בעצת רון, החלטתי לסכסך...

• פותח הנושא TIC
  • פורסם בתאריך

TIC

New member
בעצת רון, החלטתי לסכסך...

בעצת רון, החלטתי לסכסך ולעורר פרובוקציות... בואו ונדון: ריטיינר או תגמול עפ"י הצלחה? TIC.

בוושם

New member
ריטנר

אני מכיר רק את השיטה הזו אומנם שמעתי על השיטה האחרת אבל הבנתי שהאיגוד מתנגד לה נכון או סתם שמועות? אני גובה מלקוחות בין 1000$ - 2500$ עפ"י היקף העבודה אין לי מושג אם השיטה האחרת מגיעה לסכומים אלו בסיכומו של דבר אשמח אם תאירו את עיני בוושם

ron ad

New member
על פי האיגוד...

שלום, על פי האיגוד צריכים לעבוד רק בשיטת הריטיינר. אבל לפני מספר שנים אחד מחברי האיגוד עבד בשיטת האייטמים, האיגוד תבע אותו והפסיד בטענה שהאיגוד לא יכול לקבוע לאף אחד את צורת העבודה והתשלום. לדעתי טענה נכונה. מניסיון, הרבה פעמים לקוחות גדולים לוחצים/מחייבים לעבוד בשיטת הריטיינר. לקוחות אלו מודעים לכוחם ולך רק 2 אפשרויות: לקחת את הלקוח ולעבוד בשיטה שלו או לוותר עליו ולהתמתין ללקוח הגדול הבא... אני דווקא דוגל בשיטת הריטיינר, הרי יחסי ציבור זה לא רק קשרי עיתונות. רון

TIC

New member
כמדומני

כמדומני זה היה היחצ"ן רימון. הוא הוגלה על-ידי האיגוד למרות שקשה לומר שטענותיו חסרות ביסוס. הוא טען בזמנו ששיטת הריטיינר היא שיטת הפחדנים. מי שבטוח ביכולתו, כך טען, ידרוש תשלום על-בסיס הצלחה. כמובן שעלו שאלות: כיצד נמדדת ההצלחה? חשיפה באינצ'ים? חשיפה חיובית בלבד? וכו' וכו'. דבר אחד בטוח. אף איגוד/ארגון לא יכול לחייב את פלוני לעבוד בשיטת חיוב X ולא בשיטת חיוב Y. מה זה? קרטל? TIC.

ron ad

New member
כזכור לי זה לא היה הוא...

שלום, אני דווקא התכוונתי למישהו אחר שנגדו היה משפט. הבעיה המרכזית היא בשיטה שאינה ריטיינר: כיצד מתמחרים? לפי אינצים(לא הגיוני, לא תלוי בנו), לפי סוג מדיה ומקום (ואז צריך רשימת קניות, לכל עיתון מחיר) לפי מיקום בעיתון? לפי שווי ערך של פרסום במקום? (למשל חצי מעלות מחיר מחירון) האם תמונה מוסיפה? ומה לגבי אייטם שהלקוח לא מרוצה? ומה לגבי איזכור בלבד? איך מגדירים איזכור? מתמחרים לבד איזכור, אייטם, כתבה,כתבת מגזין וכו? יש לכם תשובות לכך? אני ממש לא יודע איך ניתן להגדיר הכל כך שכולם יצאו מרוצים. יהיה מעניין לדעת כיצד אכן מתמחרים זאת? רון

TIC

New member
ברור ש...

ברור שיש הרבה שאלות שצריך לענות עליהם ומודל מורכב שצריך לבנות. מה עושים למשל כששולחים מוצר להתנסות באחד ממדורי הצרכנות והמוצר נקטל מעל דפי העיתון? היחצ"ן עשה את שלו, אבל ברור שהלקוח לא מרוצה, למרות שהוא אחראי לאיכות המוצר ה$!#@%. בהנחה שניתן היה לבנות מודל שכזה, האינכם חושבים שהיה אינטרס לפטישים שבחבורה לדרוש תשלום על-בסיסו? TIC.

TIC

New member
זהו... שלדעתי אין עדיין מודל

אולי דווקא יש ומישהו מוכן לחלוק איתנו אינפורמציה בנושא? TIC.

ron ad

New member
בטוח שיש + דוגמא

שלום, לגבי הערתך:"האינכם חושבים שהיה אינטרס לפטישים שבחבורה לדרוש תשלום על-בסיסו" כשצריכים לריב עם הלקוח עם כל אייטם אז זה לא שווה, וכדאי לסכם מראש על ריטיינר. ראיתי באתר האינטרנט של משרד יחסי ציבור שעובד בשיטה: שעלות כתבה (ללא פרוט נוסף) במקומון חולון בת-ים/חדשות ערוץ2/ חדשות 10 / לאישה וכו' (איזה קשר יש בין כל המקומות אני לא יודע) עלות 1500 דולר לאייטם! אם הלקוחות היו מוכנים לשלם בשיטה זו אני בטוח שהרבה יחצים היו מוכנים לעבור לשיטה זו כבר מחר. אבל כנראה שהמציאות לא כזאת. או שאולי אני טועה? אשמח לקבל גם תגובות של לקוחות, האם אתם מוכנים לשלם סכומים כאלה, או להישאר ב600-700 דולר לחודש ל-4 חודשים מינימום? רון

havlaz

New member
ב1500 דולר

אני קונה לך את עמוד השער של המקומון של בת ים + דאבל אמצע

ron ad

New member
זה המחירים של המשרד...

או שאתה מרוויח (אייטם בחדשות ערוץ 2 ב-1500$) או שהאתה מפסיד... זאת הבעיה עם השיטה, לא תמיד כולם מרוצים...

בוושם

New member
מקומון=ערוץ 2??? אתה בטוח

נשמע הגיוני שהאיגוד לא יכול לקבוע את שיטות התשלום. לגבי התימחור התמוהה שרון מציין על אותו משרד אני לא מצליח להבין איך מקומון = ערוץ 2? יש כאן פתח להונאה. אני אתמחר כך ובפועל אעבוד רק על מקומונים - שזה הרבה יותר קל. אז מה זה הסיפור הזה? אני מאמת ובתמים לא מבין את השיטה רון, אולי תחבר לינק למשרד הזה שראית עם התימחור באינטרנט שנתהה ביחד על קנקנו. בכל מקרה אני מבין לקוחות שאומרים שהם רוצים לשלם עפ"י פרסום השאלה היא כמה? למרות מה שאני אומר אף לקוח שלי לא ביקש את השיטה האחרת, אולי הם לא יודעים עליה? בוושם

batusik1

New member
הנה עוד סיבוך לדיון

אתם התייחסתם בנושא התמחיר רק לפרסומים שיצאו - ואיך נתמחר אייטםפ שליליים שנמנעו?? מסובך... לא רק אני אמרתי

למעלה