בענין ספקי סלולר

orenfriedman

New member
בענין ספקי סלולר

לפני כמה חודשים (ואחת לכמה זמן) מתעורר כאן דיון בנושא מחירי שירותי הסלולר בקנדה, למה הם כ"כ "יקרים", וכדומה. הטיעון המרכזי של אלה שטוענים שהמחירים יקרים "מדי" הוא "הנה, עובדה שיש ספקים זולים שמספקים שירותים במחיר הרבה יותר זול", ומכאן מסיקים שהספקים הגדולים "שוחטים" את הצרכנים. ANYHOW מסתבר שלהציע מחיר זול זו לא ערובה להצלחה - כנראה הספקים הגדולים יודעים משהו שהספקים החדשים עוד לא למדו. http://business.financialpost.com/2011/11/21/new-mobile-entrants-struggling-with-perfect-storm שלושת הספקים החדשים _ביחד_ השיגו חדירה של 3%, וסובלים מבעיות פיננסיות קשות (החליפו הנהלה לא מזמן). משום מה הציבור לא ממהר לעבור אליהם בהמוניו למרות התכניות הזולות שלהם - בלי חוזה, שיחות בלי הגבלה, דאטה בלי הגבלה, וכן הלאה. מעבר לנתון של מספר מנויים, גם ההכנסה per user של הספקים החדשים היא זעומה לעומת זו של הספקים הקיימים, מה שמטיל בספק את היכולת של החדשים לשרוד לאורך זמן. לשם השוואה: wind הוסיפו 41000 מנויים ברבעון השלישי. telus הוסיפו 133000 מנויים באותו רבעון + הגדילו את הכנסות ה data שלהם ב 53% - וכל זה בלי לכלול prepaid. מספרים דומים גם לבל ורוג'רס/FIDO. אמור מעתה: כיוון שיש מגוון של מחירים בשוק - החל מהרשתות המוזלות וכלה בשלושת הגדולים, וכיוון שהצרכנים ___בוחרים___ להישאר/להצטרף לספקים הגדולים, במחיר הגבוה, הרי שהמחיר בשוק הסלולר הוא לא "יקר מדי", אלא הוא מחיר השוק - זה המחיר ש97% מהצרכנים _בוחרים_ לשלם בשביל שירות הסלולר שלהם. יש שוק חופשי, ואם המחיר היה גבוה "מדי", היינו מצפים לראות נהירה של משתמשים לספקים הזולים יותר, אבל זה לא קורה.

dannyk27

New member
ייתכן שזו בעיה בשיווק אבל לא רק

צריך לקחת בחשבון כמה מנויים פוטנציאליים יש? הרי רובנו קשורים בחוזים דו או תלת שנתיים שהפרתם עולה לא מעט כסף. מלבד הקבוצה הזו יש את המיעט שאין להם ניידים עדיין בין כי הם לא ממש זקוקים או רק עתה הגיעו לגיל הבגרות המאפשר להם רכישה. שתי הקבוצות האלו קטנות לכן נתח השוק שהספקיות החדשות יכולות לחטוף הוא קטן מלכתחילה, להדיל מנתח (להבדיל) השוק שסלקום בתחילתה נגסה.

eyalnav

New member
אז אם כבר בנושא...

אנחנו עוברים עוד חודשיים וקצת לונקובר. מוביליסיטי מציעים דיל שנראה הרבה יותר מוצלח מהגדולים. לוותר? לעשות באנדל עם האינטרנט הביתי (אם קיים כזה דבר)? הצעות יתקבלו בברכה :) תודה, איל

orenfriedman

New member
אין בכתבה שהבאתי

שום דבר שמדבר על מי הכי זול / טוב. אין לי מושג מה איכות השירות של הספקים החדשים, הכיסוי שלהם, המחירים וכו'. תגיעו, תעשו סקר שוק, תחליטו מה הכי חשוב לכם (שיחות מקומיות? שיחות ארציות? שיחות בארה"ב? data? iphone? 3g? אישית אני עם telus כבר כמה שנים ומאוד מרוצה, לפני זה הייתי עם רוג'רס. וכמו רבים אחרים (מסתבר) אני לא הולך לבזבז שעה מהחיים בשביל לחסוך כמה דולרים בחשבון הסלולרי שלי. היות ואני לא מדבר הרבה אז אין לי צורך בתכנית של שיחה בלתי מוגבלת, ו 6gb דאטה שאני מקבל הם בדיוק כמו unlimited data - אני לא מתקרב לצריכה הזאת בחודש.

Gini007

New member
אפשר לזהות בקלות כתבות מגמתיות

עלויות המכשיר: הם כותבים שבחברות החדשות אתה צריך לקנות את המכשיר במלואו במציאות: אתה יכול לקנות את המכשיר בעצמך איפה שבא לך בעולם ואם הוא עובד על אותה הרשת ולא נעול אתה יכול לעבוד איתו, מה שאתה לא יכול עם שלושת הגדולים. המכשיר עצמו בחישוב הסופי כמעט תמיד יותר זול גם אם אתה משלם את כולו בהתחלה. הוסיפו 41000 מנויים ברבעון השלישי. telus הוסיפו 133000 מנויים באותו רבעון + הגדילו את הכנסות ה data שלהם ב 53% - וכל זה בלי לכלול prepaid. מספרים דומים גם לבל ורוג'רס/FIDO. החברות החדשות מציעות אך ורק שרותי סלולר פשוטים, דיבור וגלישה סלולרית, בעוד ששאר החברות שהזכרת מציעות גם שירותי אינטרנט, קווים נייחים, שירותי טלויזיה וחבילות תקשורת לעסקים, זה הטעייה סטטיסטית די מכוונת. היה מעניין לראות כמה מצטרפים חדשים הצטרפו באחוזים לכל אחת משלושת הגדולים אך ורק לסלולרי ביחס לחדשים. Wind הכניסו לעצמם כ-400 אלף מנויים בלי חוזה בתוך שנתיים, ולפי מה שחפרתי בגוגל, אף חברה סלולרית קנדית מעולם לא עשתה את זה, שוב- אך ורק שירותי סלולר. החברות החדשות לא ישרדו? כמו שאולי רוג'רס לא תשרוד, עובדה היא שרוג'רס הקימה בעצמה תת רשת מאוד זולה CHATR שמתחרה עם עצמה ועם המחירים שלה

orenfriedman

New member
מה אתה רוצה ממני?

א. הנתונים שהבאתי של telus מתייחסים אך ורק למנויי post paid mobile, לא אינטרנט, לא טלפון, לא טלויזיה וכדומה. ב. לא ברור לי איך ולמה הכתבה מגמתית - מצויין שם שלשלושת הספקים החדשים יש 3% חדירה לשוק הסלולאר. זו עובדה. 97% ממשתמשי הסלולר בקנדה משתמשים בשירותי שלושת הגדולים / הרשתות המוזלות שהגדולים מפעילים / רשתות וירטואליות שרצות על הרשתות של הגדולים (כמו וירג'ין). ג. אין לי שום דבר בעד/נגד חברה זו או אחרת, וגם בכתבה לא צויין שום דבר בעד/נגד. הדבר היחיד שאמרתי זה שהמחיר כיום הוא לא "גבוה מדי", אלא הוא המחיר שאנשים מוכנים לשלם, אחרת הם היו עוברים לספקים החדשים. זו עובדה בסיסית בכלכלה. ד. לגבי השרידות של החברות החדשות - wind כבר מדברים על זה שאולי הם יצאו מהשוק הקנדי. מדברים גם על מיזוג בין החברות. מצבם לא משהו.

Gini007

New member
אולי הלקוחות של החברות הגדולות כלואים בחוזה?

ב. חדירה של 3% בשוק סלולרי שמרני בקנדה, בתוך שנתיים, בכיסוי סלולרי לא מי יודע מה גדול, בשביל חברות חדשות שלא בנו מוניטין ועם קשיי גדילה ושיווק= זה הישג גדול. ג. מעניין כמה לקוחות יש ל- Telus, בתור עובד שלהם אתה יכול לנדב מידע? כי זה איכשהו נסתר בגוגל. לגבי ד. זה מעניין, יש לך מידע אמין? חברות גדולות שירצו לשבור מתחרים קטנים יכולים לקנות אותם, כמו שרוג'רס עשו עם Fido, Fido היו חברה פרטית קטנה שהתחילה לנגוס ברוג'רס, אז רוג'רס פשוט קנו אותם והעלו את המחירים. Wind היא חברה בינלאומית ענקית ולכן הסיכוי שזה יקרה קטן. התפטרות של מנכ"לים= מה זה אומר? מי יודע לכמה זמן נמשך החוזה של המנכ"ל? הוא קיבל הצעת עבודה יותר טובה

orenfriedman

New member
בבקשה:

telus היא חברה ציבורית, כל הנתונים נמצאים בדוחות. הנה הסיכום מהדו"ח האחרון, שפורסם לפני שבועיים: * 12.6 מליון לקוחות מתוכם: * 7.2 מליון סלולר * 3.6 מליון טלפון * 1.3 מליון אינטרנט * 450,000 טלויזיה http://about.telus.com/servlet/Jive...25-102-1-2517/Q3 2011 Investor Fact Sheet.pdf ולמען גילוי נאות - אני לא עובד של טלאס, אני קונטרקטור (מה שאומר שאני לא מקבל הנחות עובד וכן הלאה). ואני לא מועסק בצד ה consumer של החברה, אלא בחטיבה העסקית, ולא קשור כהוא זה לעסקי הסלולאר. ועדיין, לא ברורה לי מהות הויכוח שלך - העובדה היא שלקוחות לא נוהרים לשלוש החברות האלה. ___יותר אנשים מצטרפים לחברות הגדולות___ מאשר לחדשות - כך שאין לזה שום קשר לחוזים ארוכים וכן הלאה. שוב, למתקשים בקריאה - טלאס הוסיפה TELUS added 133,000 postpaid customers in the quarter ברבעון השלישי (אך ורק לקוחות סלולריים) - אלה לקוחות שעברו מחברות אחרות או כאלה שמתחברים בפעם הראשונה - אותם 133000 יכלו לבחור כל ספק אחר, אבל בחרו בטלאס. נתונים דומים לבל ורוג'רס. => בשנה אחת telus לבדה מוסיפה יותר מנויים סלולריים מאשר _כל_ מאגר המנויים של _כל_ הספקים החדשים ביחד. תוסיף לזה את בל ורוג'רס, ואת העובדה שהמנויים האלה רווחיים יותר מאשר המנויים של החברות החדשות, ותסיק לבד את המסקנות המתבקשות.

Gini007

New member
מה אני כותב ומה אתה עונה זה הסיבה שאני מתווכח

למה אתה משווה חברות חדשות בנות שנתיים שמראש אומרות ללקוח שהוא יקבל מחיר זול בתמורה לאיכות לא הכי טובה לחברות בנות 10-20 ויותר שנים שמציעות מוצר אחר? אם אתה כבר ממש מתעקש להשוות אותם אחד לאחד, תביא טבלה של לקוחות/רווחי Telus אחרי שנתיים בשוק, ורק של הסלולרי PrePaid .

orenfriedman

New member
אתה ממשיך להתווכח על משהו שאני בכלל לא טוען

עלתה כאן טענה לפני חודשים מספר שמחיר הסלולר בקנדה "גבוה מדי". כל מה שאני אומר זה שהמחיר הוא לא "גבוה מדי", אלא זה המחיר שאנשים מוכנים לשלם בשביל השירות - אחרת הם היו נוהרים לחברות החדשות, מה שלא קורה. מעבר לזה אין לי מושג למה החברות מצליחות יותר או פחות, אין לי מושג מי יותר/פחות טוב, ואני לא מתעקש להשוות כלום. העובדה (עובדה, לא השערה) היא שאנשים שיש להם בחירה מעדיפים כיום להצטרף לאחת החברות הותיקות (והיקרות יותר), ובהחלטה הזאת הם מאשרים שהמחיר שדורשים מהם הוא מחיר שהם מוכנים לשלם, ולכן זה לא מחיר "גבוה מדי".

Gini007

New member
בסדר, אז מה עם ה- 600,000 לקוחות?

זה *גם* עניין של שמרנות, אנשים חוששים לעבור לחברה חדשה בשוק ולא מוכרת.

למעלה