בעקבות העצמי האבוד

בעקבות העצמי האבוד

ציטוט - "מפעם לפעם, ברגעים מיוחדים מאוד, תגלה שאתה נמצא מעל עצמך או מחוץ לעצמך. ברגעים אלה תרגיש פתאום שאתה חלק מאירועים מיוחדים, שבדרך כלל אינך משייך לעצמך. אלה רגעים שבהם אתה מרגיש את עצמך בשלמות, כלומר, מחובר לעצמך השלם חומר\רוח. בדרך כלל רגעים כאלה חלים במצבים שבהם אתה לבד עם עצמך וממוקד בעצמך. אלה הם רגעי הארה, שבהם אתה והיקום כולו מאוחדים בחדות ובבהירות. חוויה אדירה שכל ניסיון לתארה במילים רק פוגע באיכותה. החוויה היא שלך, ולמרות הצורך העז לשתף אין די במילים לכך. בעצם אין די מילים בשפה, בכל שפה, להביעה. מהרגע שחווית את החוויה, אתה מנסה לחזור אליה, אבל אינך מצליח. והתסכול מתחיל. אתה מנסה לשחזר חוויה זו בדרכים שונות. אתה מחפש מורים רוחניים בתקווה שיצליחו במשימה, ואינך מבחין שהם, בדיוק כמוך, מחפשים את אותו הדבר. אינך מבחין שאתה מחפש אותם בדיוק כפי שהם מחפשים אותך. אינך מבחין שאתה הוא הכלי שדרכו הם מנסים לחוות שוב. וכמוך, הם נכשלים שוב ושוב. הם מעמידי פנים ששולטים בחוויה ומשלים אותך במילים שלהם יש את התשובות והדרך. הם מנסים לשכנע אותך שדרכם תמצא את הדרך - ואתה נכשל! אתה מביט בהם ורואה אנשים מאושרים ושמחים, ועם מראה עיניים אינך יכול להתווכח! אתה בטוח שמשהו מאוד לא בסדר איתך. כאן בדיוק, דרך פִרצה זו, דרך תסכול זה, נכנסים למשחק מטפלים למיניהם. אך מזור אַיִן! כדי להבין שהם בדיוק במצבך, כל שעליך לעשות הוא להקשיב היטב להסבריהם על מצבם המאושר, השמח. אם כך תעשה, תבין מיד שמצבם אינו טוב משלך. כמוך, ידיד יקר, הם מחפשים אחר העצמי האבוד. - סוף ציטוט מתוך סיפרי "אתה - תהיה אשר תהיה" זכויות שמורות - ח. אפרים

זה ש...

New member
אכן דברים נכונים

וכאן בעצם טמון הקאטש. חוויה הינה מצב אבסולוטי וייחודי שאחריו נשאר ריק, חוויה שנחוותה עד תומה מובילה לסיפוק וכידוע סיפוק הוא דבר שאין צוורך בעוד. התיסכול שאתה מדבר עליו נובע מאי חווית החויה עד תומה וכאן נשאר טעם של עוד, טעם של חזרה על תהליך מוכר. טוב לו לאדם שיכנס כל כולו אל תוך אוה חוויה שהוא חווה ואז אותה חוויה תעלם לעד. הוא ההבדל בין לבוא אל חוויה ובין לבוא מתוך חוויה. סבתא הייתה אומרת שחוויה אמיתית משולה לאורגזמה נכונה ואמיתית כי אחריה הסיפוק הוא מלא ואין צורך בעוד משהו להשלמה ואם נשאר צורך נוסף אחריה משמע לא חווינו אורגזמה , לא חןןינו סיפוק מיני אלא פורקן מיני. ...ואולי זה רק אני... אגב אתה כותב יפה.

זה ש... לאחר שקראתי את השאלות

ועיינתי בתשובות - לאחר שהובהר לי חלומי
ולאחר שראיתי את התגובות או נכון יותר את הפצעים הכואבים שנלחצו... ובעיקר מעיון בתארים הנכבדים הנושא כל אחד בכרטיס הביקור שלו, מצאתי לנכון להבהיר נקודת מבט זו, שהיא שלי כמובן ואינה מחייבת אף אחד, אלא אותי. נקודת מבט היא נקודה שבה הנראה אינו נראה מכל נקודה אחרת. מדוע? כי אין נקודה אחרת אלא זו שאנו יוצרים בעצמנו. תודה על התגובה - אהבתי את הדימוי לאורגזמה שבין חוויית סיפוק מיני לפורקן מיני.

זה ש...

New member
אממ..

שלא יתפרש כאילו אני מבקר את נקודת המבט שלך. פשוט רציתי להבהיר שאנחנו כבני אדם נוטים ליפול למלכודת של עיבוד חוויה עם אספקטים שכלתניים וביקורתיים/שיפוטיים במקום לתת לחוויה להיות ולהעלם.

צר לי אם לא הובנתי בתגובתי

לרגע לא חשבתי שאתה מבקר את נקודת המבט שלי!

גריני

New member
"מטפלים למיניהם"

האם יעלה בדעת מישהו לבוא בביקורת אל סנדלר? נגר? בעל חנות מכולת? - או כל נותן שירות אחר....? "מטפלים למיניהם" קיימים כנראה משום שקיים בציבור צורך כלשהו באנשים כאלה (לא צורך שלך,אפרים, חו"ח - אתה הרי מעל לדברים הנחותים האלה...) מטפלים הם אנשים שיש להם יכולת מסויימת ממנה אנשים אחרים מפיקים תועלת כלשהי. כשם שאני, לוא התאמצתי, הרי יכולתי לתקן את נעלַי לבד - אבל נוח לי שיש מישהו שתמורה X שקלים עושה עבורי את העבודה. כשם שמישהו אחר מזמין ארון אצל נגר, למרות שייתכן שלוא התאמץ, יכול היה ליצור לעצמו את הארון הזה - כך אותם מטפלים, איש-איש בתחומו, מסייעים למי שמעוניין בכך, למצוא שביל אותו המטופל לא ראה ללא הסיוע של המטפל. העובדה שאתה מסתובב בחדרי פורומים שעוסקים ברוחניות, ומיידה אבנים בחלק מכותבי הפורום ובכך גורם לעצמך את התחושה כי אתה "נעלה" משאר החברים ה"נבערים" - אינה מוסיפה לך דבר, פרט אולי - לך בעיני עצמך. ה"היתממות" בה אתה שב ונוהג, כמו למשל לציין שהדברים שהבאת כאן הם דעתך ומחייבים אותך בלבד, הם כמובן נכונים. אבל הם היו נכונים באותה המידה לוא באמת שמרת אותם לעצמך ולא הבאת אותם לפורום זה. העובדה שהדברים כתובים כאן - מצביעה על כך שלדעתך יש ערך מוסף לדבריך - גם עבור אחרים. אז עשה לפחות טובה אחת לעצמך: טול קורה מבין עיניך, וכאדם שמתיימר לעשות עבודה פנימית כלשהי.... עשה את עבודתך בנאמנות ...לעצמך.

netad169

New member
גריני יקרה ../images/Emo9.gif

הרשי לי לומר כי במבט מהצד אפרים ממש הצליח להוציא אותך משלוותך. שלווה שכנראה את שרוייה בה לרוב. ועל כן אלך אל עצמי ואל חוויותי ואומר שלמדתי לדעת שכאשר מישהו "מקפיץ" אותי, הוא פשוט משקף לי משהו כואב המצוי בתוכי. ולשם, אל תוך תוכי, אני מסתכלת. שם מצוייה התשובה ושם הדרך. אפרים שכאן הקפיץ אותי לא מעט פעמים בעבר וכבעלת נסיון ב"התנפצות" אל סלעיו, אני מדברת. מילים כ"נעלה" ו"נבערים" כלל וכלל לא רלוונטיות בעניין זה. כל טוב ויום נעים נטע

גריני

New member
היי נטע

ברובד אחד - אני מסכימה איתך לחלוטין, וכמו שאמרתי כבר לכתומישמיש- אני רואה את הדברים בדיוק כמוך וכמוה, מבינה שאם לחצו לי על כפתור ויצא משם מה שיצא (וכן - זה בהחלט נדיר אצלי) - סימן הוא שמשהו אצלי כואב ודורש הסתכלות וריפוי... אני לוקחת את האחריות על עצמי ויודעת את המלאכה. יחד עם זאת, אדם שמסתובב במספר פורומים, וזו לא הפעם הראשונה שהנושא הזה בדיוק מועלה בדבריו.... אדם שמקפיץ כנראה עוד אנשים - נדמה לי שצריך גם הוא לראות את הדברים כתובים ונאמרים. אנשים רבים חושבים (בטעות, לדעתי) - שעיסוק במיסטיקה,רוחניות וכל השאר, פירושו "אור ואהבה" 365 ימים בשנה, או כמו שאמרה פעם קולגה שלי "שאנטי, שאנטי".... אז לא - זה לא רק אור ואהבה ובוודאי לא תמיד שאנטי... אנחנו בני אדם - בשר ודם - בדיוק כמו כל אדם אחר, בין אם זה פורום זוגיות/ סדרת טלוויזיה זו או אחרת, או כל הפורומים שמופיעים תחת הכותרת "רוחניות".... וגם אם "התלכלך" קצת הפורום, וה"אור ואהבה" קצת נפגמו.... הרי עוד יום יומיים השרשורים האלה ילכו לגניזה, והדברים יחזרו למסלולם (כך אני מקווה), ועם זאת, אני חושבת שישנם דברים שצריכים להאמר - גם אם הם לא תמיד ערבים לאוזן. ועל מילים שרלוונטיות או לא.... אני באמת לא רוצה להיכנס לוויכוח הזה, כתבתי את אשר ליבי, נימוקי עימי ואני מרגישה איתן שלמה לחלוטין. זכותו של כל קורא ומשתתף לקבוע את דעותיו - על מי מהכותבים כאן. אני מכבדת את דעתך ואשמח אם גם את תכבדי את דעתי
תודה על דבריך וערב נעים גם לך

netad169

New member
מכבדת בהחלט

לא היתה כל כוונה לפגוע. גם אני כתבתי מתוך האמת שלי. לילה טוב

מורת רוח כעסים, גבולות..הגיגים...;-

חרב פיפיות היא המילה הכתובה וכוונה בצידה. כתיבה מסרים מעבירה ובצידם ישנה כוונה...
וישנם משפטים שמורת רוח מעוררת מתוך בחירה, על שום מה מורת רוח תאמרו אולי תרימו גבה...האם היא נחוצה
ולפני "שתתרומם" לה הגבה יתר על המילה נבדוק יחדיו האם למורת רוח יש סיבה. כעס מלווה באובדן שליטה אך מבטא מורת רוח מפעולה או עשייה. מורת הרוח מבטאת עמדה התייחסות וגם מסר בצידה. מסר שבעבורי אומר - עד כאן וכאשר חוזרת על עצמה מגמה האם אין מקום לומר עד כאן להציב גבול מתוך בחירה
והעמדת גבול איכות נוספת בצידה מעמידה היא מראה... וכאשר הגבול במידה הנכונה מראה מלוטשת היא המעבירה את המסר בצורה ברורה...
ועוד על גבולות בקובץ המצורף ב-
המשך ערב קסום וסוף שבוע נפלא יששראל בן יהוידע

גריני

New member
תודה, איש יקר ../images/Emo24.gif

קשה לי למצוא את המילים שיעבירו אליך את מה שעשתה לי הודעתך. בסערת הרוחות שהייתי נתונה בה היו מעורבים גם רגשות שלא ידעתי לקרוא להם בשם... הרגשתי משהו "בוער בעצמותי" ולא הצלחתי למקד את הדבר. והנה באת אתה ונתת לי על מגש של כסף את ההגדרה המדוייקת של מה שהפריע לי, את התובנה שיש מקרים שכ"כ נכון להציב גבול
עזרת לי לחבר עוד חתיכה בפאזל הגדול ששמו: אהבת העצמי - כאשר בתוך הפאזל הזה אני דוחה בתוקף את הדברים "שעולה מהם ריח של שיפוטיות, זלזול או חוסר קבלה, המופנים כלפיכם מצד עובר אורח, בן משפחה או... הבוס בעבודה" הדברים הולכים למקומות כ"כ עמוקים אצלי, ישראל, שדמעות של אהבה, חמלה וקבלה בעיני - בעת כתיבת שורות אלה.... באת אלי את עיניי לפקוח וגופך לי מבט וחלון וראי באת כלילה הבא אל האוח להראות לו בחושך את כל הדברים...

למעלה