בפורום בפעם הראשונה

poupet 1

New member
בפורום בפעם הראשונה

שלום לכולכן, שמחתי מאוד מאוד לגלות את הפורום המיוחד לבעייה ששנים חשבתי שאני היחידה שסובלת ממנה, ואולם הגעתי לפורום הזה רק אחרי שהגיעו מים עד נפש מבחינתי: הגעתי למצב שאיניני יכולה לסבול יותר עוד את כאבי המחזור! שום משכך לא עוזר: אדקס פורטה, נורופן, אופטלגין נוזלי, בשתי הפעמים האחרונות אפילו העזתי ונטלתי ויוקס ונרות של וולטרן שאיכשהו איפשרו לי להרגיש בנאדם. סובל אמנם, אבל בנאדם. הכאב שלי הוא בלתי נסבל יותר, ואיניני יודעת מה לעשות. ממה שקראתי והבנתי, ניתוח לא מבטיח פתרון קסמים, ואני די קטנת אמונה במה שקשור לטיפולים אלטרנטיביים. אני במהלכם של טיפולי פוריות, במהלכם עברתי הזרעה ראשונה החודש, שגרמה לי ל - OHSS קשה. הייתי מאושפזת שבוע עם שחלות מנופחות, קושי נשימתי קשה ושאר מיני רעות... בסופו של אותו שבוע לא רק שלא הגיע ההריון המיוחל, אלא הווסת הנוראה מכל מה שידעתי עד כה. מיותר לציין שאני לא מתפקדת לחלוטין: כאבי תופת, לא מצליחה לעצום עין לרגע, מפחדת לשתות שלא אצטרך ללכת לשירותים כי הסבל הוא נוראי. לא יודעת כיצד להמשיך מכאן: האם להמשיך בטיפולים (ולעבור ל - IVFׂ), או שמא להפסיק הכל ולעבור לטפל באנדומטריוזיס ע"י ניתוח.... אודה לכן על התייחסותכן, המיואשת

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מצטערת על ההרגשה הנוראית הזאת ועל הכאבים המייסרים, כיצד אובחנת שיש לך אנדו'? איך טופלת עד ההזרעה? למה הזרעה? מי הרופא? עשו צילום רחם? ב. זרע? איפה את מטופלת? עם מי התייעצת? יש מימצאים באגן? חסר מידע - אשמח לענות יותר אם אדע יותר. תרגישי טוב מהר ואת מוזמנת להישאר

jou16

New member
מבינה אותך כל כך

לדעתי ולאור מה שאני יודעת עכשיו, הייתי מפסיקה את כל טיפולי הפוריות. חשוב מאד להתייעץ עם ד"ר סוריאנו גם בקשר לטיפול וגם בקשר לIVF . ואז להחליט איך ממשיכים את לא מטופלת רגילה, וטיפול לא מתאים לאנדו יכול גם להזיק. בהצלחה

poupet 1

New member
תודה על הברכות

האמת היא שאובחנתי לפני די הרבה שנים ע"י רופאה מצוינת בשם דר' לינדה הראל, אז עוד הייתה בורות גמורה בעניין ומרבית הרופאים שפניתי אליהם פטרו אותי בלא כלום..... ו"באין מה לעשות". בזמנו הכאבים עוד היו נסבלים, והומלץ לי שכל עוד אני מסוגלת ל"סבול" כדאי להמנע מניתוח, שאולי יועיל, אבל גם עלול להזיק. מה גם, שנאמר לי חד משמעית שזה כנראה יחזור... בכל אופן סבלתי בשקט, ותקופה מסוימת אפילו לקחתי בהמלצתה גלולות רצןף, כך שהיה בסדר. בשנתים האחרונות בעלי ואני מנסים להרות.. שנה באופן טבעי וללא התערבות ועוד שנה שנמרחה לה אצל רופא פרטי, שהגעתי אליו בהמלצה, אך הסתבר כדי לא רציני. לפני חודשיים הגעתי לדר' ברקוביץ'. ערך לי את כל הבדיקות האפשריות, כולל צילום רחם: חצוצרה אחת לא נדגמה והשנייה עם פיזור מוגבל. בעקבות כל הנ"ל רצה להתחיל מיד עם IVF אך לאחר התייעצות עם הקולגןת שלו בבי"ח מאיר החליט שבזכות הסיכוי הקטן שכן יסתדר באופן טבעי ננסה לעשות את ההזרעה. זו כאמור, הולידה OHSS חמור ביותר (הייתי מאושפזת שבוע..), ובעקבותיו את הווסת הנוראית ביותר בחיי!!! ברקוביץ חוזר מחול ביום רביעי ויש לי תור בחמישי... בינתיים אני שבורה נפשית בעיקר, ולא יודעת במה לטפל קודם. במקביל קבעתיתור לדר' סוריאנו, שיכול לקבל אותי רק ב - 1.3!!!! מה לעשות? יש למישהי רעיון? לא אעמוד בעוד מחזור כזה של כאבים....

ר ו מ י ה

New member
לאור הכאבים שאת מתארת

הייתי עושה "חושבים משולב" עם שני הרופאים- ד"ר סוריאנו וד"ר ברקוביץ. סביר להניח שד"ר סוריאנו ימליץ על ניתוח ולכן חשובה דעתו של ד"ר ברקוביץ מההיבט הפריוני, כי כמו שאמרת ניתוח יכול גם להזיק במיוחד בבהיבט הזה. עד שתקבלי החלטה הייתי ממליצה לך להיות בדיכוי שיכול להועיל הן אם תחליטי על ניתוח והן אם תחליטי על המשך טיפולים. כמו כן דיכוי יסייע בהפחתת הכאב אותו את מתארת. כעקרון, לנשים עם אנדו' מומלץ לעקוף את נושא ההזרעות ולהגיע ישר ל-IVF מעטות האנדואיות הנכנסות להריון בהזרעות ולכן הלעטת הגוף בהורמונים מיותרים עלולה ללבות את האנדו' לחינם. מה שקרה לך בהזרעה יכול להתרחש גם ב-IVF , אך שם הסיכוי להריון הוא גבוה יותר. לגבי סוריאנו- ממליצה לך קודם להתייעץ עם ד"ר ברקוביץ ואם זה עדיין יהיה דחוף מבחינתך את יכולה לנסות לתאם אליו באופן פרטי.

poupet 1

New member
להלן:

אני מטופלת אצל דר' ברקוביץ'. הגעתי אליו אחרי כמעט שנה אמל רופא פרטי שמרח לי את הזמן.... עשו צילום רחם. בעיה בחצוצרות. אחת גבולית. הזרעה עשו, כי חשבו שאולי בכ"ז לפני IVF יש סיכוי באופן טבעי... תודה על איחולי ההרגשה הטובה! אני בהחלט זקוקה להם מאוד!!

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה , poupet../images/Emo140.gif

כל כך קשה לקרוא עם מה את מתמודדת, הלוואי והיה לי מקל קסמים שהיה יכול להקל על הכאב ולו במעט
כדי שנדע איך להתייחס למקרה שלך אנא שתפי אותנו בעוד פרטים- מדוע את מטופלת בהזרעות ולא בIVF? איך אובחנת? איזו דרגה? מה הרופאים יעצו לך עד כה? מחכה לשמוע ממך ושולחת לך חיבוק גדול של נחמה

למעלה