בעסה או באסה?

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

mise

New member
בעסה או באסה?

איך נכון לכתוב? ב - ע' או ב - א'? מה החוקים ליבוא מילה משפה זרה? ומה מקור המילה בעסה? (אני מעדיפה אינסטנקטיבית לכתוב ב - ע'). תודה.

גנגי

New member
באסה.

מלשון ביש. השורש ב.א.ס. בערבית מקביל לשורש ב.י.ש. בעברית. הווי אומר מעתה: באסה = חרא של מזל.

mise

New member
איזה ב(ע)אסה!!!

להתרגל לכתוב עם א'??? הדגש של העין מאוד מוצא חן בעיני. אין הקלות?

גנגי

New member
אין הקלות, אבל יש שגיאות,

את יכולה לבחור לכתוב בשגיאה.

מושמוש18

New member
גם אני יכול לכתוב "אווה עומר",

זה אומר שככה כותבים? שאלתי אם מישהו יודע בוודאות, כי ראיתי גם "הווה אומר" וגם "הווי אומר". אולי יש הבדל בין שני הביטויים?

גנגי

New member
כן. מישהו יודע בוודאות,

ואם לא תזלזל כל כך בידע של אחרים שאין לך מושג מי הם ומה השכלתם רצוי שתטריח את עצמך לגוגל כדי לראות גם מניין זה בא.

Yuvalenko

New member
וכאן מתאים אייקון חדש- |ציני|

חייבים להכניס אייקון כזה למצבת האייקונים..

מושמוש18

New member
ודווקא משום שאין לי מושג מי אתה,

ומהי השכלתך, אני מרשה לעצמי לזלזל בידע שלך. בשבילי אתה לא יותר מאשר כינוי על המסך, מה הופך את ההודעות שלך ליותר אמינות מההודעות של כל אחד אחר? ועכשיו במטוטא, מניין זה בא?

RonenYi

New member
נכון, בגלל שאתה לא יודע מי זה

אתה לא יודע שזו אישה.

or99

New member
אין "הווה אומר"...

הנה חיפוש במקורות: "הוי אומר" - 109 תוצאות "הוה אומר" - אין תוצאות אגב, אין שום הבדל בהגייה בין שתי צורות. אלה רק שתי צורות כתיב.

Image of me

New member
דווקא ל"הווה אומר" יש יותר תוצאות.

אתה חיפשת בטקסטים עתיקים. אבל אם מחפשים בלי הגבלה לאתר מסוים, הנה התוצאות: "הוי אומר" - 911 "הווי אומר" - 520 "הוה אומר" - 167 "הווה אומר" - 6350 כלומר, בעברית המודרנית הצורה המקובלת ביותר היא הווה אומר.

כשאתה אומר כבוד הדדי,

אתה מתכוון ללקרוא את ההודעות שאנשים השקיעו בהן, או פשוט סתם לזרוק תגובות לא נכונות מבלי לקרוא את כל השרשור

Image of me

New member
בתגובה שלי אין שום דבר שאינו נכון.

אם תקרא שוב את התגובה שלי, תראה שלא טענתי ש"הווה אומר" היא הצורה הנכונה, טענתי שהיא הצורה המקובלת. הבאתי את הנתונים המפורטים של "הווה אומר" לעומת "הווי אומר" בגוגל, והמסקנה היא שבשפה של היום משתמשים הרבה יותר ב"הווה אומר", בין אם הצורה הנכונה על פי המקורות היא זו או זו. יכול להיות שהנתונים שלי הם לא התשובה לשאלה המקורית, אבל הם בהחלט מראים פן נוסף של הנושא: מה הצורה המקובלת כיום. ודי כבר לקטול אנשים, ממש מגעיל להיכנס לפורום הזה.

למעלה