בעעע... איזה סחף היה היום...

brotal

New member
בעעע... איזה סחף היה היום...

הלכתי לנסות לראות מה אני שווה היום. 8 בבוקר כמו שפיץ באוטו של חבר, נוסעים לחוף שנראה דיי פוטנציאלי כי הוא מפוצץ סלעים. 10 דקות של של סידור ציוד ותדריך מה אני הולך לעשות ואיפה (בכל זאת, הולך להיות תקוע שנורקל בפה שלא תמיד נוח לפלוט ולהחזיר.. מתחילים לשחות עד לעומק של איזה 3-4 מטר.. מתחיל לחשוב על זה שעם כל החג והכל לא יצא לי להתאמן על נשימות הרבה זמן.. עושה תרגיל של דקה ורבע ויורד. סיפור לשמור על העומק. בתור מתחיל בהתחלה פשוט נהנתי מהנוף. הרבה דגים צבעוניים שלא יצא לי לראות... הגיחות למטה דיי קצרות (20 שניות לכל היותר ) כי לא התאמנתי מי יודע מה :/ על כל מקרה, התחלתי לנסות ליירט על דגים. גילתי שזה לא הכי קחל לכוון את הרובה עם זרמי המים.. בסופו של דבר השארתי אותו יציב וחיכתי שאיזה דג יעבור על הכוונת. היו כמה פיספוסים דיי מרגיזים. מתישהו אחרי שעתיים, הדגים כבר התחילו להיעלם מהאיזור שהיינו בו, וחבר שלי נפצע מאיזה סלע ברגל. אז החלטנו לחזור. לפתע אני שם לב שהסחף גרר אותנו יופי.. 500 מטר בכיף מהחוף... כל אחד אחז בצד אחר של הבוגי והתחלנו לדווש כל אחד לפי היכולת שלו... זה היה מעייף בטירוף. הקרסוללים שלי לא רגילים למאמץ הזה. עניין של חישול... אם להתעלם מהכאב התקדמתי לא רע, אבל לו לא היו סנפירים ו-2 רגליים פצועות באיזור גיד אכילס. בתור אחד שספגג אינספור חתכים באותו מקום אני יודע כמה זה שורף, והתקדמנו דיי לאט כשאת רוב כח התנועה אני נותן. תוך כדי אני מסתכל למטה ורואה את כל הדגים הרציניים שבעצם נשארו במקום ואנחנו נעלמו מהם חחחחחחח... כשנגמרנו, ולבסוף הגענו למום שאפשר לעמוד, נתתי לו כמה שאפשר לסחוב והוא הלך חזרה לחוף. אני לעומת זאת, עם בוגי ביד אחת, רובה ביד השניה וסנפירים, לא ממש יכול לזוז הרבה. וככה 3 התקפות מעיפות אותי בשמחה לכל כיוון עם כל הציוד. ואני מסורבל עם הסנפירים נופל מצד לצד בקושי נושם חחחח... עד שבסוף העברתי לו קצת מהציוד ויצאתי מהמים סחוט מת.. אבל היה ממצא :) למדתי לא מעט על האיזור ובכללי על צלילה.. אני זוכר למשל שירדתי פעם אחת וראיתי דג בינוני בול על הכוונת שלי, התמקדתי, ירדתי עוד קצת ושיחררתי יריה.... לצערי הכפפה הייתה קצת רופפת ככה שלא הרגשתי מי יודע מה, ואני לא יודע אם החץ ממש פגע, אני רק יודע שראיתי את החץ באדמה, ואת הדג מעולף נסחף לאיטו... הבאתי צלילה, שיחררתי את החץ בעדינות, אבל לא נשאר אויר לחפש ת'דג.. כשחזרתי למטה הוא נעלם :/ נו טוב.. חזרתי הבייתה עייף מת חחחח...

t P R

New member
חבל...

עם הכל ההכנה אתם לא מצויידים כמו שצריך... האם החבר הצטרף סתם?, או שגם הוא דייג מתחיל? פעם הבאה, נסו לעגן את המצוף/בוגי, וכך תישארו באותה נק'. מקסימום משנים מיקום פעם בכמה זמן.

D the kid

New member
נשמע כמו סיפור שבשקט יכל גם להיגמר אחרת../images/Emo122.gif

הכי חשוב זה ללמוד מטעויות. איך לא להגיע למצב שאתה נסחף מבלי להרגיש את זה. (או ע"י עגינת המצוף, או בדיקה שלך כל כמה דקות איפה אתה נמצא (אזימוט לשתי נקודות עוקבות בחוף)). יכלתם גם פשוט לצאת יותר מוקדם מהמים ובכך לחסוך מצב שאתם מותשים כ"כ, על כל הסכנות שהוא מביא איתו.
אם החבר שלך, הוא שותפך לצלילות, אז במינימום שיתארגן על סנפירים (אפילו פשוטים של שחייה. הכל עדיף מכלום). זה כבר ישנה את כל ההתנהלות שלכם במים, ולא ישאיר את כל העול עליך.

brotal

New member
תגובות לשואלים

ובכן, אם לומר בכנות לא ייחסתי חשיבות למרחק מהסחף. אני מכיר את הים מהגלישה.. וסחף של 20 מטר פה או 20 לשם לא ממש משנה כי בד"כ אתה חוזר לאותה נקודה בשיא המהירות. אני בכלל לא ראיתי מה המצב שלנו. פשוט שכבתי למעלה, נשמתי לאט וברוגע עם השנורקל כשאני מסתכל מטה, חיכתי לזמן שאני אהיה מוכן, וצללתי. לא ממש הסתכלתי מה קורה מסביב.. בדיעבד זה התברר כטימטום כי בעיה להיסחב עם כל זה חחחחחחחחח...... והחבר מצטרף בתור ביטוח.. הוא נמצא איתי למקרה שמשהו רע יקרה, והוא רואה מה אני עושה ואז יחליט אם גם מתאים לו :) לגיטימי אני חושב.. :)

עידניב

New member
זה למה

המלצתי לך 3-4 צלילות עם משהו שכבר מתמצא ויודע להתנהג במים ואלו יכולות למנוע תקלות סכנות ולתת לך טיפים עיצות ורקע על סגנון הצלילה...מקווה שיהיה לך יותר בטוח ומוצלח בבאות עידניב

brotal

New member
אני יודע אחי.. גם אני חשבתי על זה...

אבל זה לא שהייתה לי יותר מדיי ברירה. בוא לאשקלון :) אני מכיר הרבה מאוד חופים פוטנציאלים :)

למעלה