בעסה או באסה?

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

Image of me

New member
כי צריך לשים מרכאות כשמחפשים!

"אני אדבר" - 4170 "אני ידבר" - 1930 אם לא שמים מרכאות, אז מתקבלות גם תוצאות שבהן שתי המלים מופיעות באותו טקסט אבל לא אחת אחרי השניה (למשל: "אני ביקשתי שהוא ידבר" יכול להיות אחת מתוך 13100 התוצאות)

גנגי

New member
"במטותא", אם לא אכפת לך.

ושוב, חיפוש קצר בגוגל היה נותן לך את התשובה. ובשביל לדעת מה מקצועו של אדם מספיק לפעמים לפתוח את כרטיסו האישי. ובכל מקרה, לא רצוי לזלזל גם באדם שאינך יודע עליו כלום, שלפעמים אח"כ מסתבר ש...הוא בכל זאת יודע על מה הוא מדבר, ואז זה לא ממש נעים.

מושמוש18

New member
לא איכפת לי, תודה.

חיפוש קצר בגוגל מחזיר יותר מ-6,000 תוצאות עבור הביטוי "הווה אומר" לעומת מאות בודדות עבור "הווי אומר", "הוה אומר" או "הוי אומר". כך שלא ברור לי איך זה אמור ללמד אותי משהו. אתם תמיד אוהבים ללכת סחור-סחור במקום לספק תשובה מהימנה, ואז להתרעם על אנשים שלא מוכנים לקבל את המילה שלך אלא מחפשים משהו יותר מוצק? ובאמת שאני לא מרגיש לא נעים.

גנגי

New member
ואלו תשובות הוא נותן

לגבי ה"הווי אומר"? לא כאלה מהמקורות, במקרה? אז מה זה אומר? שאולי זאת דווקא הצורה הנכונה? לא מספיק לחפש מספר. צריך גם להסתכל על סוג התוצאות. על מקורן. וחץ מזה תמיד אפשר גם לעשות את הבלתי-סביר-בעליל ובכל זאת לפתוח מילון. חתרני, נועז, אבל לפעמים מביא ליופי של תוצאות.

מושמוש18

New member
נו, סוף סוף תשובה קצת יותר עניינית

ולא סתם הודעה מלאת שחצנות וחשיבות עצמית. יש התקדמות.
אולי בפעם הבאה נוכל להגיע לישועה מבלי שאצטרך להסביר פעם אחר פעם שאני מחפש תשובה מפורטת ולא תשובה בסגנון "ככה כתבתי אז ככה כותבים", כן? (למשל, התשובה שענית ל-mise הייתה טובה. קשה לי להבין למה דווקא אני נתקלתי בכזו גישה מתנשאת.) תודה, ותודה גם ל-or99.

גנגי

New member
אולי

כי הגישה שלך חצופה ותובענית ואתה לא מוכן גם קצת לחשוב לבד ורוצה הכול לעוס, מה שאני לא מוכנה לעשות בשבילך? אולי.

מושמוש18

New member
אני לא חושב כך

mise (וכל שואל אחר בפורום) קיבל תשובה לעוסה לעייפה, הלא כן? אני חושב שנעלבת מ"חוצפתי" לפקפק בתשובה בסגנון "ככה כתבתי אז ככה כותבים", ובמקום לענות כמו שצריך בחרת להתנשא והלל את שמך בפומבי כדי שחס וחלילה כבודך לא יפגע. אפשרות אחרת וראויה יותר הייתה לענות על השאלה כמו שצריך, וכבדרך אגב להסביר לי שאת כן יודעת על מה את מדברת, וכך גם הייתי מקבל תשובה אמינה וגם הייתי מכבד אותך הרבה יותר. חבל שבחרת דווקא באפשרות הראוותנית יותר.

lahav4

New member
תשובה

המילה "הוי" בביטוי "הוי אומר" נכתבת ביו"ד סופית, משום שזוהי צורה ארמית ביסודה, ובארמית (ובלשון חז"ל) היא נהגתה בחיריק בהברה הסופית: הֱוִי אומר. (הניקוד בחיריק מופיע בכתבי יד טובים של המשנה - כ"י פארמה למשל, ברכות ט, ה - וכן בתרגום אונקלוס.) הניקוד בתנועת e שאנו מכירים היום הוא ניקוד "מעוברת", ככל הנראה מלאכותי, שהורכב על הכתיב הארמי. אולם שבשתא כיון דעל על, ואין כוונה לעקור את ההגייה שהשתרשה. ואם ממילא השתרשתה, אינני רואה סיבה לפסול גם את הכתיב המתאים לה, "הווה אומר".

Yuvalenko

New member
התשובה טמונה בשאלה. ../images/Emo26.gif

ועל זה הייתי פשוט עונה לך באייקון החדש - |גנגי|. מבין?..

mise

New member
../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif איזה בעסה ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

למה אתם רבים
מ ק פ י צ ה .

למעלה