בעקבות אילה..

חסות

New member
בעקבות אילה..../images/Emo186.gif

אולי זה כבר נדוש, שרשור על אילה (כי אוטוטו הפרק של היום)... צפיתי בפרק של אילה וברגעים שהוא דיבר איתה על "החוזה" הטיפולי, פתאום ראיתי את עצמי יושבת שם.. כן יושבת בסט הצילומים. הרי זה בדיוק, אבל בדיוק מה שהפסיכולוגית שלי אמרה לי לפני שנה וחצי כשעוד הייתי פוגעת בעצמי. ממש מילה במילה! ב-ד-י-ו-ק
"את חייבת להבטיח לי שלא תפגעי בעצמך בזמן הטיפול, אני לא אוכל לטפל בך תחת איום בהתאבדות, אם תפגעי בעצמך לא תוכלי להגיע לכאן יותר." (כמובן שניסיתי לברוח מהתשובה שלי לעניין הזה), והיא.. עד שלא קיבלה הבטחה לא העבירה נושא. לא יודעת.. פשוט הייתי חייבת לכתוב לכם את זה. והדבר היותר מפחיד שקרה לי.. זה שבפרק שעבר הרגשתי לשברירי שניה שאני ממש מקנאה באילה, על האומץ, לקחת כדורים, לפגוע. כאילו אני נמצאת אחרי גמילה ועכשיו בא לי עוד קצת.. רק כדי לא להרגיש את הכאב האמיתי שבלב, כדי להתעמק בכאב הפיזי של הפגיע. אני כמובן לא עשיתי כלום וגם לא אעשה.. אבל רק המחשבה שזה בכלל עלה במוחי...
זהו.. זה מה שרציתי לכתוב. יום טוב..

שרונסקי

New member
חסות - כל מטופל שמאיים בהתאבדות

נתקל בדרך כלל במטפל שמכריח אותו לחוזה שהוא לא מתאבד בזמן הטיפול. כבר עשיתי זאת מספר פעמים. זה לא בא להוריד - לא מראובן ובטח שלא מהמטפלת שלך, זה פשוט כלל ברזל. אבל אני ממש מבינה את הקנאה הזו באומץ של איילה, ללכת עם התסכול והכאב שלה (גם אם זה התרסה ואיתות ) עד הסוף. רק שפה, הרבה פעמים, וזה ידוע, לצערנו, האומץ והצורך הזה ללכת עד הסוף עולה באמת במחיר סופני, ולפעמים במחיר פחות סופני אבל לא פחות קטלני - נכות כלשהי, וכו'. אז רק רציתי להגיד לך שאני מבינה מה שאת כותבת, ושתרגישי טוב. אולי תנסי לראות זאת אחרת: זה לא שלא היה לך אומץ, זה זה שהבנת שאת יכולה להתמודד, למרות הפתרון הקל יותר, כי אומץ צריך יותר כדי להתמודד עם הקשיים.

סלינוש

New member
זה מעצבן אותי

החוזים האלה ואם בנאדם לא מסכים לחוזים שכאלה אז המטפל זורק אותו ואז מה? ואז בכלל הלך על הבנאדם.

שרונסקי

New member
אם בן אדם לא מסכים לחוזה

המטפל לא יכול לקחת עליו אחריות. ואז, יותר נכון אשפוז, למשל. אין מה לעשות, אי אפשר לשחק בחיים של בן אדם כשאתה אחראי עליו

L L B

New member
מבינה את עצם החוזה,

אבל יחד עם זאת הוא נשמע לי תמוהה. לפני כשנה, כשעשיתי שירות לאומי וחזרו לי שוב המחשבות האובדניות, חיפשתי לי טיפול בנרות. כל המטפלים שהגעתי אליהם וששמעו שיש לי מחשבות אובדניות, סירבו לקבל אותי ואמרו לי לאשפז את עצמי באשפוז יום או מלא. עד שהגעתי לאיזשהו פסיכיאטר שהסכים לקבל אותי אבל רק בתנאי שאחתום על חוזה. היו בחוזה כמה וכמה סעיפים ובאחד הסעיפים הוא אמר לי לכתוב: "אני L.L.B, מתחייבת לא להתאבד בתקופת הטיפול עם ד"ר ש'". בתגובה שאלתי אותו: "רגע, אז זה אומר שאחרי הטיפול אני יכולה להתאבד?" הוא גימגם...
יום למחרת התקשרתי אליו ואמרתי לו שלא מתאים לי כל החוזה הזה... ולא הגעתי אליו יותר. המטפלת הנוכחית (והמדהימה
) שלי, לא ביקשה ממני שום חוזה שכזה. אבל היא ביקשה ממני שאם ולא ארגיש טוב, אתקשר אליה
. חסות - יכולה להבין מאיפה נובעת ה"קנאות" באיילה. חושבת שביום שתהיי שלמה עם עצמך ושלא תחשבי על פגיעה עצמית ושמקרים כמו של איילה לא יגרמו לך לרצות ולפגוע בעצמך (גם במחשבות...), אז תביני שעלית על המסלול הנכון
. מאחלת לך המונים של הצלחה בהמשך הדרך,
L.L.B

חסות

New member
תודה..../images/Emo140.gif

אתם ממש חמודים.. וטוב לדעת שאתם מבינים את ההרגשה. אני בהחלט מסתכלת על זה בדרך שונה ומנסה לחזק את עצמי על זה שלא קמתי ועשיתי משהו, למרות שזה קפץ לי לראש. ו- LLB, המטפלת שלי באמת מקסימה... אמנם היא עשתה לי את החוזה הזה בתחילת הדרך (אני מודה שהפחדתי אפילו את עצמי באותה התקופה), אבל בהחלט היא גם דרשה ועדיין דורשת שאני אתקשר ברגע שאני מרגישה צורך. אני באמת מבינה את החוזים האלה... אבל לפעמים ..אתם יודעים, זה כזה מעצבן.. תחושה של.. "מי את שתחליטי מה אני אעשה..? מה את מציבה לי תנאים?" אבל עובדה, זה ממש הלך אצלי, פתאום התחלתי לחשוב פעמים לפני מעשה, והיום אני יכולה להגיד שאין כבר מעשים..
תודה לכם.

גילהלה

New member
אני לא מבינה את נושא החוזה

הרי תמיד אפשר להפר את החוזה אם מאד רוצים להתאבד. מי ששומר על החוזה מודה שבעצם הוא לא רוצה למות אלא רק מבקש עזרה. זה לא כך?

שרונסקי

New member
זה בדיוק אחד הדברים שהצחיקו אותי

תמיד, בתור יצור מרדני, שאלתי את עצמי (הפעם באמת את עצמי) למה שבן אדם לא יגיד 'כן כן בסדר' אבל יעשה מה שהוא רוצה. אבל מסתבר שזה עובד אחרת. רוב האנשים כנראה מרגישים אחריות בקיום מה שהבטיחו, וגם ההבטחה עצמה מושכת לכיוון מסוים, הכוח של המילים, שלא לדבר על ההבנה של המשמעות של המטופל לגבי המטפל.

pomelit

New member
בעיקרון את תמיד עושה מה שאת רוצה

הטיפול לא משנה את זה. מצד שני, אם כן מגיעים לטיפול וכן רוצים בו ובמסגרת, חוזה שכזה יכול לעזור להציב גבולות שלפעמים אין מבפנים. הרי זה הרעיון בעצם. אדם שרוצה לפגוע בעצמו הרבה פעמים מאוד אמביוולנטי לגבי הנושא, ומצד אחד רוצה ומצד שני לא. חוזה כזה יכול לחזק את הגורמים המעכבים, וזו מטרתו הראשונית מן הסתם.

שרונסקי

New member
זה בדיוק אחד הדברים שהצחיקו אותי

תמיד, בתור יצור מרדני, שאלתי את עצמי (הפעם באמת את עצמי) למה שבן אדם לא יגיד 'כן כן בסדר' אבל יעשה מה שהוא רוצה. אבל מסתבר שזה עובד אחרת. רוב האנשים כנראה מרגישים אחריות בקיום מה שהבטיחו, וגם ההבטחה עצמה מושכת לכיוון מסוים, הכוח של המילים, שלא לדבר על ההבנה של המשמעות של המטופל לגבי המטפל.

וודי אלן הסביר

שהוא לא התאבד כי המטפל שלו פרוידיאני מחמיר שגובה כסף גם על פגישות מוחמצות.

למעלה