בעקבות הסקר

Neta558

New member
בעקבות הסקר ../images/Emo85.gif

מוזמנים לשפוך את הגיגיכם לגבי גידול חיות מחמד, אהבת בע"ח, חיות צמחוניות, העדפת חיות מחמד על פני חיות משק, ועוד ועוד... בהזדמנות זו, מזכירה לכם את גלרית חיות הפורום שלנו! מי שרוצה להוסיף את חית המחמד שלו לשם שישלח לי את התמונה בדואל [email protected] או שישרשר אותה לכאן (אל תשכחו לכתוב מה שם החיה..) במאמרים, אגב, תוכלו למצוא מאמר לגבי אוכל צמחי לכלבים. נטע

חיות מחמד...

מאז שאני זוכר את עצמי תמיד ליטפתי כל כלב ברחוב והתחננתי בפני ההורים שלי שיאפשרו לי לגדל אחד. בסופו של דבר הצלחתי לשכנע את ההורים שלי שיאפשרו לי לגדל כלב (כלבה, להלן: וניל), ולאחר מכן, אימצנו עוד כלב עזוב מהרחוב (להלן: ריי). מזון צמחי לכלבים: האידאולוגיה שלי גורסת כי יש להאכיל את חיות המחמד במזון צמחי, בכלבים זה יחסית פשוט, אצל חתולים זה סיוט. אינני מאכיל את חיות המחמד שלי במזון צמחי מהסיבה הפשוטה שאינני מנהל את משק הבית ולכן לכפות על ההורים שלי לקנות לכלבים מזון צמחי (אשר יקר בערך פי שלושה מהמזון הבשרי לבע"ח) זה בלתי אפשרי מבחינתי. כאשר אנהל משק בית בעצמי, במידה ואגדל חיית מחמד, אני מאמין שאזין אותה בתזונה צמחית (מועשרת כמובן אם יש צורך). חיות מחמד, הפרה של זכויות בע"ח? לטעמי, כל עוד נעשה בתנאים מסויימים, בהחלט לא. במידה וחיית המחמד לא מופרדת מאימה בגיל צעיר מדי, משפחתה האנושית החדשה מספקת לה אהבה, דואגת לטייל איתה בצורה מספקת (כאן אני צריך להכות על חטא), דואגת לא לגדל אותה בתנאי אקלים קיצוניים אשר לא מתאימים לה (לגדל סן ברננד באילת בלי לספק לו מזגן צמוד נשמע לי כמו התעללות) וכדו' לא מדובר כאן, לטעמי, בהפרה של זכויות בע"ח. תהיה נוספת שיש לי לגבי גידול חיות מחמד (וכאן היא מתייחסת לגידול חיות מחמד מגיל צעיר), בני האדם מהווים בשביל חיות המחמד את "מנהיגי הלהקה" או "מבוגרי הלהקה" שמהם הם רוכשים את הידע שלהם והיכולות שלהם... הדבר מהווה בשבילנו אחריות אדירה - שאלתי היא, עד איזו רמה של גירויים אנחנו צריכים להעניק לחיות המחמד שלנו בשנים הראשונות לחייהם? לדוגמה: האם אנחנו צריכים לדאוג לרוץ איתם כדי שילמדו לרוץ במהירות? (דבר שכנראה נחוץ להם מאוד אם היו חיים חיי בר, אבל כנראה לא מאוד נחוץ להם בתור חיית מחמד) האם חשוב לחשוף אותם לבע"ח אחרים מלבד בני אדם כבר בגיל צעיר, שילמדו כיצד משחקים ומתקשרים עם בע"ח אחרים מלבד בני אדם? או שמה הם כבר למדו זאת בתקופת הינקות בה שיחקו עם אחיהם הגורים?

yaeltal

New member
ההגיון אומר שהענקת גירויים

שיעזרו לכלב לפתח מיומנויות שהיו נחוצות לו אילו היה חיית בר היא מיותרת, אבל זה לא מוריד מהפרק את עניין הענקת הגירויים- יותר בשביל העשרת החיים שלו מאשר פיתוח מיומנויות שרידה. מתן הגירויים חשוב, לדעתי, בשביל לאפשר לו קיום כמה שיותר חופשי ולפתוח בפניו עולם כמה שיותר עשיר שיאפשר לו למצות עד כמה שניתן את היכולות שלו שלמעשה אנחנו לא יכולים לדעת מה הגבול שלהן. זה אומר בעיקר פשוט לחשוף אותו לכמה שיותר מראות ומקומות (או ריחות ליתר דיוק כשמדובר בכלב) במקום לצאת מנק´ ההנחה של מגדלי כלבים רבים (שאני מניחה שחברי הפורום הזה אינם כלולים בינהם) שצריך להוציא את הכלב רק לאיזשהוא איזור קבוע למטרת עשיית צרכים בלבד. קשה לי לקבוע מה צריכים להיות הגבולות של הענקת הגירויים הזו.. איך אפשר לדעת מה לא עושים ומהווה ממש הזנחה פושעת ומה לעומת זאת מיותר? אני מניחה שקיים ידע לגביי היכולות של כלב, שיכול לעזור להגיע להחלטות כאלו.. אבל מכיוון שהוא לא יכול להיות מושלם, עדיין אי-אפשר אני חושבת להיות בטוחים לחלוטין מה בדיוק צריך לתת לו. אני חושבת שברגע שהגישה היא כזו שצריך לשאוף להעשיר את הכלב כמה שיותר (בהנחה שהיא גם מתבטאת במעשים), כבר יש הרבה יותר סיכויים להבטיח את אושרו. השאלה על חשיפה לבע"ח אחרים היא מעניינת- היא לא יכולה כמובן להזיק, השאלה היא מה בדיוק התועלת שבה. ומעבר לעניין פיתוח יכולות התנהגות בחברה בגיל צעיר, האם בכך שבמשך רוב החיים הוא אינו מוקף בבני מינו נשלל ממנו משהו? האם חברת כלבים אחרים מספקת גם צרכים רגשיים או שלימוד מיומנויות חברתיות חשוב רק למטרות "שרידה"? ובהנחה שכן- האם האדם, יהיה הקשר בינו ובין כלבו חזק ככל שיהיה, מהווה תחליף מספק לצרכים החברתיים של הכלב?

shahar15

New member
חיות מחמד (רק ../images/Emo107.gif ו- ../images/Emo108.gif, כן?)

כעקרון, אני מאוד מאוד מאוד מצדיקה את שכני לפורום מלמעלה, ואני חושבת שמאוד מאוד מאוד חושב לגדל חתולים וכלבים בבית (לצערי מרשים לי רק כלבה..), וזה גורם להמון בע"ח עזובים (שאני מאמינה שאתם לטובתם בפורום הזה, כן?) למצוא בית חם ואוהב, וזוהי לא התעללות מכיוון שכלבים וחתולים הפכו למובייתים כבר לפני כמה מאות.. ככה שזוהי לא פגיעה בהתהגותם הטבעית, לעומת: נחשים, עכברים, תוכים, שפנים/ארנבים, צבים וכו', שזוהי פגיעה במחיה שלהם, אני מאוד נגד זה.. בקשר לתזונה הצמחונית- גמני ב100% תומכת, אך גם אני עדיין לא האדון של עצמי ולכן אני צריכה להאכיל במזון בשרי..
גם לי יש כלבה, מנדי, ה-
, החיים שלי, ואני סבורה שלא כזה רע לה אצלי בבית.. היא חיה יפה מאוד עם כל הפינוקים והדאגות, והלילות בלי שינה שעוברים עליי (לילות ברקים ורעמים הם הנוראיים) אני בטוחה שהיא בסיידר גמור, לא כמו שהיא הייתה במכלאה של "תנו לחיות לחיות". אם זה יצליח -הנה תמונה שלה:

../images/Emo108.gif ואם כבר...

אננס שלי, אוכלת אוכל חתולים
בתוך המטעם החדש - מרק ירקות! תגובת אננס: כגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגגלחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחגדככככךףחחחחללללללללגכןחשףקםףםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםפפפפפפפפפפפפפפפפ

למעלה