בע"ח בבית

• פותח הנושא tkhri
  • פורסם בתאריך

tkhri

New member
בע"ח בבית

שלום! שאלה שאולי תראה לחלקכם קצת מוזרה, אנחנו מגדלים כלבה קטנה בבית. בלילות(במיוחד בחורף), היא אוהבת לקפוץ על המיטה ולישון איתי או עם אח שלי. השאלה היא האם כשאני קם בבוקר אני צריך להתקלח , למשל אם אני רוצה להניח תפילין? האם הכלבה "מטאמה" אותי או משהו כזה מבחינה דתית?

asaf2000

New member
תשובה

הכלבה לא מטמאה ולא צריך להתקלח. שמעתי שצריך ליטול ידיים אחרי נגיעה בבעל חיים כדין נגיעה בשיער הראש שמצריכה נטילה.

הוספה../images/Emo41.gif

אם אני לא טועה קראתי בספר הלכות קיצורי שולחן ערוך ילקוט יוסף- שאם נוגעים בכלב אני חושב שצריך ליטול ידיים משום נקיות אני חושב. בכול אופן במידה ולא נוטלים ידיים שנוגעים בכלב, בכל זאת צריך ליטול ידיים בבוקר של שחרית- מכמה טעמים: 1.רוח רעה 2. משום שאנו נעשים בריה חדשה 3. הכנה לתפילה 4. הידיים עסקניות וכניראה נגעו במקומות המכוסים שמצריכים נטילת ידיים- בקיץ זה יותר רלוונטי לכן שבבוקר קמים גם ככה נוטלים ידיים שלוש פעמים על כול יד לסירוגין ימין שמאל ימין שמאל ימין שמאל מברכים מנגבים בהצלחה רבה!!

mgb

New member
טומאת בעלי חיים

בס"ד שלום ! בואו נעשה (שוב) סדר בנושא: בעלי חיים מ-כ-ל סוג אינם מטמאים בחייהם אלא במותם! גם זאת הטומאה רלוונטית בזמן שבית המקדש (היה) קיים! טומאה רוחנית ישנה לשהיית בעלי חיים בבית בפן הקבלי-רוחני ונוגע לאנשי מעלה וצדיקים גדולים, לדוגמא הבבא-סאלי זצוק"ל חש בנוכחות של לטאה חיה אפילו והדבר הפריע לו. לוואי שנזכה לחוש בטומאת חטאינו קודם.. בברכה מגב

למעלה