בעקבות הסקר

Neta558

New member
בעקבות הסקר ../images/Emo85.gif

רק עלה וכבר קיבלתי תלונות שצריכות להיות תשובות מפורטות... אז הנה המקום שלכם לפרט מה מסתתר מאחורי ה"כן" או ה"לא" שלכם. עישנתם והפסקתם? מנסים להגמל? מעולם לא ניסיתם? מתנגדים באופן נחרץ לעישון? מגעיל אתכם? שומרים על הבריאות? (השתדלו להתיחס בעיקר לנושא הזה, כי זו הסיבה שהסקר פורסם...) בקיצור, סיגריות וטבעונות-יש בכלל קשר? (אלון, אפשר הרצאה על חיפושיות הטבק לשולחן 2? אה כן, ומאפרה
) נטע |פעם היה אמוטיקון של סיגריה לעיטור ההודעה|

Eclipsed 0

New member
אה, ויש קשר לטבעונות...

1. טבעונים אידיולוגיים לפעמים לא מעשנים בגלל חיפושיות הטבק 2. טבעונים מסיבות בריאותיות לא מעשנים פשוט כי זה נוגד את כל העקרונות שלהם...

slayer1

New member
לא מעשן כי

אני מתנגד באופן נחרץ לעישון, זה מגעיל אותי, ואני שומר על הבריאות אבל אני כן מסניף סוכריות טיק טק בזמן השיעורים אגב רק מישהו אחד פה מעשן לפי הסקר. מי זה?

MooN aka asdfgh

New member
מה זה משנה?../images/Emo11.gif

זה לא אני! אבל ככה: א. לא יפה להעתיק מפורום "אנטי גלובליזציה" |נזיפה|! ב. זה פשוט דבר מגעיל! סתם משהו שגורם לאנשים להיות מסריחים ולמות... למה לעזאזל אנשים עושים את זה?!

יש סיבה טובה למה *כן* לעשן?

כי אני הצלחתי למצוא רק סיבות למה לא. החל מבריאותיות, דרך חברתיות ועד למוסריות ורוחניות.

xenocide

New member
דווקא...

...סיבות חברתיות הרי זה ידוע שיש. כי מתבגר שרוצה להתקבל בחברה מסויימת שמעשנת יצליח יותר אם הוא יעשן ואני חוויתי את זה על בשרי (למרות שלא התחלתי לעשן בגלל רצון להתקבל). אני התחלתי לעשן מאוד מוקדם וכשעברתי דירה מחולון לכאן (צור יגאל) אני עישנתי לסירוגין. להגיד שהיו לי פה חברים על ההתחלה יהיה שקר עצום מאחר ואנשים לא אהבו אותי פה (אווווו) ומתי מצאתי חברים? כשהאנשים שמעשנים גילו אותי, כי אז מתחילים ללכת למחששה שם קמים ונופלים הרבה נושאים חברתיים חשובים והרבה מאוד פעמים יצאתי מהבית רק כי כשהייתי במחששה מישהי/ו הזמין/ה אותי למסיבה פה או שם. אז זה כן עזר לי למצוא חברים שאח"כ התרחקתי מהם ומצאתי חברים אחרים שמעטים מהם מעשנים. ואני לא בטוחה שהייתי מכירה אותם אם לא הייתי מכירה את החברים הראשונים לפני כן.. (אני מקווה שלא מסובך מדי..). אז נכון להגיד שלהתחיל לעשן כדי להתקבל לחברה זה אסור וחבל אבל זה קורה ולא יעזור שום דבר. לפחות אני יודעת שאני הפסקתי לעשן ואני לא הולכת למחששה ואני גם לא יוצאת כל כך (ואני בהחלט מאמינה שיש קשר) אבל לא אכפת לי כי גם ככה אני מעדיפה להיות עם החבר ביום שישי... מקווה שלא בלבלתי אתכם לגמרי הדר (חודש וחצי בלי סיגריות-אבל מי סופר?) נ.ב אני יודעת שכתבתי במקום אחר מחאה קטנה על האפשרויות של הסקר אבל תהרגו אותי-אין לי זמן ובזמן שיש לי אני מתעדכנת מלמעלה למטה-ולא שמתי לב שנטע-מלכתנו- פתחה שירשור מיוחד לזה...

כשאני אומר חברתיות/כלכליות...

...אני מתכוון למשל לאישה עם בעיות כלכליות שהתראיינה אצל זהבי. במשך דקות ארוכות היא תיארה את המקרר הריק... ואיך אין לה כסף לקנות אוכל לילדים... וכמה שהיא מסכנה... ואז לגרנד-פינלה: "אני צריכה להלוות 30 שקל מהשכנים ומאנשים זרים כדי..." נו?... מנחשת?... "...לקנות סיגריות כל יום". כשאני רואה אנשים שמתבכיינים על זה שאין להם אוכל במקרר לתת לילדים שלהם, איכשהו כל האמפתיה שלי מתמוגגת ברגע שאני קולט סיגריה בין אצבעותיהם. אין לך כסף לאוכל לילדים, אבל את/ה מרשה לעצמך קופסת סיגריות או שתיים כל יום
ה-500 שקל האלה (אם מדובר רק בקופסה אחת של סיגריות פשוטות) היו יכולים לספק יופי של תפריט (בשאיפה טבעוני...
) לחודש שלם.

xenocide

New member
אני מוחה!!!

מה זה רק שתי תשובות?!?!? כן או לא? אז את זה שלא שמת את התשובה "לפעמים" אני מבינה כי באותה מידה אפשר להגיד שכן... אבל מה עם אנשים כמוני שלא יודעים מה להגיד? הלוא עישנתי ואפילו עישנתי המון במשך שנים רבות יחסית לגילי והפסקתי ואני כבר המון זמן לא עישנתי (היי, תשמעו-חודש וחצי נחשב הרבה אצלי..) אז הנה התשובה שלי-עישנתי והפסקתי! ועכשיו אני נושמת לשם שינוי. (לפחות כל עוד אני מתרחקת מהעיר...)
הדר (שואפת אויר וניזכרת למה אסור לקחת סיגריה למרות שאני ממש ממש רוצה!!!)

Neta558

New member
32 הצבעות תוך יום...

שנפתח פורום "עישון - בעד ונגד" ?

דורון ק

New member
רעיון נחמד../images/Emo127.gif

אבל קודם צריך לפתוח פורום ל-15 מסוימים של "היי, אני נטע, ואני כותב/ת עדכונים שבועיים", ונראה אתכם מנסים להגיד אחרת
. עכשיו רק צריך להחליט איזה נטע(או נטעות) תהיה המנהל/ת של הפורום?

dylan

New member
../images/Emo6.gif

ובקשר לפורום עישון.. אם כבר אז לפתוח מחדש.. היה פורום כזה (אני הייתי בצד של הנגד
) ונסגר אחרי שמוצה..

Weird Eyal

New member
היום רק ראיתי את הסקר

אני הצבעתי כן...... סיגריות אני מעשן כבר הרבה יותר מדיי זמן ואני פשוט לא מצליח להפסיק..... זה רע זה מגעיל זה מסריח זה יקר
אבל יותר מדיי קשה להפסיק.....

אף פעם לא עישנתי סיגריה (ever!)

ואני לא חושבת שאי פעם ממש רציתי לעשן. זה לא משהו שמשך אותי לנסות. מגיל מאוד צעיר אני במאבקים עם אבא שלי שמעשן, כנגד העישון, תמיד העשן והריח הפריעו לי, וכשהייתי בהתקפים אסמטיים זה הפריע אפילו יותר. הפעמים היחידות שעישון נראה לי כדבר מושך היו במקרים שראיתי כמה זה מרגיע אנשים, כמו כשקרסו התאומים, וכמה אנשים ישבו ונרגעו עם סיגריה. נו וכשאיזה בחור ממש שווה ישב בלי חולצה במרפסת באיזה אפטר ועישן, מה לעשות זה היה ממש סקסי! חוץ מזה אני לא אוהבת במיוחד את הרעיון של להכניס לגוף שלי כל מיני חומרים כימיים. גם אלכהול אני כמעט ולא שותה, למרות שיש דברים שאני ממש אוהבת, כך שסיגריות הן בכלל מחוץ לתחום. ובעקרון יש לי התנגדות די רצינית לעישון, זה מפריע, מסריח, וזה ממש לא כיף לחזור ממועדון או מסיבה כשכל הבגדים והשיער שלי מלאים בריח של סיגריות.

למעלה