א. שיש להשתמש רק בגיאומטריה (ללא טריגו, ווקטורים וכו´) ב. שזו חידה שאהד סיפר לי בפורום אחר, ובינתיים ממש לא הצלחתי לפתור אותה. אני מקווה שבכלל יש לזה פתרון... אבל השעה היא בסך הכל שתיים בלילה !
פעם המורה למתמטיקה שלי פתר את הבעיה... הפתרון הוא יחסית מאוד מתחוכם וטיפה ארוך! לצערי שכחתי את כל העניין... [נראה לי שהוא השתמש במעגלים, אבל אני לא בטוח]...
תסמן את המעגל החסום (מפגש חוצי הזוויות) תוריד את הרדיוס לבסיס... המשיק מאונך לרדיוס בנק´ ההשקה וחוצי הזוויות נחתכים בפרופורציה שווה והגובה לבסיס במשו"ש הוא גם חוצה את זווית הראש לכן שני המשולשים הלבנים למטה (אם תסתכלו בציור תבינו יותר טוב) חופפים זה לזה לפי צלע זווית צלע, ואז אלפא = ביטא לפי זוויות מתאימות במשולשים חופפים
נעביר קו FE היוצא מנקודה E כך ש BF=BC. (ראה תרשים מצורף) המשולשים BFE=BEC חופפים (צלע-זוית-צלע) המשולשים BDC=BFE חופפים (צלע זוית-צלע) ולכן BEC=BDC מה שאומר שזוית B שווה ל-C, וזהוא מאפיין של משולש שווה-שוקיים- ABC.
ואהוו ! זו היתה השאלה הכי מתישה שנתקלתי בה בגיאומטריה בחיי... מצאתי הוכחה לא מסובכת בכלל, ואפילו בלי דמיון או פרופורציות, רק עם משפטים מאוד בסיסיים ! אך מכיוון שאין מקום בשוליים של ההודעה - אני לא ארשום אותה כאן