בפורום שכן המליצו

rs134

New member
בפורום שכן המליצו

על ניקוי שטיח בעזרת משחת כלים קלין. שמתי את המשחה מדוללת במיים ועם מברשת שפשפתי את השטיח. לא רק שלא עזר בכלל עכשיו גם כל השטיח קשה כמו אבן. הצילו! מה עושים? הרגתי את השטיח?

goanin

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo115.gif

סבונים מקשים את הבד. כדי לרכך יש להסיר את הסבון ולשפשף עם מעט חומץ, והשטיח יהא בסדר. עכשיו, מה המטרה שלך לא הבנתי: להסיר כתם משטיח או לנקות אותו כללי ולהחזיר לו את הצבע?

rs134

New member
תודה!

איזה פורום כיפי. ממש בשבילי. ברגע שגיליתי אותו העברתי אותו ישר למועדפים... תודה על גלגל ההצלה. בוצע בהצלחה. המטרה שלי היא להחזיר את הצבע. השטיח היה אוף ווייט במקור ועכשיו יותר קרוב לאפור.יש לך הצעה גם לזה? או שצריך מנקה שטיחים מקצועי? השטיח לא ניתן להכנסה למכונה הביתית...

goanin

New member
כיף לי שאת מפיקה תועלת מהפורום

השטיח כנראה לא דהה, אלא אשכרה התלכלך עם הזמן. ככה אני מנקה: 1. שואבים טוב טוב עם שואב שגם מבריש (ואם אין, אז שואבים ומברישים כדי להוציא שערות וכאלה). 2. מוציאים את השטיח החוצה על משטח נקי. 3. ממלאים מים רותחים בגיגית גדולה. 4. שמים כוס אבקת כביסה + קליה/סבון + חצי כוס אקונומיקה. 5. לוקחים מטטא רחוב גס* ומתחילים לקרצף. יש לדאוג שהשטיח מכוסה כולו בחומר באופן שווה. 6. אחרי הגיגית, מרטיבים בעוד מים וממשיכים לקרצף עד שנוצר קצף. 7. הולכים לשתות תה ולנוח חצי שעה. 8. חוזרים לקרצוף אחרון וקליל. 9. שוטפים היטב את כל הדטרגנטים. 10. ממלאים גיגית במים חמים + כוס מיץ לימון. 11. מספיגים את כל השטיח יפה יפה. 12. נחים עוד חצי שעה. 13. שוטפים ה-כ-ל ומייבשים. בהצלחה נשמה. ותכתבי פה הרבה
.................... * תלוי בעדינות השטיח

lee E

New member
אם יש לך אמבטיה..

מה שאני עושה..מגלגלת את השטיח. ממלאה אמבטיה עם מים חמים ואבקת ביו אור לכביסה להשרייה-צבעונית. משרה את השטיח לכמה שעות. מרוקנת את האמבטיה עם המים המלוכלכים ושוטפת עם מים נקים. מעמידה את השטיח בניצב לקיר האמבטיה עד שהמים יירדו. שולחת את הבעל לפרוש את השטיח על המעקה של המרפסת. למחרת יש שטיח נעים וריחני. חוזרת על התהליך פעם בחודש.

rs134

New member
שוב תודה! אתם נפלאים!

אני חושבת לאמץ את רעיון האמבטיה כי אני לא גרה במקום שאפשר להוציא את השטיח החוצה... אבל שאלה לאדם: האם ניתן לבצע את הניקוי עם החומרים שהמלצת עליהם גם באמבטיה?

goanin

New member
אפשר ומומלץ באמבטיה

חשבתי שיש לך שטיח גדול. שלי לא נכנס לאמבטיה.

למעלה