בעקבות ההודעה של טלי

patetta

New member
בעקבות ההודעה של טלי

הדעה שלי היא שכל זמן שאני מלמד אף תלמיד לא יפרוש אף פעם בגלל שיקולים כספיים.ובדעה שצריך ללכת לקראת התלמיד בענינים כספיים.עם זאת אני חושב שכשהורה מבקש הנחה בשביל הבן שלו או בכלל מבקש ללא תשלום עלי כמורה וכמחנך לדרוש שהתלמיד ישלם מהכסף שלו.אם הוא מקבל כל שבוע 20 שקל כדי לבלות אני רוצה שישלם לי בערך חצי כדי שיעריך את הוויתור.יש לי חברים שמתנים הנחות בתחזוקה של המקום בו מתאמנים או בעזרה עם גילאים צעירים יותר.ואני חושב שאפילו שטלי עושה מעשה יפה היא צריכה לדרוש משהו בתמורה כי מה שלא משלמים עליו גם לא מעריכים אותו.מה דעתכם?

תשלום

אם תלמיד לא משלם הוא מרגיש חייב למורה וכך הלמידה שלו פחות איכותית. אם תלמיד משלם, גם כשלא בא לו על האימון הוא יתאמץ לנצל אותו כי הוא שילם.

ganbarimasu

New member
אני חושב שיש צורך בהתגמשות

לפני שנה כשהייתי מובטל ומצבי הכלכלי היה מאד מאד קשה הסנסיי שלי הסכים שלא אשלם ואמשיך להתאמן עד שמצבי הכספי ישתפר. אמנם זה גרם לי לתחושות אשמה קשות וניסיתי לשלם לו ע"י הלוואות וכד' כי לי אישית היה קשה עם זה, ובסופו של דבר בשל הבעיות הכלכליות ובעיות רפואיות הפסקתי להתאמן לתקופה ארוכה, אבל זו הייתה מחווה נכונה וגרמה לי להעריך אותו ואת הדוג'ו יותר. אני זוכר שכשהייתי נער והתאמנתי אצל סנסיי יהודה פנטנוביץ' ז"ל הוריי התקשו תקופה מסויימת לשלם שכר לימוד. סנסיי יהודה בחסדו ובחוכמתו הסכים שאמשיך להתאמן כרגיל אולם שפעמיים בשבוע אגיע בזמני הפנוי ואנקה ואשטוף את הדוג'ו. זה לימד אותי נתינה וקבלה כמו גם אחריות.

patetta

New member
זה בדיוק מה שאני אומר

שצריך להתנות הנחה או פטור מתשלום בנתינה של התלמיד או שישלם מדמי הכיס שלו, מהכסף שאיתו הוא קונה בקיוסק של בית הספר או מבלה ביום שישי , או שינקה את המועדון\דוג'ו\אקדמיה העיקר שלא יהיה חינם.אני ראיתי, וזה קצת לא נעים להגיד, אצל ילדים משכונות עניות חינוך למסכנות. פעם ילד בן 7 ביקש ממני מכנסיים חינם כשאמרתי לו שאלו לא המכנסיים שלי ואני רק מוכר אותם הוא הציע שאני אסבסד אותם. היה לא ממש ברור שלא הוא ולא ההורים שלו לא צריכים לעשות שום דבר בקשר למכנסיים האלה.בגלל זה ההודעה של טלי הקפיצה אותי. אני חושב שכל ילד צריך להרוויח איך שהוא את החליפות שהיא משיגה.

ענייני תשלום |../images/Emo130.gif

לדעתי לימוד בחינם ללא תשלום מצד אחד עשוי להיראות ממש נחמד אבל לטווח הארוך זה מזיק לא יעיל ונותן הרגשה לא נעימה, הייתי במקום הזה פעם ובמבט לאחור אני חושב שבסוף הצלחתי להחזיר חלק ממה שקיבלתי בתמורה. אני לא הייתי רוצה ללמוד בחינם כי זה יחליש לי את הלימודים, יתן לי תחושה לא נעימה שאני מנצל או מקבל משהו שחסר בו משהו, ארגיש חייב בצורה כלשהי, יהיה חסר פה איזון מסויים שלדעתי חיוני ללימוד שלך. זה כמו שבמכולת לא הייתי נכנס ומקבל משהו בחינם בלי לשלם עליו. אני לא ארגיש נעים ללמוד במקום שלא ידרוש ממני כסף או דבר אחר בתמורה, רצוי שתהיה פה החזרת כוחות כלשהי ביני לצד השני, בין אם זה תשלום כספי, או החלפה או המרה דבר אחר כלשהו (בארטר). אני מסכים בהחלט ומעודד את זה שמי שאין ידו משגת לשלם והסנסאיי או המורה, מדריך וכו' יכול לבקש ממנו לשלם בצורה אחרת קרי לנקות את הדוג'ו, לטאטא, לעסוק בפעילות מזכירותית כזו או אחרת, לעזור עם תלמידים אחרים, כל עזרה או עשיה אחרת שנראית לסנסאיי שוות ערך או לפחות עשיה כלשהי שתתמוך בהחזרת הכוחות הזו. לדעתי זה וחלק חשוב מאוד בלימוד שלך וזה מלמד אותך להעריך את מה שאתה מקבל פותח את הלב שלך, אתה לא לוקח דברים כמובן מאליו, ואתה מרגיש סיפוק ובטח דברים נוספים. מה שבא בקלות באותה הקלות יעלם, אני מסכים שאם לא משלמים או נותנים משהו ממך בתמורה אתה לא ממש מעריך את מה שקיבלת, ואם עבדת עליו קשה הסיפוק גדול פי עשרת מונים
. בחינם זה אולי נשמע טוב אבל בשורה התחתונה זה די ריקני.

למעלה