בעקבות כתבה ב Ynet

gadi7

New member
בעקבות כתבה ב Ynet

המספרת לנו שהחל מהיום הניווט של גוגל עובד בישראל, ניסיתי והצלחתי להוריד מהחנות הישראלית את אפליקציית Google Maps. סוף סוף.

AYELET1

New member
מהחנות הישראלית? בשעה טובה....

זו הודעה מרגשת

AYELET1

New member
רק המפות? כל הממשק והשמע

חסרון די רציני לאנשים רבים מאד בארץ.

AYELET1

New member
ומבחינה מהירה של מה שהותקן באייפון:

מופיעה אזהרה שזו גרסת בטא.
מה שיותר (הרבה יותר!) מפריע לי, שכדי לשמור מועדפים יש להיכנס לחשבון גווגל.
מספיק נכנסים לי לפרטיות. לא רוצה שהאח הגדול יעקב אחרי נסיעותי!

יפתח00

New member
בינינו, מה זה משנה?

אני לא חלילה מזלזל ברצונך לפרטיות, אבל היום זו נראית לי משימה בלתי אפשרית.

אתמול שלחתי למנכ"ל אפל מייל בנוגע לאייפון התקול שלי (שנמכר לי פתוח על ידי פלאפון, כלומר הוא כבר עבר אקטיבציה). אחרי יום התקשרו אליי מאירלנד. אחלה שירות, לא? אבל מעולם לא נתתי לאפל את מספר הטלפון שלי (כלומר, בהתקשרות הספיציפית ביני לבינם). הם פשוט הצליבו מידע.

במילים אחרות, הפרטיות ממזמן מתה. אם גוגל רוצה, היא יכולה להשבית כל סלולר אנדרואידי בהינף מקלדת, ואפל יכולה לספר אודותייך דברים שאפילו את לא יודעת...

noa_f

New member
רגע אחד, השתמשת באפל איי-די שלך לצורך

משלוח המייל?

יפתח00

New member
לא, אבל כן כללתי את המספר הסידורי של האייפון

משם הדרך קצרה.

מה שמעלה חשש הוא העובדה שהמידע הזה זמין ממשקית לעובדי אפל (כלומר, קיים ממשק משתמש שפתוח לעובדים ברמת ביניים שבהינתן מספר סידורי יודע לאחזר את פרטיי האישיים - אני מניח שזה ממש לא כל מה שהמערכות שלהם יודעים לעשות...).

274

New member
מה המייל של המנכ"ל?

אם זה כל כך עוזר - שווה לדעת...

jasam

New member
אף פעם לא הבנתי את חששות האח הגדול האלה

במיוחד לאנשים שאין להם שום דבר להסתיר

מה גם שאפל לא יוצאת נקייה ומנסה בתור ברירת מחדל לקבל את פרטי הכרטיס אשראי ממך בעת יצירת היוזר ומכריחה אותך אותך להשתמש בדפדפן שלהם בתור ברירת המחדל, שלכי תדעי איזה מידע הוא אוגר עליך
אז לא גוגל ולא אפל נקיות. מי נשאר כבר? אף אחד כנראה
לאדם הרגיל שאין לו מה להסתיר מה הבעיה שידעו לאן נסעת? אולי זה יתן איזה פרסומת רלבנטית לשם שינוי.

noa_f

New member
אף אחד לא חושש לעצמו. כולנו אנשים צחים וברים

כמו תינוקות בני יומם ואין לנו מה להסתיר.
החשש הוא מפני העובדה שחברה מסחרית אחת, שטובת האנושות היא לא הדבר הכי חשוב עבורה (אחרת הם היו משלמים מיסים ולא עושים פויילע-שטיקים), אוגרת אצלה מידע עצום על כלל האנושות.

מידע הוא כח.

בעצם, אנחנו מוסרים לאט לאט לגוגל את השליטה בעולם בתמורה לנוחות של שמירת מועדפים וכד'....

jasam

New member
השירות של גוגל בחינם נכון

מן הסתם הם לא צדיקים ולא חסידי אומות העולם. אם רוצים אפשר לחזור לשנות ה80 העליזות ולשלוח מכתב עם בול ולחכות שבוע שבועיים לקבל תשובה.

לנוחות של היום יש מחיר והוא לא כספי. מי שלא אוהב את זה שיחזור לטלפון מנגו.

jasam

New member
או שאפשר לחזור לימים

שמכשיר ניווט לרכב היה עולה כ2500 שקל ( רמז זה היה בסוף 2006) לא כלכך מזמן.

AYELET1

New member
גם כיום ניתן לרכוש מכשיר ניווט שאינו מחובר לר

לרשת אך תמורת מחיר הרבההההה יותר נמוך.
ישנן תוכנות גם לסמרטפונים שאינן דורשות חיבור לאינטרנט.

jasam

New member
את יודעת למה המכשיר של המכשירים הללו נמוך?

כי יש תחרות עזה מצד אפליקציות אונליין לניווט, שמה לעשות פוגעות בפרטיות. 2006 זה לא היה כלכך מזמן, אז לא היה את כל המבחר שיש היום ואם רצית להגיע לדודה בפרדס חנה היית צריכה לשלם 2500 שקל למכשיר 3 אינץ בגדול של נקסוס 7

noa_f

New member
נו, נו... גם מחירי החומרה ירדו, גם מחירי

המסכים.

AYELET1

New member
לא יודעת כמה זמן אתה עוקב אחרי מחירי תוכנות ה

עוקבת כבר יותר מעשר שנים- עוד מהתקופה בה תוכנה עלתה בארץ 4000 (כן, קראת נכון - ארבעת אלפים ) ש"ח. וזה המחיר רק לתוכנה - בלי מכשיר ובלי מקלט GPS (שנמכר אז בד"כ לחוד).
המחירים ירדו עוד לפני שהיו תוכנות אונליין לארץ, וזה בזכות התחרות - צצו עוד תוכנות דומות (לא אונליין אם לא הבנת ).
המחירים המשיכו לרדת בזכות התחרות - לא רק של תוכנות האונליין (כשאלו כבר היו
).

אז ניתן לרכוש תוכנות זולות (אופליין ואונליין)ואף להשתמש במכשירים שאינם אונליין והכל במחיר שפוי.
לא חייבים למכור את כל המידע האישי תמורת כלום.

בנוסף, כפי שציינה נועה - מחירי החומרה צנחו פלאים, מה שהוסיף ותרם לירידת המחירים.

למעלה