בעקבות ההרצאה

instr

New member
בעקבות ההרצאה

על פסיכולוגיה של הילד שהייתה לי היום בקורס אימון ילדים בחדר כושר. דובר שם על התאמת אישיות לענפי ספורט וכקריטריון הוצע חלוקת אישיות ל EGO-ORIENTED ו TASK-ORIENTED. אלה עם אגו מחפשים הצלחה אישית, מהירה, קלה, נמנעים ממצב עימות עם סיכוי לכישלון, מוטיבציה שלהם מושפעת מתחרות אישית (ובתנאי שינצחו) וישתמשו בתרגילים "מלוכלכים" ע"מ לנצח וכו'. ממוקדי מטרה אוהבים תהליך עצמו, מסוגלים להתמיד לטווח ארוך, מפתחים מחוייבות למורה, נהנים מהתקדמות הדרגתית וכו'. איזה טיפוס שכיח אצלכם בקבוצה (סגנון) או בכלל בענף שלנו?

בעקבות תואר שעשיתי פעם בפסיכולוגיה

תיאוריות פסיכולוגיות מתחלקות לתיאוריות ממוקדות תכונות (כלומר כאלה שטוענות שלכל אדם יש אופי מוגדר, ועכשיו רק צריך למצוא איזה תכונות מרכיבות את האופי הזה) ותיאוריות ממוקדות מצב (כלומר כאלה שטוענות שכל אדם רק מגיב למצב שבו הוא נמצא, ובכלל אין דבר כזה "אופי" שמעצב את התגובה בכל המצבים). בקיצור, שאלת שאלה מעניינת, אבל אל תבנה יותר מידי על התיאוריה הזאת. למשל, אני חושבת שמאד צפוי שבאייקידו יהיו רק אנשים מהסוג השני (אין תחרויות, אין קרבות, אין תרגילים מלוכלכים...) אבל למרבה הפליאה בודדים בלבד מפגינים את התכונות האלה. בכלל, אני לא רואה איך אפשר ליישם את החלוקה הזאת לעיסוק שמהגדרתו נועד להנאה. זה בטח מין נסיון כזה למחזר תיאוריה שפותחה עבור מקומות עבודה.

די מסכים שהחלוקה לא כל-כך ברורה,

אבל אולי זה יותר נכון אצל ילדים? בטאי-צ'י אני רואה גם אנשים מאוד תחרותיים, שיודעים שהם תחרותיים ורוצים לפתח כיוון אחר.

למעלה