בענין מס הכנסה

rusty

New member
בענין מס הכנסה

האם החזרי המס ניתנים בצורה מסודרת או שגם כאן יש 'מלחמות' על גובה הזיכוי והשנים רטרואקטיבית? פנו אלינו מחברה שעושה בדיקה לגבי החזרי מס למשפחות עם ילדים הלוקים בנכות, שכמובן לוקחים גם עמלה, ואמרו שאם פונים לבד יש המון בעיות ולוקח לפעמים שנה עד שמקבלים אישור לזיכוי. האמנם?

אייגת

New member
לא נכון..תפנו אישית למס הכנסה

תפנו אישית למס הכנסה וידריכו אתכם...לא צריכה להיות שום בעייה.

מס הכנסה דווקא חיוביים

אני כל שנה מגישה החזר הוצאות למס הכנסה. אני עושה זאת לבדי וזה מאד פשוט . בדרך כלל בסיביבות מרץ מגיע אלי טופס 106 שזה ריכוז שכר שנתי , באותו הזמן בערך מגיע בדואר מקרנות וקופות גמל טופס להצהרת מס לשכיר . אני אוספת את כל הפריטים הללו (מצלמת לי העתק) ועם המקור הולכת לסניף מס ההכנסה מקבלת מהם דף ענק למילוי - מאד פשוט כל מיני פרטים רגילים . מצרפת צק' שעליו רשום מבוטל לצורך אימות פרטי הבנק ובערך חודש עד חודשיים אחר כך מגיעה הודעה ויש כסף בחשבון. אני חיבת לציין שאני מורה - שכירה שמרויחה משכורת מאד ממוצעת ובכל שנה מסתבר שמגיעים לי החזרים כאלה ואחרים . חברות שמציעות את השירות יגבו עמלה של 20% וחבל על הכסף הזה. בהצלחה אריאלי

rusty

New member
תודה, טוב לשמוע. אני אפנה

לבד עם כל המסמכים הדרושים.

lisadan

New member
מצטרף להלל על מס הכנסה

למרות התדמית המפחידה שיש לחלק מהאנשים לגבי מס הכנסה, הניסיון שלנו איתם בעשר השנים האחרונות (לא רק בעניין הנכות) היה תמיד חיובי. הטיפול שלהם יעיל, מהיר, ואדיב. ועם כל ההצמדות, הם תוכנית החיסכון הטובה בעיר. מצטרף לכל האחרים - חבל לבזבז כסף על חברות שמספקות שירות שכל אחד מאיתנו יכול לבצע בעצמו.

vered73

New member
חולקת במעט על דעתך

נכון שכדאי לעשות לבד, אבל יש הורים רבים ולהם קשיי התמודדות, שפה, ואחרים, ומעדיפים לשלם עמלה למישהו שיטפל בכך. אז זו הסתייגותי היחידה, ופשוט שרשרתי בהמשך לדבריך כדי להרחיב, מתוך נסיון של עבודה עם תשושי נפש (והדרכתן על אפשרויות למימון מוסד סיעודי יקר בעלויות מופחתות...)

lisadan

New member
מסכים ו ../images/Emo51.gif

מקבל את ההסתייגות. בהחלט מומלץ למי שמכל סיבה שהיא מתקשה או לא יכול למלא את הטפסים, להיעזר בבעל מקצוע בתחום המס. גם אם בגלל העמלה ההחזר יהיה קטן יותר, עדיין זה כסף שיכול לעזור. ואם יש אפשרות לבצע בדיקה בעילום שם באתר מס הכנסה לפני שמגישים את הטפסים, הרי זה משובח.

doroniz

New member
קשיים בהחזרי מס הכנסה

לי באופן אישי לא ידוע על קשיים משלטונות מס הכנסה. את ההחזרים לגבי 2 נקודות הזיכוי בגין הנכות של עומר עשינו לפני הרבה שנים. את חידוש הזכאות ל-2 נקודות הזיכוי אני עושה די בקלות אחת לשנתיים במסגרת תיאום המס. אני מועסק בשני מקומות עבודה ומבצע בתחילת כל שנה קלנדרית תיאום מס. עם קבלת טפסי 106 אני בודק את מצבי ובמידת הצורך מבקש החזרי מס. לאורך כל השנים עשיתי זאת באופן עצמאי: מלאתי את הטפסים, שלחתי אותם בדואר (ד"א, אין צורך בבול) וקיבלתי את הכספים המגיעים לי לח-ן הבנק. אפשר לעשות את זה לבד. אין צורך לשלם לחברות הללו. .....חג שמח, דורון.

batman56

New member
ההתקשרות הראשונית קלה ורטרואקטיבית

מקבלים עד 7 שנים. רק אז יש צורך בנוכחות. מאז כל שנה אני שולח רק את הטפסים בדואר וזהו. מקבלים אישור בחזרה ומוסרים בעבודה. ההצמדה אכן מעולה - הרבה הרבה מעבר לציפיות. לדעתי משנה שעברה אין צורך לחדש מדי שנה, אבל אינני בטוח.צריך את טפסים 116 א ו 127 (הצהרה רפואית שניתן לצלם מדי שנה את המקורית). ניתן להוריד בקלות מאתר מס הכנסה.

דונטלה1

New member
לפעמים כן שווה לפנות לחברות האלה

כי הן מוצאות "מתחת לאדמה" עוד הקלות במס. אני קיבלתי החזר ענקי לאחרונה, כי בשש שנים האחרונות החלפתי 2-3 מקומות עבודה, הייתי פעמיים בחופשות לידה, וכיוצא בזה. יועץ המס נתן לנו רשימה אדירה של מסמכים להמציא, והגיש הכל. שכרו היה 15% פלוס מע"מ וזה בעיני שווה מאוד. אין סיכוי שהייתי עושה את כל האופרציה הזו בעצמי.

doroniz

New member
יעוץ מקצועי

המקרה שאת מתארת בהחלט מצדיק פנייה לסיוע מקצועי: החלפת מספר מקומות באותה שנה ועוד עם חופשת לידה. אם אינך מסוגלת לארגן את התהליך בכוחת עצמך אכן יש צידוק מלא לשלם למישהו שיעשה את המלאכה עבורך. הדבר נכון גם לכל פעולה אחרת - עבודת נגרות או שרשרבות או כל דבר אחר, אם אפשר לעשות את העבודה בכוחות עצמיים מה טוב ואם לא אז שוכרים איש מקצוע. דורון.

בכל זאת כדאי להזהר ,מניסיוני ולצערי

הגשתי פעמיים בעצמי טפסים של החזרי מס (לפני שקבלנו נכות על שחר) בהפרש של 3 שנים בפעם הראשונה קבלנו החזר של כ-3000 ש"ח ובפעם השניה חוב באותו הסכום שנאלצנו לשלם בתשלומים. בעלי ואני שכירים ומשלמים מיסים קבוע דרך המשכורת במס הכנסה טענו שהביטוח הלאומי לא לקחו מאיתנו מספיק מס כשהייתי בחופשת לידה. אין לי למעשה הסבר לחוב, אבל למדתי שכדאי לבדוק לפני שמגישים לקבלת החזרי מס באתר של מס הכנסה ניתן לבדוק בעילום שם אם מגיע החזר ועל פי הפרסומים ,ללא התחייבות להגיש עוד לא ניסיתי בעצמי אבל שמעתי שזה יעיל.

daphnar

New member
מס הכנסה טועה לפעמים בחישוב !

אני הגשתי עצמאית ל-4 שנים מ- 2000 ומסתבר שמס הכנסה טעה בכקרוב ל- 15000 ש"ח (לטובתו..). על הטעויות עלה יועץ הנמצא פעם בשבוע במקום עבודתו של בעלי, והוא גם עזר לנו להבין היכן הטעויות של מס הכנסה וניסח עבורנו מכתבים אליהם בבקשה להחזר המלא. ומס הכנסה אכן מתיישר. אז, אם הייתי מגישה עצמאית הייתי מקבלת 15000 ש"ח פחות, אם הייתי לוקחת יועץ, אז 20% פחות. אין לי תשובה ופתרון למה שעדיף. בכל מקרה, לגבי שנים של חופשת לידה, גם לנו מצאו שאנחנו חייבים למס הכנסה על השנה בה קיבלתי דמי לידה, בטענה שביטוח לאומי לא גבה מאיתנו מספיק (ואנחנו שנינו שכירים וללא הכנסות נוספות), טענותי לגבי הצמדת הקנס לביטוח לאומי כמובן שנתקלו בחיוך.. בהצלחה בכל מקרה, שווה את המאמץ.

doroniz

New member
בדיקה מקדמית

אכן מומלץ לבדוק בדיקה מקדמית לפני שמגישים טפסים. היום יש באתר מס הכנסה מחשבון שבו מכניסים את נתוני הטפסים ומקבלים תשובה מיידית לגדבי גובה ההחזר. אמנם יש שם הערה שהתשובה אינה סופית ומוחלטת ויתכנו שינויים אבל זה בהחלט יכול להוות אינדיקציה. בשנתיים האחרנות לא הגשתי בקשות להחזר מס בדיוק בגלל שהמחשבון של מס הכנסה הראה שעומדים לזכותי כמה עשרות שקלים בלבד.

למעלה