בעצתו של נשר

Fingertip

New member
בעצתו של נשר

שאלה שלא הצלחתי: הוכח: "משולש שבו שני חוצי הזויות שווים זה לזה הוא משולש שווה שוקיים." תודה! אהד.

וחשוב להוסיף ../images/Emo107.gif

א. שיש להשתמש רק בגיאומטריה (ללא טריגו, ווקטורים וכו´) ב. שזו חידה שאהד סיפר לי בפורום אחר, ובינתיים ממש לא הצלחתי לפתור אותה. אני מקווה שבכלל יש לזה פתרון... אבל השעה היא בסך הכל שתיים בלילה !

its moi

New member
הנה:

המשולשים הצהובים דומים (קל להוכיח) ולכן גם חופפים (יחסי צלעות, וסכום שווה) ולכן גם המשולשים הגדולים חופפים.

לא ברור ../images/Emo107.gif

איך הוכחת שהמשולשים הצהובים דומים ? שתי הזוויות שסימנת בהם ב α לא יכולות להיות שוות, כי אז שתי השוקיים היו מקבילות !

its moi

New member
../images/Emo4.gifצודק../images/Emo9.gif

צריך להוציא אותי להורג על טעות כזאת

לא להיסחף... ../images/Emo107.gif

אבל אם יהיה לך רעיון אחר תספר לנו, אני בינתיים שובר על זה את הראש...

1ca1

New member
לי יש רעיון

תשאיר את זוויות הגמא במקום, והרי אלפא=בטא (אני מתכוון אלא מהחוצה זווית) לכן המשולשים הצהובים דומים לפי זווית זווית QED

מכיר

פעם המורה למתמטיקה שלי פתר את הבעיה... הפתרון הוא יחסית מאוד מתחוכם וטיפה ארוך! לצערי שכחתי את כל העניין... [נראה לי שהוא השתמש במעגלים, אבל אני לא בטוח]...

1ca1

New member
נראה לי עליתי על זה

תסמן את המעגל החסום (מפגש חוצי הזוויות) תוריד את הרדיוס לבסיס... המשיק מאונך לרדיוס בנק´ ההשקה וחוצי הזוויות נחתכים בפרופורציה שווה והגובה לבסיס במשו"ש הוא גם חוצה את זווית הראש לכן שני המשולשים הלבנים למטה (אם תסתכלו בציור תבינו יותר טוב) חופפים זה לזה לפי צלע זווית צלע, ואז אלפא = ביטא לפי זוויות מתאימות במשולשים חופפים

yatir

New member
אם נחבר את בשני

הנקודות שבהם חוצי הזוית פוגשות את הצלעות אז נקבל ישר למקביל לצלע השלישית (בעזרת משפטי הפרופורציה של חוצי זוית)...

EranDavid

New member
הצעה לפתרון

נעביר קו FE היוצא מנקודה E כך ש BF=BC. (ראה תרשים מצורף) המשולשים BFE=BEC חופפים (צלע-זוית-צלע) המשולשים BDC=BFE חופפים (צלע זוית-צלע) ולכן BEC=BDC מה שאומר שזוית B שווה ל-C, וזהוא מאפיין של משולש שווה-שוקיים- ABC.

!EURICA הצלחתי !! ../images/Emo107.gif

ואהוו ! זו היתה השאלה הכי מתישה שנתקלתי בה בגיאומטריה בחיי... מצאתי הוכחה לא מסובכת בכלל, ואפילו בלי דמיון או פרופורציות, רק עם משפטים מאוד בסיסיים ! אך מכיוון שאין מקום בשוליים של ההודעה - אני לא ארשום אותה כאן
סתםם.. נראה קודם אם מישהו אחר יצליח...

למעלה