בענין ספרי יחוס

בענין ספרי יחוס

בעבר דובר אודות ספר "עטרת תפארת ישראל" ובה יחוס של בית רוז´ין. אגב אודות ספר זה, אציין שמחבר הספר הדפיס לפני מספר שנים, חוברת תמצית של הספר. רציתי לעדכן את החברים, שבשבוע הקרוב יצאו לאור שני ספרי יחוס שעוסקים באותם שושלות שבספר הנ"ל, אך ביתר פירוט. הספרים כבר יצאו לאור בעבר לפני כ-80 שנה וכעת יוצאים לאור מחדש בעריכה חדשה ואשמח ברצון רב לעזור לכל המעונין.

motyka

New member
חוליה חסרה

עץ המשפחה שלי הוא: ר´ שמשון מאוסטרופולי | פנחס (לנגזם) שפירא 1748 - 1820 | צבי אלימלך שפירא hersh mylech 1783-1841 האדמו"ר מדינאב | ברוכה [בבה] = או בת או נכדה של הבני יששכר, נישאה לפסח משה Weinberger וינברגר | נחמיה וינברגר 1863 -1960 | לאה 26/4/88 אושויץ 1941 נישאה ליחיאל קסיאס | אדלה 6/3/12 - 24/1/00 | אני הבעיה - לא מצאתי את שמה של ברכה בספרים שבהם חיפשתי, לא כבת ולא כנכדה. מצד שני - כל המשפחה יודעת על הייחוס, והוא רשום גם על קברו של הסבא רבא נחמיה האם ניתן לקשר את החוליה החסרה?

ישלי תחושה שאתה יכול להתחבר

לעץ הפורום. אני יודע שאני נשמע קצת נודניק בעניין הזה, אבל הבטחתי לעצמי לנסות ולחבר כמה שיותר אנשים לעץ... כרגע, אני עובד מאחורי הקלעים על חיבור (בהפתעה) של מישהו מהפורום לעץ הפורום, אבל נראה לי ששפירא ור´ שמשון מאוסטרופול יכולים לקרב אותך לחיבור לשם. מי יעזור בכך
ארנון

א77

New member
גם לי יש שפירא

ישראל שפירא נישא לשרה לבית שכטר, אחותה של סבתי ע"ה. אבל זה שפירא ממוצא רומני כנראה.

motyka

New member
רומניה - חלק מהממלכה האוסטרו הונגרי

אני יוצא מנקודת מוצא שכל השפיא/שפירו הם צאצאים של אותו אב קדמון מהעיר שפייר בגרמניה. גיליתי, שמשפחת שפירא מבוצ´ץ מוגדרים כקרובי משפחה של ה"בני יששכר" צבי אלימלך שפירא, (הבנתי שמיוחסים לפישל שפירא שכיהן בין היתר בסטריקוב) בוצ´ץ קרובה יותר לרומניה מאשר לוורשא. והבני יששכר עצמו כיהן בין היתר במונקאטש שבסלובקיה.ברויטש, סריז´וב, האליטש ועוד. כך שהגבולות של היום לא בהכרח מציינים מגבלת נדודים של פעם.

motyka

New member
מתקנים אותי

פישל שפירא מיוחס למשפחת שפירא מבוצ´ץ ולא להיפך (שמישהו יסביר לי מה ההבדל בין שתי ההגדרות)

א77

New member
בדיוק מחר בלילה...

מחר בלילה יחול יום הזכרון = היאר-צייט של הבני יששכר, הוא נפטר ביום יח טבת שנת תר"א. לפני 163 שנה. הוא בעל מחבר גם של ה"אגרא דכלה".

motyka

New member
אצלנו יש גם עותקים של

דרך פיקודיך ריח דודאים והיה ברכה דברים נחמדים רגל ישרה מגיד תעמולה ברכה משוךשת ליקוטי מהרצ"א אגרא דפרקא מעין גנים הגהות מהרצ"א כלי הרואים ועוד כל מני

פרטים על צאצאי "הבני יששכר" ועל לרר

שלום, motyka
אתר מעניין שמצאתי ברשת מפרט בהרחבה את תולדות משפחת שפירא, צאצאי "הבני יששכר" ואת צאצאי משפחות אחיו. ישנה שם את כל שושלת "הבני יששכר", אך אני לא בטוח שהצלחתי לאתר בדיוק את הענף שלך. אנא, הסתכל ובדוק אם זה יכול לסייע בידך להשלים את החסר. יש שם גם את פרטי האדם שהכניס את הנתונים ומחפש אחר השלמות/תיקונים וכו´. דבר מעניין הוא קשר למשפחת לרר (משה, האם זו המשפחה שלך
): שמואל לרר (1870-1930, בן יצחק יהודה) נישא לרבקה (1874-1936), בת פסח משה וברכה - אשר היתה מצאצאי "הבני יששכר". עכשיו תורך לעבוד קצת, מוטי...
ארנון

משה לרר

New member
לרר

שבוע טוב ותודה זו יכולה להיות משפחת לרר שלי אם הם כהנים משפחת לרר שלי באה מאיזור ראדאוץ/ראדוביץ בבוקובינה כשהשורשים הידועים לי הם משנת 1800 בערך. השבוע מסר בן משפחה ששמע מסבו כי מוצא המשפחה מפולין. אגב, ברל לרר (ממשפחתי) יליד 1874 היה נשוי לרויזה שפירא ששייכת ל"מגלה עמוקות" נפטרה בת"א 1959

motyka

New member
מגלה עמוקות = נתן שפירא

והוא נפטר לפני כ 400 שנה לא מצאתי קשר ייחוס בינו לבין צבי אלימלך שפירא, כך שאיני יודע האם ממשפחתי או לא.

משה לרר

New member
מחפש לרר - כוהנים

בהזדמנות זו אבקש מכל חברי הפורם בקשת עזרה מי שנתקל בצאצא לרר שידוע שהיה כהן להפנות אלי בדחיפות שבוע טוב

א77

New member
אני לא מהרבנות../images/Emo3.gif

מניין אדע שהוא כהן? בכל אופן, אני מכיר לרר חבדנ´יקים. יש למי שהכרתי, שני בנים בני 42 ו 40 בערך.

משה לרר

New member
לרר-כהנים-חבדניקים

אכן קיימת משפחה שחלקה פעילה מאוד במסגרת חב"ד - מזכיר הכפר, קהילת קרית מלאכי ועוד. אלו בני ר´ אפריים לרר (קרוב ל-90) שהתגורר עשרות שנים בפתח-תקוה ועבר לפני כ-20 שנה להתגורר בבני-ברק. לאפריים זה היו עוד שני אחים אחד יצחק שעסק בבניין בפתח-תקוה והשני היה מראשוני המושבה אבן-יהודה. משפחותינו היו בקשרים כבר לפני עשרות שנים. בבירור שערכתי אתם לגבי מוצאם התברר כי שמם הוחלף ללרר משם המשפחה שור. זו דוגמא להתגלגלות של שמות משפחה שמקשה על הגניאולוגיה.

א77

New member
איני זוכר שמו הפרטי.

אביהם של האחים בני ארבעים בערך, הינו כיום כבן 62 בערך. הוא היה נוסע על "טילון" - "טוס-טוס" עוד לפני שלושים שנה. התגוררו ברחוב ברסלב 13 בני ברק, אנשים מאד חביבים ונחמדים.

motyka

New member
האתר מוכר לי

מחברו: משה מילר [email protected] ניסה גם הוא לעזור לי, ישנם שלושה ענפים המתייחסים למשפחה ידועה לי: נחמיה וינברג: סבא רבא שלי: http://www.ics.uci.edu/~dan/genealogy/Miller/spira/nchmwbrg.htm וכן: רבקה לרר: http://www.ics.uci.edu/~dan/genealogy/Miller/spira/rvkalhrr.htm יעקב http://www.ics.uci.edu/~dan/genealogy/Miller/spira/brknspir.htm#A8

motyka

New member
רבקה לרר - דודה גדולה של אימי

היו לה מספר ילדים (אני יודע על ששה) נכדים בארה"ב (ילדי בנה אביגדור) נכדים, נינים באנטוורפן נינים בציריך וכמובן בישראל

למעלה