בעקבות פרשות האונס האחרונות..

catchet

New member
אני מניחה שזה אפשרי

שאשה תאנוס גבר, אבל לא נראה לי סביר כל כך...

לדעתי אין טעם לממש את כל האפשרויות העומדות לרשותנו. כלומר, זה שיש אפשרות לאנוס גבר לא אומר שצריך לאנוס...

bbb234

New member
אני מסכים עם פנתרית שגם אישה יכולה

לשכב עם גבר בניגוד לרצונו.

קודם כל מעונין מבחינה פיזית לא זהה למעוניין גם לא מבחינת נשים,ואישה יכולה לקבל אורגזמה מיחסי מין עם גבר שעדיין מדובר באונס כי היא לא הסכימה.

דבר שני אני חושב שזקפה של גבר יכולה לנבוע לא ממשיכה מינית כלפי האישה.הרלבנטית
א)קראתי טענה שזקפה יכולה לנבוע אצל גברים גם ממצב של פחד(וגבר שלא היה במצב של פחד שאיימו להרוג אותו אם לא ישכב עם אישה לא יכול לדעת ולהגיד שזה לא יכול לקרות לו).
ב)אם האישה שהגבר לא נמשך אליה רוצה ליצור אצלו זקפה אז היא יכולה למשל להכריח אותו להסתכל קודם על תמונה של אישה שהוא כן נמשך אליה במטרה זאת.

catchet

New member
כמו שעניתי

לפנתרית, יכול להיות שזה באמת אפשרי, אבל לא מהסיבות שכתבת.

קודם כל לא כל כך הבנתי את הפסקה הראשונה שלך. האם אתה טוען שאישה יכולה להאנס ועדיין לחוות אורגזמה מאותם יחסי מין? אם כן, לא נראה לי הגיוני. לדעתי אם האישה חווה אורגזמה היא לא יכולה לטעון שנאנסה. אני חושבת שתנאי מהותי לאונס הוא שצד אחד לא נהנה בעליל מהאקט, שלא לומר סובל.

כנראה שאני לא בקיאה עד הסוף בנושא הזקפה, אם כי למיטב הבנתי זקפה כן מעידה על עניין מיני.

לגבי הטענה האחרונה שלך, תסלח לי אבל הסיטואציה שאתה מתאר מגוחכת... נניח שאישה מסוימת מאיימת על גבר שתהרוג אותו אם לא ישכב איתה, נראה לך הגינוי שלהסתכל על תמונה של אישה מושכת יעורר אותו מינית? לא נראה לך הגיוני שהאיום הממשי על חייו יהיה יותר משמעותי מהתמונה של האישה המושכת? אני חושבת שאם מישהו יאיים על חיי לא משנה כמה הגבר שבתמונה יהיה מושך בעיניי, אני לא אמצא פנאי להתעורר מינית, בהתחשב בסיטואציה...

bbb234

New member
בדרך כלל זה לא המצב אבל בהחלט יכול להיות

מצב שאישה נאנסת ויש לה אורגזמה.

זה שהיתה לה אורגזמה לא אומר שהיא רצתה בזה.

חוץ מזה לא בהכרח צריך איום ברצח כדי לאנוס.
דרך אפשרית אחרת למשל היא קודם לקשור לקורבן את הידיים כדי שהוא לא יהיה במצב שהוא יוכל להתנגד.

catchet

New member
למה נראה לך

שבהחלט יכול להיות מצב כזה? על מה אתה מתבסס?

אורגזמה זה לא דבר שפשוט קורה, זה נבנה כתהליך של האקט. אם האקט מאולץ זה לא יכול להיבנות.

אז לא איום ברצח, גם סתם איום מספיק כדי לבטל את העניין המיני

bbb234

New member
אפשר להסכים לא להסכים על דברים שאנחנו

לא יכולים לבדוק.

ההשערה שלי היא שאפשר להכריח את מרבית הגברים להגיע לאורגזמה עם כל אדם אחר בניגוד לרצונם אפילו בלי האמצעים האלימים שפנתרית הציעה של להכאיב פיזית שגם יכולים לעבוד(ועם כל אדם אחר אומר לא רק עם אישה אחרת אלא גם עם גבר אחר).
זה כמובן לא מוסרי לנסות לבדוק את זה.

אני זוכר בהקשר הזה את הערבי שתפס זוג והכריח אותם לקיים יחסי מין(אני מצרף לינק).

GreenMamba

New member
את טועה (ט)

הדיווחים מדברים על 4-5% של נאנסות שחוות אורגזמה במהלך האונס, אבל סביר שהמספרים גבוהים מזה, והבושה שכבר קיימת אצל שורדת האונס עולה כמה מונים אם תדווח שגם חוותה ממנו אורגזמה.

הנה, אם את רוצה לקרוא, מאמר במגזין popular science (שנחשב מכובד ומוערך) בנושא

וזה יהיה ממש נחמד מצידך לא לבטל חוויות של נאנסות בשם "מה שנראה לך"

אחת כזו מוכרת לי באופן אישי- היא חוותה אורגזמות לא מעטות בזמן גילוי עריות.

catchet

New member
מעניין

השתכנעתי על ידי ההשוואה לדגדוג. אני זוכרת חברה שלי סיפרה לי שאבא שלה דגדג אותה בילדותה, והיא נורא סבלה מזה, למרות שלכאורה נראה שהיא נהנית...

השאלה עד כמה באמת אפשר להרחיב את הגדרת האונס. כלומר האם מדובר בעובדה שאפשר להצביע עליה, לומר כאן היה אונס. או שמא זה מצב תלוי פרשנות.

catchet

New member
אני חושבת

שבתאוריה לפחות, צריך שיקרו מספר דברים על מנת שנוכל לכנות סיטואציה מסוימת "אונס". כלומר, איך את מזהה אונס?

dollface25

New member
אם ההסכמה מזוייפת זה אותו דבר

אז נדייק שלא רק 'הסכמה' דרושה אלא רצון ומשיכה הדדיים.

GreenMamba

New member
לא מבינה את המונח "הסכמה מזוייפת"

הסכמה שניתנת תחת איומים- אינה הסכמה אלא איומים
הסכמה שניתנת ע"י מי שאינו כשיר להסכים (שיכור, מסומם, קטין וכו') אינה הסכמה מכיוון שאינה תקפה
הסכמה שניתנת מתוך פחד- אינה הסכמה- אלא כניעה ללחץ ופחד
וכו'
מעבר לזה- לא מבינה את המונח.

dollface25

New member
למה? נראה שהבנת, כל מה שציינת קולע.

רק שכחת שבקטגוריה הזו נכללת גם זנות.

GreenMamba

New member
כי זה לא נכלל בעיני תחת הסכמה (ט)

היה פעם משפט של בחור שהיה חמוש באקדח, שכלא ואנס במשך יומיים את חברתו כי רצתה להיפרד ממנו.
הבחורה לא אמרה לו לא אפילו פעם אחת, ובבית המשפט הסבירה שפחדה להתנגד עקב העובדה שהגבר היה חמוש- אפילו שלא איים עליה ישירות איתו (הוא כן איים להתאבד איתו)
בית המשפט בצעד מפתיע החליט להרשיע את הגבר באונס בטענה שהאיום בעצם הימצאות האקדח והאזכור שלו בפניה- אפילו שלא נעשה איום ישיר- שוללים את יכולת ההסכמה החופשית.

לכן, הסכמה "מזויפת"- כזו שניתנת ע"י איומים, או ע"י מי שאינו כשיר לתת אותה- היא לא הסכמה מזויפת, היא פשוט לא הסכמה.

בקשר לרצון תשוקה ומשיכה הדדיים- ברור שרצוי ומומלץ שיתקיימו, אבל ראיתי כבר מספיק נשים שיכורות, מלאות תשוקה רצון ונורא מסכימות- ועדיין מי שישכב איתן יהיה אנס בעיני.

למעלה