה הפספוס הכי גדול של כל המאבק הזה.... ...הזנחת כל כלל הגייני של טיפוח ואהבה ופינוק שלי הגף שלי רק בשביל "להיות פמיניסטית" הוא רעיון חולני. אני אני כי אני אני- ויש לי הזכות להיות אישה בעום הזה ולהתענג על כך - ולהחליט נשנים וגברים מסריחים ומוזנחים זה רחוק מאוד מטעמי. זכותי. ..ככה, לא מגיע המאבק הפמיניסטי לשום מקום. ככה הוא נתקע ב" את לא מספיק פמיניסטית בשבילי" כי את עוד מ"שטופות המוח" שמריחות טוב, מגולחות, ...יא אללה כמה שאתן שטחיות. לא מסוגלות לראות מעבר לאף שלכן. לא מסוגלות לקלוט עם מי אתן מדברות בכלל. נמאס לי מזה. ...אותי בטח ובטח שזה לא מייצג- אני גאה בנשיות שלי- ואין לי צורך לחשוף את שדיי לאיש..הן שלי - ולחשוף אותם זה כמו לעשות אצבע משולשת- גס, ילדותי ופתטי...כל המראה הזה הוא תחפושת מגוחכת בעיני. ...תלוי מה את מגדירה נשיות... צורת ההתבטאות הגסה והבוטה..והמראה הזה שעושה הכול כדי לרהיראות כמו גבר..זה גאווה בנשיות???? לא נראה לי. ° ...מי שמדבר על שיפוטים..." עד כאן הלקט המקרי בהחלט. אז אחרי כל זה, הסבירי נא לי, למה התכוונת? אם את מודעת, ואם את מתרעמת על שיפוטיות בכלל, ואם את טוענת שגם אני וגם טל וגם אחרות שיפוטיות כלפיך, ואם את מבינה לעומק איך אדם צריך להתנהג - אז איך איך איך את אומרת את כל הנ"ל? כי, את מבינה, או שאת נגד שיפוטיות וזה עלא כיפק, או שאת שופטת, מבקרת, פוגעת, מעליבה, נגעלת ומתגססת. אי אפשר גם וגם. נ.ב., אשמח לקבל ממך הסבר מפורט היכן ואיפה שפטתי אותך, כפי שטענת. חיפשתי ולא מצאתי...

כל הכבוד!

הוכחת סופית כמה את יודעת יפה לקבץ לך את המשפטים כפי שבא לך ולעשות מהם מטעמים.. מעניין שאת התוגובת בהן הסברתי את עצמי - שכחת איכשהו.... שמעת פעם על הקצנה לשם הבהרת דיעה? שמעת פעם על במקום לאמר: שימוש בדיאודורנט הוא תוצר "שוביניסטי"- - לאמר: אם אני מסריחה אז אני אישה אמיתית..? זה נקרא ציניות- קוריאם לזה כך משום שלוקחים רעיון שמובע ב"מילים יפות"..ושמים את התוצאה שלו במילים קשות- כדי לעורר ולהראות לך שהקלישאות היפות מצביעות למה שנובע מהן- לתוצאה שמשתקפת מהאמירה ..אז אי שימוש בדאודורנט- גורם להסריח.. אבל לא..... בקיצור- כבר נוכחתי לדעת שאת מוכשרת בלקרוא כפי שבא לך, בלקחת חלקי משפטים , בלהצליח לא להבין משמעות אלא רק כל מילה בנפרד. אז - תביני איך שבא לך- כי אני את שלי כבר הסברתי שוב ושוב- בעיקר בשרשור ממנו בחרת לחלטין להתעלם. ניחא.

נו טוב...

לא יכולה לעמוד בפיתוי- אז הנה ההבהרות שלי- בתקווה שהפעם מישהו יקרא אותן כפי שאני מתכוונת אליהן: 1."לפעמים אני נעצבת אני מגלחת שיער- וכן, מגעיל אותי לראות נשים מסתובבות כמו גורילה. אני לא רוצה להיראות או להריח כמו בהמה כדי שיתנו לי זכויות"... - ובכן מה אורין? אסור לי להיגעל מזה?? כשבחורה מרימה יד ויש לה יער בבית השחי- מה לעשות- לא נעים לי לראות את זה- אבל מעולם לא טענתי שזה "לא בסדר", "אסור" או כל דבר אחר - רק שאותי זה דוחה - ואני כבר הרחתי מספיק בתי שחי כדי לדעת שלבהמות יש ריח טוב יותר לפעמים, וגם...ופה הייתה הנקודה- לא חושבת שללכת בלי לדאודורנט ולא מגולחות מקדם אותנו כנשים ובטח לא נוגע בכלל למאבק הפמיניסטי. דעתי שלי, מותר לא? איפה נאמר כאן שזה "לא בסדר לאחרות"?? שיפוט שלכן. את השאר הסקתן בעצמכן. 2...."וזה נמצא בשורש הכי מוטעה של המאבק הפמיניסטי- לזרוק את הנשיות ולהפוך לגורילה גברית מגרבצת ומסריחה מזיעה כדי לזעוק לשמיים שהנה- אני לא מוכנה להיות "נשית" ..ועכשיו כשאני חצי בהמה = תנו לי מיד שוויון זכויות" - זוהי לידיעתך לשון צינית שלא כוונה נגד אף אחת אישית- למרות שהרבה בחרו לקחת זאת כך ועל כך כבר אמרתי- שיערב להן. אישה קירחת, שעירה, שריח זיעתה המוגבר ( עקב שיעור) ושאינה משתמשת בדאודורנט אינה מוכיחה לא או לאיש שנשים הן בעלות זכות שווה וערך שווה וזכותן לדרוש את המגיע להן- וזו שוב דעתי בלבד! ( שאביא לך ציטויטם של אחרות שכתבו שאם אני רזה, שיערי חלק וכו´ אז אני "לא חופשייה" ונכנעת לתכתיבים"...)- יש לי זכות לטעמי הטבעי- וכפי שהזכרתי- גם גברים ללא דיאודורנט ולא מטופחים אינם נעימים לי- מה לעשות?? 3." לדעתי זה הפספוס הכי גדול של כל המאבק הזה.... ...הזנחת כל כלל הגייני של טיפוח ואהבה ופינוק שלי הגף שלי רק בשביל "להיות פמיניסטית" הוא רעיון חולני. אני אני כי אני אני- ויש לי הזכות להיות אישה בעום הזה ולהתענג על כך - ולהחליט נשנים וגברים מסריחים ומוזנחים זה רחוק מאוד מטעמי."- אמת, מי שבוחרת לדעתי בדרך ההיפוך- כלומר ללכת נגד כל מה ש"נחשב" נשי עד היום ובכך כאילו "מוחה" על כך, ובעצם בשבילה חוסר הטיפוח העצמי הוא אקט מחאתי - הינו בעיני בדיוק כמו להיות "אנורקסית חלקת שיער עם סיליקון- זה פשוט הצד השני של המטבע. זה לא לבחון מה עושה לי טוב וללכת על זה- אלא - איך נוכיח לכולם שאני לא "אישה כמו שהם רוצים שאהיה"- אעשה הכול להיפך. גם פה יש בעיני גזילת החופש לבחור איזה מין אישה את רוצה להיות. שוב- דעתי האישית על סמך הכריויות קודמות שהיו לי. מותר? 4."ככה, לא מגיע המאבק הפמיניסטי לשום מקום. ככה הוא נתקע ב" את לא מספיק פמיניסטית בשבילי" כי את עוד מ"שטופות המוח" שמריחות טוב, מגולחות, ..."- שוב- הקצנה עקב התגובות שקיבלתי. לא אני לא חושבת שנשים שבוחרות להפסיק לטפח,לגלח,וכל השאר- את עצמן- הן יותר פמיניסטיות מאחרות. ואכן, כבר ניתקלתי לא אחת בפעילויותיי בנשים שבלי להתבייש אומרת בדיוק משפטים כאלה. " את עוד מבשלת לו ארוחת ערב כשאת באה מהעבודה???"- איזה מין פמיניסטית את??? זה שייך לסוג המשפטים שמקטלגים אישה לפי מראה, מעשים, התנהגות- לפמיניסטית או לא..והאמיני לי- נתקלתי בזה ! 5. "...יא אללה כמה שאתן שטחיות. לא מסוגלות לראות מעבר לאף שלכן. לא מסוגלות לקלוט עם מי אתן מדברות בכלל. נמאס לי מזה. ...אותי בטח ובטח שזה לא מייצג- אני גאה בנשיות שלי- ואין לי צורך לחשוף את שדיי לאיש..הן שלי - ולחשוף אותם זה כמו לעשות אצבע משולשת- גס, ילדותי ופתטי...כל המראה " - נקודת משבר בשל חוסר בההבנה אותי החוזרת ונישנית..נכון לעכשיו- כבר ויתרתי על ההבנה- מי שהבין הבין- ומי לא לא. 6."אני גאה בנשיות שלי- ואין לי צורך לחשוף את שדיי לאיש..הן שלי - ולחשוף אותם זה כמו לעשות אצבע משולשת- גס, ילדותי ופתטי...כל המראה הזה הוא תחפושת מגוחכת בעיני. "- עם המשפט הראשון אני מסכימה לחלוטין, מי הייתה זו אמרה שהבחורות האלהעושות "נא בעין" עם הציצי שלהן- את או טל קר? לא זוכרת- זו תגובתי על האמריה הזו=- וכן, אני עדיין חושבת ששימוש באיבר נשי אינטימי ויפה לשם"עשיית נא בעין" הוא ילדותי ופתטי- דעתי וזכותי לחשוב כך. בכלל עשיית נא בעין- מתאים יותר לילדים , לא? וכן, הבחורות בתמונה הן בעיני מחופשות..וכפי שאת רואה, דעתי- אינה מתקבלת כאן בהבנה או אפילו הקשבה אלא דגרמה מיד לתגובות השופטות אותי כשיטחית ומה לא..וזאת רק דעתי- ושןב, זכותי להביעה. 7. "... צורת ההתבטאות הגסה והבוטה..והמראה הזה שעושה הכול כדי לרהיראות כמו גבר..זה גאווה בנשיות???? לא נראה לי. ° מה לעשות, פגשתי והיכרתי את הטיפוסים- גסות ובוטות- בהחלט היו חלק מ"הצגה הפמיניסטית"..לטעמי האישי. כפי שאת רואה- לטעם האישי שלי ולדעותיי האישיות לא היה הרבה מקום בפורום- וכמה מהר הפכו אותי לשיטחית, מושפעת רק ממראה חיצוני, קובעת מי היא אישה ע"פ מראה בלבד...ועוד אלף שיפוטים. עשיתי גם הרבה מאמץ כדי ךא להיעלב מהשיפוטים האישיים כלפיי- בעוד אני אמרתי גדיעותיי באופן כללי לחלוטין- דיעה- משהו שמותר ולגייטימי- או לפחות אמור להיות. וכן, אני פמיניסטית- ועוד איך! עננה נ.ב אם משיהו נפגע אישית- מבהירה כאן שזו לא הייתה הכוונה, מתנצלת.

אני אומרת את כל הנ"ל לגביייייי!!!!!

ולזה אני מתכוונת..הקורבנות הקבוצתית הזו- אלה דיעותיי שלי, והן נכונות לגביי- איפה קראת שאת או מישהי אחרת חייבת ללכת בעקבותיי??? ועכשיו כמה שיפוטים שלכם אותי: "אלא האמירות הקיצוניות והמשתלחות שלך במי שלא עושה בדיוק כמוך וגם לא מעונית בכך. אם יש לה שיער קצר - היא סקינהד שרוצה להיות בהמה גברית. אם יש להן שערות בבית השחי - הן פסע מגורילות מגרבצות. אם היא מראה שדיים - סימן שזו תחפושת (?!) מטופשת ופתאטית של מרד גיל הנעורים. ועוד ועוד ועוד..." נאה דורשת נאה מקיימת."- איפה אמרתי שמי שלא עושה כמוני היא כל אלה?????. אמרתי את דעתי על התופעה!!!!!!!!!! רגישות יתר- לא? גברת טל קר : "לעזאזל משנה מהם הרגלי ההגינה והטיפוח שלי´, ואח"כ קוראות למי שלא נכנעות לתכתיבי אופנה ´הולכות כמו גורילות´. (אני מבינה מדבריך שגברים כן הולכים כמו גורילות? ושהם לא אסתטים והגיינים אם הם מעזים חלילה להשאיר שער גוף על הרגלים ובבית השחי?). גם עצוב לי למי שהנשיות היא משהו כל כך שטחי עבורה - אורך שיער (הופ אני אישה, הופ הסתפרתי קצוץ אני לא ?!) או ריח הדאודורנט (הופ אני אישה, הופ צעדתי במצעד הגאווה, איזה חום, אני חייבת מקלחת, אני כבר לא?!) עצוב לי שלדעתך המצב בו נולדנו (עם שיער גוף למשל) הופך נשים שממשיכות כך לבהמות. לא רק לך יש זכות לבחור איך את רוצה להיראות מתי ולמה, אלא לכל אחת. לכל אחת יש זכות שלא יגידו לה שאישה זו אנורקסית חלקה בת 15, אחרת היא בהמה מסריחה. " - אלוהים ישמור- איפה המסר לי ואיפה ההבנה שלה...איפה אמרתי שאישה זה אנורקסית בת 15? ששיער גוף=בהמה? ואני לא אמשיך לפרט. "אני חייבת לעזוב לכיוון העבודה, אבל עד כמה הזיהוי שלך הוא על פני השטח? או שאת מתכחשת לכך שיש לך שיער גוף תולשת ומורטת אותו, ומגדלת שיער על הראש, או , שאם את מעזה ללכת עם שיער קצר, את לא חלילה אישה עם שיער קצר, אלא ´גורילה גברית מגרבצת ומסריחה מזיעה´? וגם - כאלו הגברים בעיניך (כלומר מי שאת מזהה אותם כגברים, כי בטח אם אין להם שיער קצר הם לא, עזבי אותך מזיהוי על פי איברי מין)? גורילה גברית מגרבצת ומסריחה מזעה? חצי בהמה? אני אישה- אני נשארת אשה- אני אאבק על קבלת כל זכויותי כאשה- ואני לא אסכים להכנס להגדרה צרה של מה זה אישה עבורי, ובטח שלא בהגדרה שטחית-תרבותית של אורך שיער ומידת השיער על הגוף. לדעתי חלק מהפספוס זה נשים שלא שמות לב להתניות החברתיות שמגבילות אותן , ומאמצות אותן אל ליבן כאילו זו אקסיומה." שיפוטים שיפוטים- אז אני שיטחית, מותנית, שטופת מוח..רק לא ייתכן שאני בן אדם חושב ובעל דעות משלי..הלא כן? דעות שונות וטעם שונה- אבל זה פשוט לא יכול להתקבל כאן- כאן אני מיד הבלונדה השיטחית? ודרך אגב- אני ממש לא! ואתן בכלל לא מכירות אותי!

סוהיטי1

New member
עננה קטנה - אבל גדולה

אני דוקא הבנתי אותך ואפילו מזדהה עם גישתך לפמיניזם.בעיני להיות פמיניסט אין פרושו שאישה צריכה להידמות חיצונית לגבר,ודאי לא לדוחים שביניהם.אישה צריכה להמשיך ולהתנהג כפי שהיא מרגישה באופן טבעי.בלבוש,התנהגות,צורת דיבור וכו´.בכל מקרה,ניקיון ואסתטיקה אינם נחלתם הבלעדית של נשים או גברים.המטרה העיקרית של הפמיניזם היא הנחלת ההכרה בכלל הציבור כי נשים וגברים הם בני אדם שווי זכויות בכל תחום בחיים.בתחום ההזדמנויות בעבודה,בחברה ובבית,כל אחד נבדל מזולתו רק בכשרונותיו וכישוריו בכל תחום שהוא,בלי כל קשר לעובדה שהוא גבר או אישה. כל יתר הסממנים החיצוניים כגון,גילוח הראש,הצמחת שיער בית השחי,אי שמירה על היגיינה אישית,דיבור בוטה וכו´,אין להם כל קשר לפמיניזם. בכדי לקדם את עינייני הנשים בתחומים השונים,צריך לארגן לובי בכל מסגרת ציבורית,כמו שנהוג בכל סקטור.50% מהאוכלוסיה הן נשים,אז בתיאוריה - זה אפשרי.

טל קר

New member
אהלן, רוצה להעיר על משפטך האחרון

גילוח הראש/הצמחת שיער בית השחי(הצמחה? זה צומח טבעי)/דיבור בוטה (שבוטות זה פרמטר חברתי אגב), ללגיטימיות של כל אלה (להבדיל משבלונות על פי משתנה של מין) יש קשר אמיץ לפמיניזם.

למעלה