בעקבות שיחת

יהודה א

New member
בעקבות שיחת ../images/Emo56.gif

בעקבות שיחת טלפון שהיתה לי אמש רוצה לשאול לעצתכן האם מרחק יכול להכשיל קשר לאחר השיחה שנינו יצאנו בהרגשה טובה שיש הרבה נושאים משותפים שנינו רצינו המשך לשיחה שנינו חושבים שמרחק זה דבר יחסי ומה אומרות נשות הפורום החכמות מחכה לשמוע את דעתכן הרי נשארתי הגבר היחידי כאן

ראש חסה

New member
ידידי..

-יהיו שיומרו לך שמרחק קוטל את הספונטניות הרצון של לקום ולראות מתי שבא או להפתיע חייב להיות מתוכנןמראש עם הצג השני -יהיו שיגידו כולה מדובר במדינת ישראל הקטנה מרחק, ,, כמה זמן נסיעה?.. כמה המערכת הזו שווה את "ההשקעה" בכלל.. -אני לדוגמה התיאשתי היא ירושלים אני מרכז אחרי יום עבודה לעשות את הדרך הזו הלוך חזור...ת'שמע צריך הרבה יותר מפרפרים בבטן ןלא רק משיכה מינת בשביל המרחק הזה לדוגמה. -יהיו שיגידו שלמרחק אין משמעות כשי אתה ,יודע ומרגיש כמה אתה רוצה להיות ען הבן אדם הזה -כשי הצד השני גם "משקיע" ויש הדדיות בנסיעות האלה פעם היא אליך פעם אתה אליה ועם הזמן והקשר גם ישנים אחד אצל השני זה הרבה יותר קל (כנס לארכיון של הכרטיס שלי, לפני מספר חודשים גם אני התחבטתי בשאלה הזו ופניתי לפורום אינטימיות ...לפי התאריך תמצא את השירשור ועוד תשבות מענינות הנושא..)

שרות לראש חסה וליהודה

קודם כל אם בא לך להציץ בשרשור שהזכיר ראש חסה שהיה אחד מהמשעשעים ששורשרו בפורום ההוא.... לא קראתי כל לכן רק אגיד לך ממש בקיצור מהחושבת. לאהבה אין מרחק ואין גבולות. הבעיה כמובן זה כשעוד אין אהבה ואנחנו בשלב של הכן או לא. פגישה ראשונה פושרת לא בהכרח היתה מרחיקה אותך ממישהי שהדרך אליה לא ארוכה במיוחד. אבל במקרה שהמרחק אכן מעיק, הנכונות לנסיון חוזר ופגישה שניה, הנכונות הזאת בסכנה גבוהה. כמו שעבר בטח אמרו כאן קודם- שווה בכל מקרה. אם תתאהבו זה כבר לא יהיה אישיו. ואם לא - לא הפסדתם כלום.

lululin

New member
המרחק.

נושא כואב המרחק. מנסיון מר יכולה להגיד שהמרחק מקשה עד מאוד. לא חושבת שאפשר להגיד שזה גורם יחיד לפירוק קשרים ( אף פעם אין גורם בודד.) אבל הוא בהחלט בעל משמעות רצינית. מרחק זה אומנם דבר יחסי אבל הוא מקבל משקל מאוד גדול כשיש ילדים, לימודים, עבודה. יש לו כמובן גם יתרונות אבל זה כבר ממש תלוי בנפשות הפועלות. הדברים הטובים שאני הצלחתי להוציא מהמרחק הם: קודם כל בחינה אמיתית של מערכת היחסים שלצערי התבררה כלא מספיק חזקה, וסביר להניח שהיתה ממשיכה בלי המכשול של המרחק. בסופו של דבר מודה על זה. זמן לעצמי: המערכת התחילה במגורים משותפים והמשיכה במעבר של בן זוגי דאז בעקבות לימודים. השבועות הראשונים היו אמנם מאוד קשים אבל אחר כך זה פשוט היה כיף. המפגשים היו הרבה יותר מרגשים, והכי חשוב - היה לי פתאום המון זמן לעצמי.דבר שלא ידעתי בכלל שהיה חסר לי. בסוף הבנתי שאני כל כך הרבה יותר נהנית לבד , אז למה ביחד? בקיצור- אם יש אהבה גדולה , מבוססת ואמיתית המרחק הוא דבר שולי שמן הסתם בבוא הזמן גם יתבטל. אבל אם מערכת היחסים לא ממש יציבה, או שממש בתחילתה זה בהחלט יכול להקשות עד מאוד. מה שבטוח- שווה לנסות. בהצלחה!!!

שונאת שאומרים לי שאני גרה רחוק

מרחק הוא פונקציה של זמן....מהרגע שעולים לרכב ועד שמגיעים. כשאומרים לי שאני גרה רחוק אני יודעת שזה סתם תירוץ וסתם סיבה לא לומר לי בפרצוף ובגלוי שאני לא מתאימה, או שאין קליק או השד יודע מה. כשבאמת באמת אוהבים, ובאמת באמת רוצים - המרחק לא אמור להוות שום בעיה. כבר אמרו חכמים מאיתנו שהאהבה אין לה גבולות והיא חוצה ימים, נהרות, ויבשות

אך אך ......דברי חכמים

שאמרו שאהבה חוצה גבולות וימים כנראה התכוונו לאהבה בסיבוב הראשון
אולי אז- בימים עברו - לא חשבו על פרק ב' ג' ד'
ואילו אנו - רובנו עם ילדים ואפילו אם נכיר את האביר על הסוס הלבן והוא גר בקצה השני של הארץ הרי המרחק יפריע להמשך בניית הקשר יופי- יבוא פעם פעמיים אסע פעם פעמיים ומה הלאה נארוז את הילדים או שהוא יארוז ננתק אותם מהסביבה מהחברים מהצ'כונה נשנה להם בית ספר - רק כדי להיות יחד?

יהודה הי

מהנסיון שלי..... אפשר לנהל קשר עם בן זוג רחוק במידה ושני הצדדים באמת מעוניינים ועושים מאמץ להפגש...אבל זה קשה.

לך על זה יהודה

ותבדוק, כשזה הקשר הנכון, הוא יעמוד במכשול המרחק, כשזה לא, אולי תדעו את זה מוקדם יותר... כך או כך הרווחתם... בהצלחה!!! פייה

s h o o s h a

New member
המרחק

עד כמה שננסה לומר כי המרחק הגאוגרפי אינו נתון בעל חשיבות במשוואת הקשר בין שני אנשים הרי שהמציאות, לצערי הרב ולדעתי האישית בלבד, אינה כזו ואינה מחזקת סברה זו. אם בני הזוג גרים בשני קצוות הארץ (צפון ודרום, למשל, או אפילו צפון ומרכז, ויש עוד אינספור דוגמאות למרחקים גאוגרפיים) הרי שתדירות הפגישות ביניהם היא נמוכה מאד, הסיכוי שמי מהם, בשלב מתקדם יותר (אם בכ"ז הצליחו להגיע אליו) יעזוב עיר-מקום מגורים-עבודה-סביבה מוכרת-משפחה, הנה נמוכה מאד ועוד "מיליון" סיבות למה לא. וקשר בין שניים הרי לא יכול להיות מושתת על שיחות טלפון מופלאות והרגשה נהדרת. הצורך במגע אנושי, במבט עיניים, בחום וקירבה - את אלו שיחות הטלפון אינם יכולים לספק והמרחק הגאוגרפי מונע. (או מקטין במידה רבה מאד) יטענו כנגד (וגם אני, כן, מודה, טענתי פעם) שמרחק הוא יחסי ושכנוּת של דלת מול דלת יכולה להיות רחוקה יותר ממגורים בשני קצוות העולם. ובכן, כאמירה - זו אמירה נכונה אבל המציאות, רבותיי (וגבירתיי
) המציאות היא אחרת. לא הייתי מקצינה ואומרת שמרחק גאוגרפי יכול להכשיל קשר אבל בהחלט יכול לסרבל אותו ולעשותו מסובך הרבה יותר וכאן נכנס עיקרון הרצון בהשקעה בקשר. (אבל זה כבר לדיון אחר) שבת שלום שתהיה לכולנו
שושה שעדיין מחפשת את הגמדים הקטנים שיבואו ויסיימו את שאר עבודות הבית הקטנות

דואלי

New member
על איזה מרחק

אתה מדבר? כמה זמן נסיעה? האם יש בעינך חשיבות למרחק אם היא זו שתרגיש/שתרצה לבנות אתה מערכת קשרים ארוכת טווח ? היתי נותן לזה צ'נס !! ענין של מרחק מתגמד לעומת שאר הדברים הנוגעים לקשר טוב עם אישה מענינת שאתה מתאהב/זורם/נימשך/=נותן לזה צ'נס !! תגיד יש איזה מערכת במיוחד בפרק ב', שלא צריך להשקיע יותר ??בשל המורכבות המשפחתית הקיימת אצל שני הצדדים ועברם הזוגי הכואב מי פחות ומי יותר?. חלק מהנשים כאן שונאות את המילה "לזרום" ==אבל זו המילהזו המילה . למה להתיחס למרחק כמוקש אפילו מוקשים לימדו אותנו לנטרל שים מוזיקה טובה ויאללה תהנה מהנהיגה לשם! מהות הקשר בסופו של דבר יקבע לדעתי ולא המרחק. אז לך על זה ובהצלחה.

הכל תלוי בנפשות הפועלות

עבורי לפחות מרחק אף פעם לא היוה אבן נגף אך יש אחרים שעבורם הוא כן השאלה היא מאיזה סוג אתה? מאיזה סוג היא?

michaly44

New member
וואו, שמת../images/Emo23.gif שנישארת יחידי?

מרחק. כל זמן שזה לא אוקינוס וגם ים רק עיניין של שעה שעתיים נסיעה, לא ביג דיל. בהתחלה נוסעים. ניפגשים ב M הדרך , ואם זה מה שרוצים ויש התפתחות חיובית לכיוון זוגיות..אז אחד מכם מוותר על מקום מגוריו. ישראל קטנה עלינו.

Lonely In Blue

New member
רגעעעע !!! עוד לא !!!!!

עוד לא הלכתי !!! וכנראה שאני גבר. לפחות... בתעודת הזהות שלי רשום "זכר", זה נחשב ? אל תאמין להאלי. הוא רק אומר שהוא לא כאן. בפועל, רק נסה לכתוב משהו כמו "האלי מבלבל, מבלבל, מבלבל ת' מוח" ותראה איך הוא מיד צץ להחטיף חזרה. ( הלו, האלי... בעדינות בבקשה
) בסדר, בסדר, מסכים איתך... חסרונו של מעוף מורגש. אבל מכאן ועד שתוכל להגיד שנשארת הגבר היחידי כאן... ולגבי הסוגיה הנכבדה, ביקשת לשמוע את דעתן של נשות הפורום החכמות. כלומר, זה אינו כולל אותי
אחלה תירוץ, כי בלעדיו הייתי צריך להודות שאין לי מושג מה לכתוב. נדמה לי שהמרחק מסנן את הקשרים הלא רציניים. הרי לא תעבור חצי-ארץ כדי לפגוש יותר מפעם אחת, מישהי שלא ממש מוצאת חן בעיניך. המרחק גם גורם להתקדמות מהירה יותר בקשר, כי במקום יציאה לבילוי סתמי, הטלפון מקבל הרבה יותר משקל, ובטלפון צריך לדבר. וכשמדברים, מכירים. מצד שני, המרחק מקשה על מערכת היחסים. עם כל הכבוד לגעגוע, יש גם את הרצון להיות ביחד, וזה אינו פשוט. זה אינו פשוט לצעירים רווקים. זה הרבה יותר קשה לאנשים אשר יש להם עולם שלם משל עצמם שזקוק להם. והחוסר הזה של ה"ביחד" יכול להיות דבר שנע מ"מקשה" ועד ל"מעיק". אולי יכול להרוס מערכת יחסים, ואולי לא. התשובה טמונה כנראה בחשיבות ובמשמעות של מערכת היחסים הזאת. אז להיכנס לדבר כזה או לא להיכנס ? התשובה היא אינדיווידואלית. כל אחד והתשובה שלו. אם אתה נותן לראש ל"זבל את השכל", הוא עלול לתת לך מיליון סיבות למה לא להתחיל עם זה. אם אתה הולך אם הלב, אתה פשוט הולך על זה, בלי לחשוב פעמיים. ומה שיהיה יהיה. כרגע אין לי בעיה להגיד שאני בעד לתת ללב להחליט. אין לי מושג מה אגיד בעתיד. לאחל לך בהצלחה ?

ophra

New member
בחיי שלא יודעת... ../images/Emo4.gif

פעם חשבתי שזה בעייתי....
אח"כ חשבתי שדווקא יכולות להיות לזה יתרונות....
עכשיו אני ממש לא יודעת תשאל אותי שוב בעוד כמה שבועות/חודשים אולי תהיה לי דעה בנושא
עפ

מייקי69

New member
נקרעת מצחוק....

ה מ ר ח ק ...? כשאני עושה סיכום קצר, של כל המכשלות העומדות בפני זוג כשהוא בא "להתחצפן" ולפצוח במערכת יחסים של פרק ב' או ג'... אז המרחק הוא פקטור שולי בהחלט. מבחינתי, זה כמו להחליט לבשל אוכל גורמה שבגורמה, ולעצור ולחשוב - רגעעעעע, האם זה שאין לי צלחת גדולה אובלית, האם בגלל היעדר צלחת ההגשה הזאת - אני אכשל בהכנת התבשיל...? אישית, אני צריכה לנצח את הקונכיה שלי, את שעות העבודה, את הצורך להיות אמא, מפרנסת, ואשה... את החששות והרתיעה, את הצלקות וזכרון הכאב.... את כל אלה אני צריכה לנצח. אז המרחק...? המרחק? המרחק יכול להוות שני דברים: האחד - גורם שמוריד את הלחץ לגבי הפחד מאינטימיות מחודשת. משהו שיעניק איזה סוג של התנהלות מבוקרת, לא פזיזה, טובה ונכונה - ועל ידי זה רק יועיל ויסייע. השני - הוא יכול להוות תירוץ לכל בעלי הפחד באשר הם. הם לא יגידו - אני פוחד מקשר ש"עושה קולות" של רציני, אלא יגידו - זה לא הלך, כי ... המרחק... בקיצור, יש מיליון קשיים בקשר-מתהווה-פרק-ב', לדעתי, גורם המרחק הוא אחד הקשיים השוליים.

s h o o s h a

New member
שולי או לא שולי - זו השאלה

מייקי, בואי נעשה "מבחן" קטנטן את גרה ב(נניח) חיפה, הכרת מישהו שמתגורר (נניח, גם, כמובן) ב - באר שבע שוחחתם, היתה כימיה נפלאה ביניכם, נוצר ה"קליק" הזה שכולם מדברים עליו ורוצים להתקדם הלאה, להיפגש. כמה לוגיסטיקה דרושה לפגישה הזו? עכשיו, היה והפגישה הראשונה לא היתה משהו, אזי, אין בעיה, כי כנראה שלא תהיה שניה לה אבל, אם הקליק הראשוני רק התעצם ויש רצון וענין לפגישה נוספת, הרי ש ... (נו, לא צריך לפרט) אז נכון שיש "קשיים בקשר-מתהווה-פרק-ב'" אבל מרחק הוא בהחלט, לדעתי, כאמור, לא קושי שולי כלל וכלל נכון גם שהיעדר הצלחת המתאימה לא תגרום לכישלון הכנת תבשיל הגורמה אבל בהחלט תסבך את דרך הגשתו, כך גם ענין המרחק. הוא לא ימנע מקשר להתפתח אבל בהחלט יקשה מאד על היווצרותו והתפתחותו.

ואני אומרת ש...

אין דבר העומד בפני הרצון אבל מה? לטנגו הזה צריך שניים? ולא טנגו של צעד קדימה שניים אחורה בעצם את יודעת מה? עדיף סלואו איטי שנותן טעם של עוד במקום הזה מסכימה עם מייקי ועם לונלי המרחק הוא רק תרוץ

amigor

New member
../images/Emo140.gif היי, שבוע טוב! טנגו בשניים../images/Emo45.gif

והיה כי מצאתי את היחידה משאת נפשי, להמתיק את חלומי והייתי לאלטרואיסט וחגתי
לגמוע דרך וזמן בין כל מטלות החיים לגמוע יחדיו
להית'

למעלה