בעקבות פרשות האונס האחרונות..

meidadc

New member
ועדיין - מדובר בתופעה לא נורמטיבית

גיל תחילת הפעילות המינית לנערים ונערות דווקא נמצא במגמת עליה
וזה למרות כל ההשפעות החיצוניות של תרבות הסקס בטלוויזיה ובפרסומות, הנגישות הקלה לפורנו וכן הלאה.
בסופו של דבר מדובר בעשבים שוטים שאינם נוהגים כמו בני נוער אחרים בני גילם.

אני חושב שבמקרים כאלה הפתרון הוא דווקא הורדת גיל האחריות הפלילית.
או מציאת מנגנון ענישה והרתעה מקביל לתחום הפלילי.

אני מודע לקיומן של השפעות מיניות על בני הנוער. אבל קשה לי לאפשר לגנגבנגרס (סליחה על השימוש במילה המטונפת) לחמוק ללא עונש
 
כמי שעובד עם בני נוער, ככה לא נראה בן 14...

בחיי שאני בקושי נראה ככה..

מסכים עם המסר, עם זאת. הצביעות והדו-פרצופיות כשזה נוגע ל"בני טובים" (הנרקסיסטים הפסיכופטיים, כמו שפרופ' פלר קורא להם, עוד מהאונס של קיבוץ שומרת...) לא מפסיקה להגעיל.
 

pov2

New member
"בני טובים"=אשכנזים עשירים

שום קשר בין הגדרה זו לבין מעשיהם.
 
לא קשור לאשכנזים

יש גם לא מעט עברייני מין שבאו ממשפחות מזרחיות אמידות. מספיק להטיל רפש באשכנזים כדי להתחמק מאחריות
 

rex7

New member
סוג הפוך של סנדרטים כפולים הרבה יותר נפוץ

בקשר לסקס, כשמניחים את כל האחריות / יוזמה / רצון על סקס בנים/גברים, וכלום על בנות/ נשים:

שטיות כמו:

גבר אקטיבי - אישה פסיבית

גבר רוצה - אישה נותנת הסכמה

גבר אחראי למעשיו - אישה תמימה

גבר מקבל - אישה נותנת

גבר מנצל-אישה מנוצלת

גבר יוזם- אישה נעתרת

כלומר אם אפילו לדבר על מין קבוצתי, מלמדים את בנים ובנות דברים הפוכים. לבנים אומרים "על תשכב אם מישהי ששוכבת עם כולם, כי אז אתה מנצל אותה מינית". אתה תהיה חרא. בנות אומנם גם מלמדים לא לשכב עם מישהו ששוכב עם כולן, אבל אמורים להן משהו הפוך " על תשכבי אם מישהו ששוכב עם כולן, כי הוא מנצל אותך מינית". כי הוא חרא. מאותם סטנדרים כפולים אני לא חושב שבמיליון שנה משטרה לא הייתה חוקרת מקרים שבו בן שכב עם הרבה בנות, והייתה עוצרת וחוקרת את הבנות, כמו שהיא עושה במקרים שמתגלה שבת שוכבת עם הרבה בנים.

אני לא חושב שאפילו הורים, אפילו נעורים ופמיניסטים ביותר, היו מתייחסים אותו דבר אם היו מגלים שבת שלהם שכבה עם הרבה בנים, כמו שהיו מתייחסים אם היו מגלים שבן שלהם שכב אם הרבה בנות. לא היו מתייחסים אותו דבר אם היו מגלים שבן שלהם שכב עם מישהי ששוכבת עם עוד הרבה, כמו לאם היו מגלים שבת שלהם שכבה עם מישהו ששוכב עם עוד הרבה.
 

HouseAtreides

New member
זה לא סטנדרטים כפולים, זו המציאות.

במציאות רוב הגברים הם היוזמים, ורוב הנשים הן הפסיביות, כי אלה נורמות ההתנהגות המקובלות.
גבר פסיבי מבחינה מינית נחשב חריג.
אישה שיוזמת קשר מיני נחשבת חריגה.

וזה לא סוג הפוך. מה שהצגתי בהודעה הפותחת זה פרשנויות (בעייתיות) נפוצות לתופעות (בעייתיות) נפוצות. רוב הדברים שהצגת הן פשוט נורמות:

גבר אקטיבי - אישה פסיבית. אכן זו הנורמה.

גבר רוצה (או לא מעז לומר שהוא לא רוצה, אחרת יחשבו שהוא לא מספיק גבר) - אישה נותנת הסכמה.

גבר לא אחראי למעשיו ("כשהזין עומד השכל בתחת") - אישה פתיינית וערמומית

גבר מקבל - אישה נותנת. לפעמים דווקא אומרים שיש איבר שנותן ואיבר שמקבל.

גבר מנצל (למשל כשהוא מחפש "איזה זיון") - אישה מנוצלת (היתה "זיון טוב").

גבר יוזם - אישה נעתרת - אכן הנורמה.
 

rex7

New member
אבל אתה לא חושב שבשתי המקרים, כל זה הכללות

גסות? במיוחד בימינו. במיוחד אצל צעירים, גיל כשאוהבים למרוד נגד הנורמה? כלומר גברים בני 50+ מתנהגים, מחונכים די שונה מנשים בני 50+ בעניין. בני 25, הבדל כבר פחות מורגש. בני 15, איך בנים מתנהגים ואיך בנות מנהגות, השוני הוא כבר לא כל כך ברור.
 

HouseAtreides

New member
אני לא מתרשם שהיום יש יותר נטייה למרוד

בנורמות מגדריות. מדובר בנורמות מאד מושרשות שרוב האנשים אפילו לא מבינים שמדובר בנורמות, אלא חושבים שזה התנהגות טבעית שפשוט שונה אצל בנים ובנות, כי ככה זה.
רוב ההורים עדיין מלבישים תינוקות בנות בוורוד, וקונים להן צעצועים ורודים שמיועדים "לבנות".
רוב ההורים יירתעו מלהלביש בן בוורוד, או לקנות לו צעצוע שמיועד "לבנות".
רוב הנערים עדיין מבקשים להוכיח שהם גברים, והם עושים זאת על פי הנורמות שהם מכירים מהסביבה - לשחק כדורגל, להתפרע, להיות קולניים וחזקים פיזית, להתחיל עם בנות, להנות מסרטי אקשן, "אסקימו לימון" ופורנו.
רוב הנערות עדיין מבקשות להוכיח שהן נשים, והן עושות זאת על פי הנורמות שהן מכירות מהסביבה - להתאפר, להתקשט, להשקיע המון מחשבה בביגוד ובהופעה, לצפות בסדרות טלויזיה "של בנות", לסגל התנהגות פסיבית ביחס לבנים.

רוב הבנים שלא סובלים כדורגל ופורנו, עדיין יחששו להבליט את זה, ולא יחשבו בכלל על אופציה כמו לנסות לשנות את החברה כך שכדורגל והנאה מפורנו יפסיקו להיות נורמות שמחזקות דימוי גברי.
רוב הבנות שאוהבות כדורגל, ונהנות מסרטי אקשן ופורנו - פשוט מתחברות לבנים שעוסקים בזה, ואז הן נחשבות "טום בוי". העובדה שהן בנות לא משנה את הדימוי של העיסוקים האלה כ"גבריים" ולא הופכת אותם ליותר "נשיים".

כל אלה נקודות שוני מאד מאד ברורות, שפשוט אי אפשר לפספס. בנים כלואים בתוך הנורמות המיועדות להם, ובנות כלואות בתוך הנורמות המיועדות להן.
לעולם לא תראה נערים בתיכון עושים מופעי דראג מול כל הכיתה. אולי, אולי בפורים, וגם בזה אני בספק.
 
בהקשר הזה

צריך להוסיף שהלחץ החברתי על בנים להיות "בנים" יותר גדול מהלחץ החברתי על בנות להיות "בנות". בנות יכולות להיות טום בוי, בנים לא.
 
למעלה